Ook dit jaar kan je weer klimmen voor het goede doel. Tijdens Climbing for Life - Passo Dello Stelvio (13-15 juni) en Climbing for Life Vogezen (29-31 augustus) telt elke zweetparel dubbel. Wil jij die uitdaging aangaan? Ontdek dan hier de parcoursen van beide events!

Nu het fietsseizoen bijna weer van start kan gaan, is het hoog tijd om de rollen aan de kant te schuiven en het echte klimwerk aan te vatten. In juni wacht er immers een uitdaging die je niet mag missen! De prachtige streek rond Bormio staat op 13, 14 en 15 juni helemaal in het teken van het onvergetelijk fietsweekend Climbing for Life - Passo Dello Stelvio.

PARCOURSEN

Op donderdag 13 juni kan je individueel de omgeving verkennen en de klimmersbenen al eens testen. Enkele suggesties: De Gavia, Mortirolo, Laghi di Cancano, Bormio 2000 of de Stelvio zelf. Op vrijdag staan de toertochten 'Passi di Bormio' op de agenda. Je hebt de keuze tussen georganiseerde tochten van 50, 88 of 102 km, met beklimmingen van onder andere Forte Di Oga, Lago Di Cancano, Bormio 2000 (voor de 50 km) en/of aangevuld met de Passo di Gavia voor wie zich waagt aan de langere afstanden.

Op zaterdag 15 juni klim je vanuit Bormio, via 40 haarspeldbochten, naar de top van de Stelvio. Echte durvers kunnen nog de Passo di Gavia en de Mortirolo toevoegen aan hun lijstje met de heroïsche rit 'Granfondo Il Pirata' (136,5 km - 4743hm), genoemd naar de Italiaanse wielerlegende Marco Pantani.

KLIMMEN DICHTER BIJ HUIS

Op slechts 5 uur rijden van Brussel bevindt zich het prachtige Belfort, de thuishaven van Climbing for Life 2019. Belfort vormt de ideale locatie om de fantastische omgeving van de Vogezen en Haute Saône te voet, al lopend of met de fiets te ontdekken, en dat is precies wat wij gaan doen van 29 tot 31 augustus!

PARCOURSEN

Vrijdag klim je vanuit Belfort langs Sewen naar de top van Ballon d'Alsace. Voor de wandelaars en lopers staat er een fraaie trail in en rondom Belfort op het programma, waarbij je kan kiezen tussen 11 of 16 km. Zaterdag staat de apotheose van Climbing for Life op het programma. Na vertrek uit Champagney en via de Col des Croix en Ballon de Servance finish je op de prachtige Planche des Belles Filles. Na het Tour de France-peloton kan jij hier schitteren als een echte wielerheld. Ook de wandelaars en lopers komen aan hun trekken door een prachtige nature trail tussen Ballon d'Alsace en La Planche des Belles Filles.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het oktobernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en je krijgt er de Crossgids met complete veldritkalender en vooruitblik van Paul Herygers bovenop! Blikvangers zijn Mathieu van der Poel, het trio Eli Iserbyt, Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout, de terugkerende Jolien Verschueren, Dylan Teuns, Laurens de Plus, Hennie Kuiper, Ilan Van Wilder,... Voorts gaan we achter de schermen bij Telenet Baloise Lions, zoeken we de crosskampioenen van de toekomst, zetten we een crossfiets van Trek en gravelbike van Canyon naast elkaar, vertellen we over onze tochten in Oostenrijk en Catalonië, gaan we trends spotten op Eurobike, zoeken we waarom de ene persoon meer calorie�n verbrandt dan een andere, en veel meer!