De Johan Museeuw E3 Classic bijt op zondag 31 maart de spits af van de Teamleader Champions Tour en hij gidst je graag over het pittige parcours van de E3 BinckBank Classic.

Teamleader zet jou in het wiel van vier van onze allergrootste wielerkampioenen, met de Johan Museeuw E3 Classic, de Philippe Gilbert Classic, de Greg Van Avermaet Classic, de Sven Nys Classic en hun eigen Teamleader Cycling Classic onder de koepel van de gloednieuwe Teamleader Champions Tour. Je krijgt de kans om kennis te maken met het parcours waarop zij de basis legden voor hun succesvolle carrière en/of hun grootste triomfen behaalden.

JOHAN MUSEEUW E3 CLASSIC

Niemand minder dan Johan Museeuw bijt op zondag 31 maart de spits af en gidst je graag over het parcours van de E3 BinckBank Classic. Natuurlijk ontbreken de Paterberg en de Oude Kwaremont niet (al wordt het duo wel in omgekeerde volgorde aangedaan dan in de Ronde), maar je houdt best ook rekening met de andere beklimmingen. Naast onbekende namen als Aulnoit en Grandrieu in Henegouwen zien we stevige knapen als La Houppe, Taaienberg, Boigneberg, Stationsberg, Kapelberg, Kluisberg en Tiegemberg.  Het geweldige parcours gaat uiteraard ook over de befaamde E3-helling, beter bekend als de Karnemelkbeekstraat, die de laatste jaren telkens een beslissende rol speelde bij de profs.

Uiteraard rijdt Johan Museeuw zelf ook mee. Afspraak op zondag 31 maart in Harelbeke! Je hebt de keuze tussen 3 afstanden: 78, 119 en 148 km. In de langste afstand krijg je maar liefst 12 hellingen en 2 kasseistroken voor de kiezen. De Kaperij en Donderij zullen je laten daveren op je stalen ros nog vóór de echte finale moet beginnen. In de 119 km moet je jezelf over 9 beklimmingen slepen en de kortste afstand doet het met een haalbare drie hellingen.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het oktobernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en je krijgt er de Crossgids met complete veldritkalender en vooruitblik van Paul Herygers bovenop! Blikvangers zijn Mathieu van der Poel, het trio Eli Iserbyt, Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout, de terugkerende Jolien Verschueren, Dylan Teuns, Laurens de Plus, Hennie Kuiper, Ilan Van Wilder,... Voorts gaan we achter de schermen bij Telenet Baloise Lions, zoeken we de crosskampioenen van de toekomst, zetten we een crossfiets van Trek en gravelbike van Canyon naast elkaar, vertellen we over onze tochten in Oostenrijk en Catalonië, gaan we trends spotten op Eurobike, zoeken we waarom de ene persoon meer calorie�n verbrandt dan een andere, en veel meer!