Op zaterdag 13 april, drie dagen na de profs, werd de Scheldeprijs Cyclo voor de liefhebbers gereden. Het was de vijfde manche in de Etixx Classics Tour.

De start en aankomst lagen in Schoten, met daartussen drie lussen: 88km, 116km en 157km. Ondanks de stralende zon, was het een erg frisse ochtend. Een extra truitje was dan ook zeker aangeraden bij de start. Naarmate de dag vorderde, stak de wind steeds meer op en kregen we echt Scheldeprijs-weer voor de kiezen.

Deze keer liet de Etixx Classics Tour de hellingen en zware parcours links liggen en werd er gekozen voor 'de grote plateau'. Tijdens hun rit reden de deelnemers heel even Nederland binnen, voor een bevoorrading in Castelré. De rest van de Cyclo werd in de Antwerpse Kempen gereden.

Met het einde in zicht konden ze nog eens alles geven in de lokale ronde van de profs, met de bekende passage van de Broekstraat, 1700m aan licht oplopende kasseien. Na afloop trakteerde WTC De Trappers de deelnemers nog op een gratis pasta tijdens de après bike, een geslaagde afsluiter van een heerlijke fietsdag.

De volgende halte van de Etixx Classics Tour is de Brabantse Pijl Cylo op 20 april in Heverlee. Vergeet je niet in te schrijven!

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het oktobernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en je krijgt er de Crossgids met complete veldritkalender en vooruitblik van Paul Herygers bovenop! Blikvangers zijn Mathieu van der Poel, het trio Eli Iserbyt, Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout, de terugkerende Jolien Verschueren, Dylan Teuns, Laurens de Plus, Hennie Kuiper, Ilan Van Wilder, � Voorts gaan we achter de schermen bij Telenet Baloise Lions, zoeken we de crosskampioenen van de toekomst, zetten we een crossfiets van Trek en gravelbike van Canyon naast elkaar, vertellen we over onze tochten in Oostenrijk en Cataloni�, gaan we trends spotten op Eurobike, zoeken we waarom de ene persoon meer calorie�n verbrandt dan een andere, en veel meer!