De Deense organisatoren werken aan de laatste details voor de UCI Wereldkampioenschappen Veldrijden 2019 en in het prachtige Funense stadje Bogense kijkt iedereen uit naar de grote invasie op 2 en 3 februari.

"Op dit moment voelt het een beetje zoals de periode voorafgaand aan de kerstvakantie. Het huis is prachtig ingericht, alle cadeautjes zijn prachtig ingepakt en het fantastische eten is bijna klaar. We kunnen alleen maar wachten. Opgewonden en met enorme verwachtingen. Het wordt iets speciaals. En Bogense is niet zo ver weg van de rest van Europa. Slechts 2¬Ĺ uur rijden met de auto vanuit Hamburg." Per Olesen, hoofd van het lokale organisatiecomit√©, telt af naar het grootste cyclocross-evenement in Denemarken - de 70e editie van het UCI WK veldrijden, dat binnen enkele weken in de idyllische badplaats Bogense zal plaatsvinden. Hier zullen de renners uitgedaagd worden met een ongewoon mooi parcours van 2,8 kilometer aan de rand van de zee.

parcours

"Gelukkig kunnen we een beroep doen op de ervaring die we opdeden als gastheer van de 4e etappe van de UCI Telenet Wereldbeker in november 2017 en bovendien hebben we een zeer nuttige dialoog gehad met de UCI en de organiserende commissies van het WK 2018 in Valkenburg en die van Bieles het jaar daarvoor. Dus ik voel duidelijk dat we klaar zijn om de grote uitdaging aan te gaan."

"Allereerst zijn we op de hoogte van de situatie wat betreft accommodatie, transfershuttles en eten en drinken. De plaatselijke sporthal in Bogense heeft de laatste tijd een betaalbaar en handig bed & breakfast-aanbod van 40 euro per nacht georganiseerd en de regionale busdienst heeft een goedkoop dagkaartje, waarmee je voor slechts 8 euro per dag overal op het eiland Funen kunt reizen met hetzelfde ticket."

Wereldbekerervaring heeft de organisatoren ook het verschil geleerd tussen de eisen van de Deense toeschouwers en de reizende Nederlandse en Belgische fans.

supporters

"We weten precies wat onze bezoekers zullen willen, en daar zijn we meer dan klaar voor. Eerst en vooral kunnen we eten en drinken aanbieden tegen zeer redelijke prijzen," zegt Per Olesen, die extra moeite heeft gedaan om de bezoekers zich thuis te laten voelen.

"De stad zal worden aangekleed in kleuren van het Wereldkampioenschap, we hebben Belgische dj's geregeld voor in de feesttenten, en al maanden is ons lokale Manneken Pis-beeld voor de gelegenheid aangekleed. Nu wachten we alleen nog op onze Cross-Kerstmis."

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het maartnummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel, met daarin Peter Sagan, Tiesj Benoot, Patrick Lefevere, Laurens ten Dam, Ruben Van Gucht op Monumentenjacht bij Andrei Tchmil, een vooruitblik op de vernieuwde AG Driedaagse Brugge-De Panne, een analyse van het vrouwenwielrennen door Lieselot Decroix, ... De actieve fietsliefhebber kan zich klaarstomen voor de Ronde van Vlaanderen Cyclo dankzij onze ultieme trainingsmaand, en kan zich verlekkeren aan een vergelijking tussen de goedkoopste en duurste Specialized, de regenjassentest, Sur Place in Zuid-Tirol, een test van de Cervélo C3, Do's & Don'ts over verantwoord afvallen en het nut van de foamrol, ... En er valt ook wat te winnen: je kan gratis mee op de cycling.be Marmotta-fietstrip naar Oostenrijk, of met Johan Museeuw het mooiste uit het Ronde-parcours verkennen, of je kan meedingen naar de prachtige Canyon Endurace!