Op zaterdag 16/03 werd de Proximus Cycling Challenge Omloop van Vlaanderen gereden. Een paar duizend sportievelingen beleefden een uiterst geslaagde namiddag rond het wielergekke Gent.

De deelnemers konden kiezen tussen drie parcours. De ervaren fietser met een goede vorm kon zijn energie kwijt in de grote lus: 149km goed voor 12 hellingen, 9 kasseistroken en bijna 1.500 hoogtemeters. Degenen die een iets rustigere namiddag wilden beleven kozen voor het parcours van 113km, met 8 hellingen, 9 kasseistroken en 1.000 hoogtemeters. Tot slot was er de kleinere lus van 82km met 4 hellingen en 5 kasseistroken.

De eerste speldenprik werd gegeven door de oplopende kasseien van de Jagerij, met net daarvoor de steile Abeelstraat. Na enkele goed verteerbare hellingen volgde de eerste klepper van formaat: de Taaienberg, een steile reus met een maximaal stijgingspercentage tot 16% en met zijn 890m een flinke kuitenbijter.

Even later volgde de bekende Berendries, met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,2% en een uitschieter tot 12% de favoriete helling van Greg Van Avermaet. Er mocht geen lange kasseistrook ontbreken en dan sprong de Paddestraat natuurlijk in het oog. De 2,3km lange strook lijkt eindeloos en is de start van een loodzwaar drieluik. Al snel was het immers de beurt aan de Lippenhovenstraat, als voorbode van een pittig einde met de Lange Munte, de 2,6km lange kasseistrook in de laatste rechte lijn richting de finish aan de Ghelamco Arena, waar nog een laatste rondje volgde.

Na afloop kregen de deelnemers nog een recovery drank of bar aangeboden door Decathlon en konden ze nog een selfie nemen in het stadion van AA Gent.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het maartnummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel, met daarin Peter Sagan, Tiesj Benoot, Patrick Lefevere, Laurens ten Dam, Ruben Van Gucht op Monumentenjacht bij Andrei Tchmil, een vooruitblik op de vernieuwde AG Driedaagse Brugge-De Panne, een analyse van het vrouwenwielrennen door Lieselot Decroix, ... De actieve fietsliefhebber kan zich klaarstomen voor de Ronde van Vlaanderen Cyclo dankzij onze ultieme trainingsmaand, en kan zich verlekkeren aan een vergelijking tussen de goedkoopste en duurste Specialized, de regenjassentest, Sur Place in Zuid-Tirol, een test van de Cervélo C3, Do's & Don'ts over verantwoord afvallen en het nut van de foamrol, ... En er valt ook wat te winnen: je kan gratis mee op de cycling.be Marmotta-fietstrip naar Oostenrijk, of met Johan Museeuw het mooiste uit het Ronde-parcours verkennen, of je kan meedingen naar de prachtige Canyon Endurace!