Bij de ploegvoorstelling van Deceuninck - Quick-Step deed het team enkele cijfers uit de doeken van het voorbij wielerjaar. 27.000 bidons en niet minder dan 8.000 trips met het vliegtuig zijn slechts twee voorbeelden van het indrukwekkende rijtje.

Haast iedereen zal het nummer 77 onthouden. Zoveel zeges boekten de renners van de Belgische wielerformatie in 2018. Maar naast een collectie peperdure fietsen, kledij en een teambus is er nog heel wat meer nodig. Dat blijkt uit een foto die Zdenek Stybar deelde tijdens de teampresentatie. 

Let vooral op het bijna ondenkbare aantal kamers en vluchten. Dan gaat het niet enkel over de renners, maar ook hun volledige omkadering die ervoor zorgt dat ze in de meest ideale omstandigheden kunnen koersen. Nu begrijp je helemaal waarom wielrenners vaak zeggen dat ze een nomadenbestaan leiden. 

HET JAAR IN CIJFERS: 

- 259 wedstrijddagen 
- 70 races 
- 20 landen 
- 8.000 vluchten 
- 12.000 kamers
- 1 camper 
- 2 motorhomes
- 2 bestelwagens 
- 2 trucks 
- 22 auto's 
- 2 bussen 
- 275 fietsen 
- 600 kettingen 
- 300 groepsets 
- 2.500 petjes
- 750 shirts 
- 500 bibshorts 
- 350 skinsuits 
- 180 helmen 
- 400 wielen 
- 55 disc-wielen 
- 12.500 gels
- 27.000 bidons

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het oktobernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en je krijgt er de Crossgids met complete veldritkalender en vooruitblik van Paul Herygers bovenop! Blikvangers zijn Mathieu van der Poel, het trio Eli Iserbyt, Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout, de terugkerende Jolien Verschueren, Dylan Teuns, Laurens de Plus, Hennie Kuiper, Ilan Van Wilder, � Voorts gaan we achter de schermen bij Telenet Baloise Lions, zoeken we de crosskampioenen van de toekomst, zetten we een crossfiets van Trek en gravelbike van Canyon naast elkaar, vertellen we over onze tochten in Oostenrijk en Cataloni�, gaan we trends spotten op Eurobike, zoeken we waarom de ene persoon meer calorie�n verbrandt dan een andere, en veel meer!