Mountainbikers kunnen zich verheugen op een uitbreiding van het MTB-routenetwerk in Nederland. Trek Benelux laat zich daarbij niet onbetuigd en ondersteunt een deel van de Noord Veluwse route dat vlak bij het Benelux-hoofdkantoor is gelegen.

Wielervereniging VWV Ermelo en mountainbikevereniging Noord Veluwe hebben de handen ineengeslagen om twee nieuwe routes met een totaal van 45 km aan te leggen in de omgeving van Harderwijk en Ermelo. Deze twee verenigingen zullen ook het onderhoud van de route voor hun rekening nemen. Uiteraard is steun van het bedrijfsleven noodzakelijk om tot een mooie en goed onderhouden route te komen. Trek Benelux is hiervoor een waardevolle en betrokken partner.

Door de ondersteuning van Trek Benelux is het mogelijk om door een mooi stuk zandduinen te fietsen. Er zullen namelijk houten vlonders op "het Beekhuizer zand" geplaatst worden om te zorgen voor natuurbehoud. Dit zal dan ook een grandioos herkenningspunt in de route worden. Wereldwijd biedt Trek veel ondersteuning voor uitbreiding van de mountainbike-infrastructuur. Dit project past dan ook perfect binnen de filosofie van sociale betrokkenheid die het bedrijf wil uitdragen.

Naast de bijdrage voor de aanleg van de natuurvriendelijk vlonders zorgt Trek jaarlijks ook voor een bijdrage aan het onderhoud. Om dit onderhoud te vergemakkelijken voor de verenigingen is er een elektrische mountainbike ter beschikking gesteld. Met deze Powerfly+ kan een kar voortgetrokken worden waarmee gereedschap vervoerd kan worden om onderhoud te plegen.

De nieuwe route zal ook aansluiten op de huidige mountainbiketrail van 2,4 km van Trek Benelux, die is aangelegd op het bedrijventerrein Bouw & Infra park. De ervaren routebouwer Patrick Jansen heeft de nieuwe routes uitgetekend en de aanleg gecoördineerd. Hiermee is een hoog fungehalte met behoud van de natuur gewaarborgd.

'Ride bikes, have fun, feel good' is zeker van toepassing als de mountainbikers vanaf medio maart 2019 op de nieuwe routes kunnen rijden. Trek is trots dat ze dit project zo dicht bij het Benelux-hoofdkantoor kunnen ondersteunen.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het decembernummer ligt nu in de winkel en brengt heel wat lekkers mee: je kan niet alleen meer dan 1300 euro aan kerstcadeaus winnen, maar we kruipen ook in het hoofd van Wout van Aert, gaan fietsen met Katie Compton, maken een verre verplaatsing van een cross in België naar Tsjechië, blikken terug met Roland Liboton en Hennie Stamsnijder, spreken met Annemarie Worst, kijken terug op het wielerjaar 2018 en overlopen de veranderingen die er aankomen in 2019. Verder: de velofiel in Saartje Vandendriessche, de eerste tubeless raceband van Continental, tips en recepten voor lekker warme wintervoeding, tests van de Look 795 Blade RS Disc en Cannondale System Six, tips om een verstuikte enkel te verzorgen en een krakend bracket te verhelpen, materiaaltests, en veel meer!