Van 18 tot en met 20 januari valt er bij Shimano (stand 401-hal 4) op fietsbeurs Velofollies heel wat te zien. Bekijk er de nieuwste groepsets, aanschouw de Lazer Century-helm en test er heel wat producten van Shimano.

De Shimano-stand op Velofollies wordt er eentje om naar uit te kijken. Ben je geïnteresseerd in de nieuwste groepsets van XTR tot STEPS en 105? Dan moet je zeker even halthouden bij stand 401. In dezelfde setting toont ook de Belgische helmenfabrikant Lazer zijn collectie voor 2019. Het pronkstuk is de Century, die ter ere van het honderdjarig bestaan van Lazer werd ontwikkeld. 

Bij het onderdelenlabel PRO kun je dan weer zadels testen, terwijl Shimano testschoenen van haar collectie meebrengt. Zo kan iedereen voelen welk model en welke maat het beste past. Voorts zal ook het Italiaanse Elite haar nieuwe interactieve trainers tentoonstellen en grondig laten testen door de bezoekers. Alsof dat nog niet genoeg is, vertelt Bikefitting.com je alles wat je wil weten over fietsmetingen.

SHIMANO SERVICE CENTER-TEAM VOOR TECHNISCHE VRAGEN

Het onlangs vernieuwde Shimano Service Center-label met meer dan 100 winkels in de Benelux is prominent aanwezig op de Shimano-stand. Bezoekers met technische vragen kunnen terecht bij de Shimano Service Center-desk. Daar staan ervaren medewerkers iedereen te woord met hun uitgebreide vakkennis. 

BIKEGEAR IN NIEUW JASJE 

Aan de balie van de Shimano-stand kunnen alle bezoekers de nieuwe Bikegear-uitgave halen. Deze catalogus is een mooi naslagwerk van alles wat er op Velofollies bij Shimano te zien is. Zo kun je thuis nog even terugkijken naar je favoriete items of je partner overtuigen. 

TEST SHIMANO STEPS OP TESTPARCOURS 

Op het e-bike-testparcours van Velofollies is het mogelijk om de kwaliteiten van het STEPS-systeem te beleven. Shimano heeft testfietsen van verschillende prominente fietsmerken ter beschikking om de voordelen van bijvoorbeeld automatisch schakelen van het e-bikesysteem te ervaren. Op die manier voel je onmiddellijk het echte karakter van een e-bike op een speciaal aangelegd parcours.

WIN EEN RIT IN DE VOLGWAGEN

Wie zich tijdens Velofollies inschrijft voor de RideShimano.com-nieuwsbrief maakt kans op mooie prijzen.  Zoals bijvoorbeeld een unieke ervaring in de neutrale servicewagen van Shimano tijdens een spetterende voorjaarskoers. Voorts valt er ook een Bikefitting.com passessie te winnen of een knappe Lazer Century-helm. 

OP DE FOTO MET MILREMO 

Tot slot kun je in de hal van Velofollies, bij de ingang van de Shimano-stand, een toffe foto laten maken in een heus Ronde van Vlaanderen-decor met de custom kleding van Milremo. Een mooie herinnering aan een geweldige dag vol fietsplezier op Velofollies. 

Velofollies vindt dit jaar plaats van 18 tot en met 20 januari in Kortrijk Xpo. Je kunt nu online al tickets aanschaffen in voorverkoop. Een volwassene betaalt 11 euro en kinderen van 6-12 jaar 7 euro. Aan de kassa kost het respectievelijk 15 en 10 euro. De jongste wielerliefhebbers tot 6 jaar mogen gratis binnen.