Drie dagen voor de profs hebben de wielertoeristen zondag Danilith Nokere Koerse Cyclo gereden, onderdeel van de Etixx Classics Tour.

Een mooie opkomst en vanuit het wedstrijddorp in Nokere vertrokken de deelnemers voor een zonnige tocht met stevig windje door de Leie- en Zwalmstreek met een serie pittige hellingen en kasseistroken. De finish was op Nokereberg, onder de offciële aankomstboog van de profwedstrijd op woensdag 20 maart.

De fietsers konden kiezen uit 4 afstanden: 157, 124, 96 (de meest populaire) en 62 km. Koos je voor de langste afstand van 157 km, dan wachtte onderweg bijna 700 hoogtemeters en 3 kasseistroken. De andere afstanden deden het met net iets minder hellingen en kasseistroken, maar de Tiegemberg, de Herlegemstraat en de Huisepontweg was geen ontkomen aan, met uiteindelijk als slot de sprint op Nokereberg, 350m lang, 5,7% gemiddeld en een steilste stuk van 7%: de ideale plek om een versnelling te plaatsen.

Seingevers op het parcours, een uitgebreide bevoorrading, technische bijstand, medische service, koffie voor de start, massage na de finish en nagenieten in het zonnetje op een après-bike terras behoorden ook allemaal tot de ingrediënten van deze geslaagde Danilith Nokere Koerse Cyclo.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het maartnummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel, met daarin Peter Sagan, Tiesj Benoot, Patrick Lefevere, Laurens ten Dam, Ruben Van Gucht op Monumentenjacht bij Andrei Tchmil, een vooruitblik op de vernieuwde AG Driedaagse Brugge-De Panne, een analyse van het vrouwenwielrennen door Lieselot Decroix, ... De actieve fietsliefhebber kan zich klaarstomen voor de Ronde van Vlaanderen Cyclo dankzij onze ultieme trainingsmaand, en kan zich verlekkeren aan een vergelijking tussen de goedkoopste en duurste Specialized, de regenjassentest, Sur Place in Zuid-Tirol, een test van de Cervélo C3, Do's & Don'ts over verantwoord afvallen en het nut van de foamrol, ... En er valt ook wat te winnen: je kan gratis mee op de cycling.be Marmotta-fietstrip naar Oostenrijk, of met Johan Museeuw het mooiste uit het Ronde-parcours verkennen, of je kan meedingen naar de prachtige Canyon Endurace!