Compressiekousen hebben intussen een trouwe schare volgers gekregen. Ook profrenners gebruiken ze, onder andere voor het herstel. Zo gebruiken Telenet Fidea, Sunweb én CCC - LIV de kousen van het Nederlandse Herzog. En wij mogen drie paar weggeven!

De PRO-compressiekous heeft een afnemend drukverloop vanaf enkel tot knie. In combinatie met de relatief hoge druk wordt de bloedstroom vanuit het haarvatennetwerk richting het hart geoptimaliseerd. De renners van Telenet Fidea, Sunweb (Tom Dumoulin, Lucinda Brand, ...) én CCC - LIV (Marianne Vos, ...) gebruiken de kousen om de afvalstoffen van het verbrandingsproces sneller af te voeren, waardoor het herstel wordt bevorderd. Herzog was als 'recovery partner' van de Koninklijke Nederlandse Wielerunie natuurlijk ook trots op de successen van Mathieu van der Poel, Lucinda Brand, Marianne Vos en Fleur Nagengast op het WK veldrijden in Bogense.
 
PREVENTIEF EN HELEND

Bij kuitklachten zoals verrekkingen en krampen werken de kousen preventief en helend. Zo is er bij bijvoorbeeld cyclocrossen meer sprake van schokbelasting dan bij het wegwielrennen. Als je de compressiekousen draagt, ontstaat er minder spiercelschade, meldt Herzog. Dat is uiteraard enkel in trainingen mogelijk, want in wedstrijden zijn ze nog altijd niet toegestaan.
 
MINDER LITTEKENWEEFSEL IN SPIER

Bij verkrampingen (microscheurtjes in de kuit) ten gevolge van zware inspanning en/of schokbelasting worden de wondranden als een hechtpleister goed bijeengehouden. Hierdoor ontstaat minder littekenweefsel en wordt de kans op herhaling kleiner.
 
WIN!

Cycling.be mag 3 x 1 paar Herzog PRO Compressiekousen ter waarde van 51,35 euro weggeven! Laat onder het Facebook-bericht (zie link hieronder) weten wat jouw sportief doel is voor 2019 (deelnemen voor 20 februari) en maak kans!

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het oktobernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en je krijgt er de Crossgids met complete veldritkalender en vooruitblik van Paul Herygers bovenop! Blikvangers zijn Mathieu van der Poel, het trio Eli Iserbyt, Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout, de terugkerende Jolien Verschueren, Dylan Teuns, Laurens de Plus, Hennie Kuiper, Ilan Van Wilder,... Voorts gaan we achter de schermen bij Telenet Baloise Lions, zoeken we de crosskampioenen van de toekomst, zetten we een crossfiets van Trek en gravelbike van Canyon naast elkaar, vertellen we over onze tochten in Oostenrijk en Catalonië, gaan we trends spotten op Eurobike, zoeken we waarom de ene persoon meer calorie�n verbrandt dan een andere, en veel meer!