Op zondag 3 maart 2019 gaat een nieuw seizoen van de Etixx Classics Tour van start met de Omloop Het Nieuwsblad Cyclo, die het Vlaamse wielervoorjaar en het seizoen van de recreatieve fietser naar goede gewoonte opent. Inschrijven kan vanaf nu.

Voor de profs is de Omloop de eerste grote afspraak van het seizoen. Duizenden sportieve fietsers krijgen de dag nadien ook de kans om de openingsklassieker te verkennen. Voor velen is het de eerste zware uitdaging na een winter waarin de fiets lange tijd aan de kant stond of er noodgedwongen binnen gefietst werd op de rollen. De deelnemers krijgen drie verschillende afstanden aangeboden, zodat iedereen een parcours op zijn of haar niveau kan kiezen.

UITDAGENDE FINALE MET AANKOMST IN CENTRUM NINOVE

Deelnemers die kiezen voor de langste afstand (130 km) vertrekken, net als de profs, aan 't Kuipke in Gent. De finish ligt niet langer in Meerbeke, maar wel in centrum Ninove. Onderweg wordt de prille conditie al flink getest met maar liefst negen hellingen en vijf kasseistroken, op hetzelfde parcours als de profs een dag eerder. Uitdagers met dienst zijn onder andere de Molenberg, de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg, met daarbovenop passages over onder andere de Jagerij en de Haaghoek.

Wie liever minder hellingen trotseert, maar de finale van de Omloop Het Nieuwsblad wel ten volle wil beleven, kan best kiezen voor een parcours van 65 km (3 hellingen) of 90 km (7 hellingen plus de Haaghoek). Beide tochten starten in Ninove. Alle deelnemers zullen, naar het voorbeeld van de oude finale van de Ronde van Vlaanderen, hun tocht eindigen met een passage over de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg. Om nadien in hartje Ninove te finishen waar de profs dat een dag eerder ook zullen doen.

ETIXX FUELS YOUR GOAL

Etixx sports nutrition is de trotse titelpartner van de Etixx Classics Tour. "Fantastisch te mogen vaststellen dat zovele recreatieve sporters ook deze uitdagingen aangaan. Etixx helpt iedere deelnemer graag met de juiste informatie via de apotheek over sportvoeding voor, tijdens en na de inspanning en verzorgt alvast de bevoorrading van de ritten!"

INCHRIJVINGEN OPEN

Inschrijven is intussen mogelijk vanaf maandag 3 december via de link hieronder, je kan hier meteen ook de volledige kalender met alle data terugvinden.

ETIXX CLASSICS TOUR: FEEL LIKE A PRO

De Etixx Classics Tour is een reeks van tien "bucket list"-events voor de gepassioneerde fietser uit binnen- en buitenland waarbij de deelnemers over de parcours van de mooiste en meest gerenommeerde Vlaamse wielerklassiekers fietsen. Steeds de dag vóór of de dag na de profwedstrijd wat zorgt voor een maximale beleving.

PELOTON

De Etixx Classics Tour maakt deel uit van Peloton. Peloton verzamelt de 40 mooiste en meest spraakmakende Belgische toertochten onder één koepel. Peloton staat voor kwaliteit, fun, uitdaging, veiligheid, gezondheid ... en plaatst de beleving van de deelnemers centraal.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het februarinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en dat is traditioneel de Teamspecial, met alle topteams, transfers, teamfietsen en ons verdict. We verklappen je de belangrijkste transfers, welke renners dit seizoen hun laatste kans moeten grijpen, welke gedaanteverandering Lotto Soudal heeft ondergaan, ... Geraint Thomas vindt dat Froome meer talent heeft dan hijzelf, Jan Bakelants is klaar voor een nieuwe start bij Sunweb, en Jolien D'hoore snijdt een nieuw hoofdstuk aan bij het dominante Boels-Dolmans. We vergeten de cross niet, want Erwin Vervecken ging Fietsen Met Loes Sels, en Mario De Clercq doorgrondt het hedendaagse veldrijden. De actieve fietser ontwaakt uit zijn winterslaap dankzij onze trainingstips voor de eerste toertochten en onze Do's & Don'ts over vermoeidheid overwinnen en indoortrainingen motiverend houden. De tests van de Trek Émonda ALR en BMC Teammachine ALR Disc bewijzen dat alu niet afgeschreven is, de Lapierre Prorace is een moderne en betaalbare hardtail, en nog veel meer materiaaltests!