Aan de start van het nieuwe fietsseizoen is Velofollies dé afspraak voor ruim 300 exposanten om hun nieuwste modellen voor te stellen. De lijst van aanwezige merken is indrukwekkend, maar er is 18-20 januari nog veel meer te beleven: bekende renners ontmoeten, prijzen winnen, zelf fietsen, ...

Canyon toont voor het eerst de nieuwe Strive aan de buitenwereld, Isaac introduceert twee nieuwe modellen, Decathlon stelt een nieuwe lijn racefietsen voor, terwijl het e-bikemerk Ampler Bikes zich voor het eerst aan het Belgische publiek voorstelt met hun lichte en onopvallende elektrische fietsen. Ook op andere standen blijf je niet op je honger zitten, want Velofollies kan teren op de aanwezigheid van de grootste merken, met Look, Specialized, Trek, BMC, Cannondale, Pinarello, Stevens, Cervélo, Cinelli, Colnago, Ridley, Eddy Merckx, Giant, Koga, Lapierre, Superior, Kuota, Merida, Scott en Shimano, om er maar enkele te noemen.

WORD EEN WINNAAR!

Kansen genoeg om als een rijker man of vrouw terug naar huis te keren, niet het minst als je langsgaat bij de stand van cycling.be op stand 212. Bezoekers aan de Tacx-stand kunnen op vrijdag en zaterdag deelnemen aan de Catalonië Challenge. Zo kan je elke dag een reis winnen naar deze mooie streek in Spanje, als je de snelste tijd hebt neergezet. Bij Cycling Vlaanderen kan je een fietsreis, sportvoedingspakketten en sokken winnen bij drie verschillende wedstrijden.

Ook Peloton zal aanwezig zijn tijdens deze driedaagse fietsbeurs. Peloton verzamelt de 40 mooiste en meest spraakmakende fietstoertochten in het hele land onder één koepel en staat garant voor kwaliteit, fun, uitdaging, veiligheid, gezondheid én plaatst jouw beleving centraal. Kom op 18, 19 of 20 januari naar Velofollies en ontdek het ruime aanbod binnen de Proximus Cycling Challenge, de Etixx Classics Tour, de Champions Tour en de Ronde van Vlaanderen Series. Je maakt bovendien kans op leuke prijzen bij een bezoekje aan de stand in hal 3 (stand 313) .

VERZAMEL HANDTEKENINGEN

Vrijdag om 14u organiseert Codagex al een signeersessie met Sven Nys en om 17u met Paolo Bettini. Er vindt ook een loterij plaats waarbij er een, door Sven Nys gesigneerde, set Challenge Grifo pro open tubular cyclocrossbanden worden verloot onder de bezoekers van de signeersessie. Bij Sabma, verdeler van o.a. Fox, Easton en NoTubes kan je Martin Maes, de Lotto Soudal Ladies en de ploeg Tarteletto-Isorex ontmoeten. Bij Vermarc Sport kan je vrijdag om 17u dan weer de Quicksteppers Iljo Keisse, Pieter Serry en Tim Declercq tegen het lijf lopen. Voor de complete lijst aan belangrijke gasten, kan je op de website van Velofollies terecht.

INZAMELING VOOR GOEDE DOEL

Velofollies doet ook nog een oproep: Velofollies steunt zoals elk jaar het project Vélo Afrique. Laat je groot hart zien en doneer op de beursvloer je oude koerskledij voor het goede doel. De fondsen die ze verzamelen gaan naar een beter onderwijs in Afrika.

MTB-TOCHT

Wie het sportieve aan het informatieve wil koppelen, kan zaterdag eerst de Velofollies Mountainbiketocht rijden om daarna Velofollies te bezoeken aan halve prijs. Starten doe je in Sportcentrum De Lange Munte in Kortrijk en je kan kiezen uit de afstanden 30, 37, 45 en 54 kilometer. Zo weet je meteen of je toe bent aan een nieuwe mountainbike...

PRAKTISCH

Velofollies vindt plaats van 18 t.e.m. 20 januari van 10u tot 18u met een nocturne op vrijdag tot 21u! Place to be is Kortrijk Xpo. Voordelig tickets bestellen doe je online, waar je 11 euro betaalt i.p.v. 15 aan de deur. Voor kinderen van 6 tot 12 jaar betaal je online slechts 7 i.p.v. 10 euro. Onder de 6 jaar kom je er gratis in.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het oktobernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en je krijgt er de Crossgids met complete veldritkalender en vooruitblik van Paul Herygers bovenop! Blikvangers zijn Mathieu van der Poel, het trio Eli Iserbyt, Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout, de terugkerende Jolien Verschueren, Dylan Teuns, Laurens de Plus, Hennie Kuiper, Ilan Van Wilder,... Voorts gaan we achter de schermen bij Telenet Baloise Lions, zoeken we de crosskampioenen van de toekomst, zetten we een crossfiets van Trek en gravelbike van Canyon naast elkaar, vertellen we over onze tochten in Oostenrijk en Catalonië, gaan we trends spotten op Eurobike, zoeken we waarom de ene persoon meer calorie�n verbrandt dan een andere, en veel meer!