Zwift heeft de Zwift Companion 3.0-app uitgebracht en de belangrijkste toevoeging in deze update is Meetups. Daarmee wordt het bekendste trainingsgame nog socialer, want samen rijden met vrienden wordt een pak eenvoudiger.

Het organiseren van een groepsrit is met de jongste update van de app een stuk simpeler geworden. Ga naar Events en daar zie je nu 'drie mensen'. Dat is de tab voor de nieuwste functie, Meetups. Klik erop en je kan maximaal 50 volgers (dus geen andere Zwifters die je niet volgen) selecteren om een gezamenlijke rit te plannen. Kies het parcours en tijdstip (max. een week voor de rit) en dan moet je enkel nog wachten tot je vrienden de afspraak aanvaarden.

Zie je dat er vrienden van jou op dit eigenste moment aan het fietsen zijn in de online wereld, dan kan je een Quick Meetup aanvragen, zodat je meteen met hem of haar samen kan fietsen. Voorlopig blijft de functionaliteit eerder beperkt omdat Zwift de Meetup-functie eerst wil uittesten, maar het spreekt voor zich dat er nog veel meer mogelijkheden mee zijn.

UITGEBREIDERE GRAFIEKEN

De update van de app brengt nog meer nieuws. Zo is de Activity Feed uitgebreid met meer info over je activiteiten, waaronder een grafiek met je cadans, vermogen en hartslag. Maar je ziet ook waar in je rit je een 'Ride On'-aanmoediging kreeg en waar je een nieuw PR liet noteren.

Als je een trainingsplan volgt, kan je nu beter zien hoe de trainingen zullen evolueren. Zo kan je jouw week en je inspanningen beter plannen.

Als je een rit afrondt, kan je nu kiezen bij het uploaden of je de rit zichtbaar maakt voor iedereen, enkel je vrienden of niemand.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het decembernummer ligt nu in de winkel en brengt heel wat lekkers mee: je kan niet alleen meer dan 1300 euro aan kerstcadeaus winnen, maar we kruipen ook in het hoofd van Wout van Aert, gaan fietsen met Katie Compton, maken een verre verplaatsing van een cross in Belgiƫ naar Tsjechiƫ, blikken terug met Roland Liboton en Hennie Stamsnijder, spreken met Annemarie Worst, kijken terug op het wielerjaar 2018 en overlopen de veranderingen die er aankomen in 2019. Verder: de velofiel in Saartje Vandendriessche, de eerste tubeless raceband van Continental, tips en recepten voor lekker warme wintervoeding, tests van de Look 795 Blade RS Disc en Cannondale System Six, tips om een verstuikte enkel te verzorgen en een krakend bracket te verhelpen, materiaaltests, en veel meer!