Accessoiremerk Gore heeft een nieuw soort handschoenen aan zijn gamma toegevoegd. De Gore-Tex Infinium Stretch-handschoenen zijn ontworpen met behulp van artificiële handen en dat heeft zo zijn voordelen.

Volgens het Amerikaanse Gore imiteren de nieuwe handschoenen de natuurlijke vorm van een hand. Nadat het rekbare materiaal op maat is geknipt, worden de delen aan elkaar genaaid met een enkele naad. Daarna worden ze over artificiële handen geschoven en tot slot gevormd in een oven. De warmte zorgt ervoor dat het stretch-materiaal wat van zijn elasticiteit verliest. Zo blijven de handschoenen ook nadat ze uit de oven komen hun voorgevormde pasvorm behouden. Deze werkwijze zou volgens Gore tot 35% minder naden hebben ten opzichte van een normale handschoen. Daarnaast is er op die manier ook minder materiaal nodig en tot slot moet het ook zorgen voor een verbeterde grip. 

WINDDICHT EN WATERAFSTOTEND 

"We wilden handschoenen ontwerpen die een perfecte pasvorm combineren met veel warmte en een goede vochtregulering", klinkt het bij Florian Stark, productspecialist bij Gore-Tex. "Met de Infinium Stretch-handschoenen is het verleden tijd om steeds je handschoenen te moeten uitdoen als je een energiereep wil openen of iets uit je achterzak wil nemen." Het Infinium-materiaal is winddicht en waterafstotend. Let op, niet waterdicht dus. De vingertoppen zijn wel te gebruiken met touchscreens voor optimaal gemak. Voor 44,95 euro heb je vanaf begin dit jaar een paar Gore Infinium Stretch-handschoenen.


Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

In het januarinummer van cycling.be magazine kijken we reikhalzend uit naar het BK en WK veldrijden, met Sweeck, Vanthourenhout, Pidcock, Vos, Van Loy, Aerts, Van Aert en andere favorieten. Verder: vier voorjaarstochten, indoortrainers getest, beachracen, koersen in China, ...