De deelnemers aan de Ronde van Vlaanderen Cyclo kunnen vanaf nu de exacte routes van de vier parcoursen beginnen bestuderen. Zij moeten op 6 april, een dag voor de profs, stevig aan de bak op de hellingen van de Vlaamse Ardennen.

Als de trend van afgelopen editie zich doorzet, zal een heel groot deel van de 16.000 dappere fietsers kiezen voor de volledige afstand, dieĀ in de vroege ochtend in Antwerpen vertrekt. Ze vertrekken op de Scheldekaaien, duiken meteen de (verkeersvrije) Waaslandtunnel in en zetten dan via het Waasland koers naar Zottegem waar met de Haaghoek en de Leberg het echte werk kan beginnen. Alle hellingen vind je in het overzicht onderaan en je kan erop klikken voor meer info en het Strava-segment.

Voor de deelnemers aan de drie overige afstanden ligt de start in Oudenaarde aan de Qubus, opnieuw het zenuwcentrum van deze We Ride Flanders. Wie zich nog wil inschrijven voor deze legendarische tocht die elke wielertoerist ooit eens op zijn palmares moet hebben, denkt best aan de deelnamelimiet. Als de limiet van 16.000 inschrijvingen is bereikt, worden de registraties onherroepelijk afgesloten.

Hellingen Ronde van Vlaanderen Cyclo

a) kasseien Lippenhovestraat
b) kasseien Haaghoek
1. Leberg
2. Berendries
3. Ten Bosse
4. Muur van Geraardsbergen
5. Valkenberg
6. Eikenberg
7. Koppenberg
c) Mariaborrestraat
8. Steenbeekdries
9. Taaienberg
10. Kaperij
11. Kanarieberg
12. Kruisberg
13. Hotond
14. Karnemelkbeekstraat
15. Oude Kwaremont
16. Paterberg

Extra hellingen voor 174 en 139 km (139 vermijdt wel Ten Bosse en Muur):
1. Wolvenberg
kasseien Ruiterstraat
kasseien Kerkgate
2. Molenberg
kasseien Paddestraat

* Alle hellingen uit de profkoers staan in het vet. Klik op de hellingen voor alle info en het Strava-segment!

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het februarinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en dat is traditioneel de Teamspecial, met alle topteams, transfers, teamfietsen en ons verdict. We verklappen je de belangrijkste transfers, welke renners dit seizoen hun laatste kans moeten grijpen, welke gedaanteverandering Lotto Soudal heeft ondergaan, ... Geraint Thomas vindt dat Froome meer talent heeft dan hijzelf, Jan Bakelants is klaar voor een nieuwe start bij Sunweb, en Jolien D'hoore snijdt een nieuw hoofdstuk aan bij het dominante Boels-Dolmans. We vergeten de cross niet, want Erwin Vervecken ging Fietsen Met Loes Sels, en Mario De Clercq doorgrondt het hedendaagse veldrijden. De actieve fietser ontwaakt uit zijn winterslaap dankzij onze trainingstips voor de eerste toertochten en onze Do's & Don'ts over vermoeidheid overwinnen en indoortrainingen motiverend houden. De tests van de Trek Émonda ALR en BMC Teammachine ALR Disc bewijzen dat alu niet afgeschreven is, de Lapierre Prorace is een moderne en betaalbare hardtail, en nog veel meer materiaaltests!