Bij de ploegvoorstelling van Deceuninck - Quick-Step deed het team enkele cijfers uit de doeken van het voorbij wielerjaar. 27.000 bidons en niet minder dan 8.000 trips met het vliegtuig zijn slechts twee voorbeelden van het indrukwekkende rijtje.

Haast iedereen zal het nummer 77 onthouden. Zoveel zeges boekten de renners van de Belgische wielerformatie in 2018. Maar naast een collectie peperdure fietsen, kledij en een teambus is er nog heel wat meer nodig. Dat blijkt uit een foto die Zdenek Stybar deelde tijdens de teampresentatie. 

Let vooral op het bijna ondenkbare aantal kamers en vluchten. Dan gaat het niet enkel over de renners, maar ook hun volledige omkadering die ervoor zorgt dat ze in de meest ideale omstandigheden kunnen koersen. Nu begrijp je helemaal waarom wielrenners vaak zeggen dat ze een nomadenbestaan leiden. 

HET JAAR IN CIJFERS: 

- 259 wedstrijddagen 
- 70 races 
- 20 landen 
- 8.000 vluchten 
- 12.000 kamers
- 1 camper 
- 2 motorhomes
- 2 bestelwagens 
- 2 trucks 
- 22 auto's 
- 2 bussen 
- 275 fietsen 
- 600 kettingen 
- 300 groepsets 
- 2.500 petjes
- 750 shirts 
- 500 bibshorts 
- 350 skinsuits 
- 180 helmen 
- 400 wielen 
- 55 disc-wielen 
- 12.500 gels
- 27.000 bidons

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het maartnummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel, met daarin Peter Sagan, Tiesj Benoot, Patrick Lefevere, Laurens ten Dam, Ruben Van Gucht op Monumentenjacht bij Andrei Tchmil, een vooruitblik op de vernieuwde AG Driedaagse Brugge-De Panne, een analyse van het vrouwenwielrennen door Lieselot Decroix, ... De actieve fietsliefhebber kan zich klaarstomen voor de Ronde van Vlaanderen Cyclo dankzij onze ultieme trainingsmaand, en kan zich verlekkeren aan een vergelijking tussen de goedkoopste en duurste Specialized, de regenjassentest, Sur Place in Zuid-Tirol, een test van de Cervélo C3, Do's & Don'ts over verantwoord afvallen en het nut van de foamrol, ... En er valt ook wat te winnen: je kan gratis mee op de cycling.be Marmotta-fietstrip naar Oostenrijk, of met Johan Museeuw het mooiste uit het Ronde-parcours verkennen, of je kan meedingen naar de prachtige Canyon Endurace!