De Johan Museeuw E3 Classic bijt op zondag 31 maart de spits af van de Teamleader Champions Tour en hij gidst je graag over het pittige parcours van de E3 BinckBank Classic.

Teamleader zet jou in het wiel van vier van onze allergrootste wielerkampioenen, met de Johan Museeuw E3 Classic, de Philippe Gilbert Classic, de Greg Van Avermaet Classic, de Sven Nys Classic en hun eigen Teamleader Cycling Classic onder de koepel van de gloednieuwe Teamleader Champions Tour. Je krijgt de kans om kennis te maken met het parcours waarop zij de basis legden voor hun succesvolle carrière en/of hun grootste triomfen behaalden.

JOHAN MUSEEUW E3 CLASSIC

Niemand minder dan Johan Museeuw bijt op zondag 31 maart de spits af en gidst je graag over het parcours van de E3 BinckBank Classic. Natuurlijk ontbreken de Paterberg en de Oude Kwaremont niet (al wordt het duo wel in omgekeerde volgorde aangedaan dan in de Ronde), maar je houdt best ook rekening met de andere beklimmingen. Naast onbekende namen als Aulnoit en Grandrieu in Henegouwen zien we stevige knapen als La Houppe, Taaienberg, Boigneberg, Stationsberg, Kapelberg, Kluisberg en Tiegemberg.  Het geweldige parcours gaat uiteraard ook over de befaamde E3-helling, beter bekend als de Karnemelkbeekstraat, die de laatste jaren telkens een beslissende rol speelde bij de profs.

Uiteraard rijdt Johan Museeuw zelf ook mee. Afspraak op zondag 31 maart in Harelbeke! Je hebt de keuze tussen 3 afstanden: 78, 119 en 148 km. In de langste afstand krijg je maar liefst 12 hellingen en 2 kasseistroken voor de kiezen. De Kaperij en Donderij zullen je laten daveren op je stalen ros nog vóór de echte finale moet beginnen. In de 119 km moet je jezelf over 9 beklimmingen slepen en de kortste afstand doet het met een haalbare drie hellingen.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het maartnummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel, met daarin Peter Sagan, Tiesj Benoot, Patrick Lefevere, Laurens ten Dam, Ruben Van Gucht op Monumentenjacht bij Andrei Tchmil, een vooruitblik op de vernieuwde AG Driedaagse Brugge-De Panne, een analyse van het vrouwenwielrennen door Lieselot Decroix, ... De actieve fietsliefhebber kan zich klaarstomen voor de Ronde van Vlaanderen Cyclo dankzij onze ultieme trainingsmaand, en kan zich verlekkeren aan een vergelijking tussen de goedkoopste en duurste Specialized, de regenjassentest, Sur Place in Zuid-Tirol, een test van de Cervélo C3, Do's & Don'ts over verantwoord afvallen en het nut van de foamrol, ... En er valt ook wat te winnen: je kan gratis mee op de cycling.be Marmotta-fietstrip naar Oostenrijk, of met Johan Museeuw het mooiste uit het Ronde-parcours verkennen, of je kan meedingen naar de prachtige Canyon Endurace!