Drie dagen voor de profs hebben de wielertoeristen zondag Danilith Nokere Koerse Cyclo gereden, onderdeel van de Etixx Classics Tour.

Een mooie opkomst en vanuit het wedstrijddorp in Nokere vertrokken de deelnemers voor een zonnige tocht met stevig windje door de Leie- en Zwalmstreek met een serie pittige hellingen en kasseistroken. De finish was op Nokereberg, onder de offciële aankomstboog van de profwedstrijd op woensdag 20 maart.

De fietsers konden kiezen uit 4 afstanden: 157, 124, 96 (de meest populaire) en 62 km. Koos je voor de langste afstand van 157 km, dan wachtte onderweg bijna 700 hoogtemeters en 3 kasseistroken. De andere afstanden deden het met net iets minder hellingen en kasseistroken, maar de Tiegemberg, de Herlegemstraat en de Huisepontweg was geen ontkomen aan, met uiteindelijk als slot de sprint op Nokereberg, 350m lang, 5,7% gemiddeld en een steilste stuk van 7%: de ideale plek om een versnelling te plaatsen.

Seingevers op het parcours, een uitgebreide bevoorrading, technische bijstand, medische service, koffie voor de start, massage na de finish en nagenieten in het zonnetje op een après-bike terras behoorden ook allemaal tot de ingrediënten van deze geslaagde Danilith Nokere Koerse Cyclo.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het oktobernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en je krijgt er de Crossgids met complete veldritkalender en vooruitblik van Paul Herygers bovenop! Blikvangers zijn Mathieu van der Poel, het trio Eli Iserbyt, Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout, de terugkerende Jolien Verschueren, Dylan Teuns, Laurens de Plus, Hennie Kuiper, Ilan Van Wilder, � Voorts gaan we achter de schermen bij Telenet Baloise Lions, zoeken we de crosskampioenen van de toekomst, zetten we een crossfiets van Trek en gravelbike van Canyon naast elkaar, vertellen we over onze tochten in Oostenrijk en Cataloni�, gaan we trends spotten op Eurobike, zoeken we waarom de ene persoon meer calorie�n verbrandt dan een andere, en veel meer!