Op zaterdag 16/03 werd de Proximus Cycling Challenge Omloop van Vlaanderen gereden. Een paar duizend sportievelingen beleefden een uiterst geslaagde namiddag rond het wielergekke Gent.

De deelnemers konden kiezen tussen drie parcours. De ervaren fietser met een goede vorm kon zijn energie kwijt in de grote lus: 149km goed voor 12 hellingen, 9 kasseistroken en bijna 1.500 hoogtemeters. Degenen die een iets rustigere namiddag wilden beleven kozen voor het parcours van 113km, met 8 hellingen, 9 kasseistroken en 1.000 hoogtemeters. Tot slot was er de kleinere lus van 82km met 4 hellingen en 5 kasseistroken.

De eerste speldenprik werd gegeven door de oplopende kasseien van de Jagerij, met net daarvoor de steile Abeelstraat. Na enkele goed verteerbare hellingen volgde de eerste klepper van formaat: de Taaienberg, een steile reus met een maximaal stijgingspercentage tot 16% en met zijn 890m een flinke kuitenbijter.

Even later volgde de bekende Berendries, met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,2% en een uitschieter tot 12% de favoriete helling van Greg Van Avermaet. Er mocht geen lange kasseistrook ontbreken en dan sprong de Paddestraat natuurlijk in het oog. De 2,3km lange strook lijkt eindeloos en is de start van een loodzwaar drieluik. Al snel was het immers de beurt aan de Lippenhovenstraat, als voorbode van een pittig einde met de Lange Munte, de 2,6km lange kasseistrook in de laatste rechte lijn richting de finish aan de Ghelamco Arena, waar nog een laatste rondje volgde.

Na afloop kregen de deelnemers nog een recovery drank of bar aangeboden door Decathlon en konden ze nog een selfie nemen in het stadion van AA Gent.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het oktobernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en je krijgt er de Crossgids met complete veldritkalender en vooruitblik van Paul Herygers bovenop! Blikvangers zijn Mathieu van der Poel, het trio Eli Iserbyt, Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout, de terugkerende Jolien Verschueren, Dylan Teuns, Laurens de Plus, Hennie Kuiper, Ilan Van Wilder, � Voorts gaan we achter de schermen bij Telenet Baloise Lions, zoeken we de crosskampioenen van de toekomst, zetten we een crossfiets van Trek en gravelbike van Canyon naast elkaar, vertellen we over onze tochten in Oostenrijk en Cataloni�, gaan we trends spotten op Eurobike, zoeken we waarom de ene persoon meer calorie�n verbrandt dan een andere, en veel meer!