Accessoiremerk Gore heeft een nieuw soort handschoenen aan zijn gamma toegevoegd. De Gore-Tex Infinium Stretch-handschoenen zijn ontworpen met behulp van artificiële handen en dat heeft zo zijn voordelen.

Volgens het Amerikaanse Gore imiteren de nieuwe handschoenen de natuurlijke vorm van een hand. Nadat het rekbare materiaal op maat is geknipt, worden de delen aan elkaar genaaid met een enkele naad. Daarna worden ze over artificiële handen geschoven en tot slot gevormd in een oven. De warmte zorgt ervoor dat het stretch-materiaal wat van zijn elasticiteit verliest. Zo blijven de handschoenen ook nadat ze uit de oven komen hun voorgevormde pasvorm behouden. Deze werkwijze zou volgens Gore tot 35% minder naden hebben ten opzichte van een normale handschoen. Daarnaast is er op die manier ook minder materiaal nodig en tot slot moet het ook zorgen voor een verbeterde grip. 

WINDDICHT EN WATERAFSTOTEND 

"We wilden handschoenen ontwerpen die een perfecte pasvorm combineren met veel warmte en een goede vochtregulering", klinkt het bij Florian Stark, productspecialist bij Gore-Tex. "Met de Infinium Stretch-handschoenen is het verleden tijd om steeds je handschoenen te moeten uitdoen als je een energiereep wil openen of iets uit je achterzak wil nemen." Het Infinium-materiaal is winddicht en waterafstotend. Let op, niet waterdicht dus. De vingertoppen zijn wel te gebruiken met touchscreens voor optimaal gemak. Voor 44,95 euro heb je vanaf begin dit jaar een paar Gore Infinium Stretch-handschoenen.


Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het maartnummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel, met daarin Peter Sagan, Tiesj Benoot, Patrick Lefevere, Laurens ten Dam, Ruben Van Gucht op Monumentenjacht bij Andrei Tchmil, een vooruitblik op de vernieuwde AG Driedaagse Brugge-De Panne, een analyse van het vrouwenwielrennen door Lieselot Decroix, ... De actieve fietsliefhebber kan zich klaarstomen voor de Ronde van Vlaanderen Cyclo dankzij onze ultieme trainingsmaand, en kan zich verlekkeren aan een vergelijking tussen de goedkoopste en duurste Specialized, de regenjassentest, Sur Place in Zuid-Tirol, een test van de Cervélo C3, Do's & Don'ts over verantwoord afvallen en het nut van de foamrol, ... En er valt ook wat te winnen: je kan gratis mee op de cycling.be Marmotta-fietstrip naar Oostenrijk, of met Johan Museeuw het mooiste uit het Ronde-parcours verkennen, of je kan meedingen naar de prachtige Canyon Endurace!