Ben jij een mountainbiker? Dan is de kans groot dat je heel wat fases uit dit hilarische groeiverhaal van een beginnende tot gevorderde biker herkent. Waarschuwing: de kans dat je wegens herkenning in lachen uitschiet, is groot. Bekijk het filmpje 'How to buy a mountain bike' hier!

IFHT Films heeft wel wat ervaring met humor voor de fietser en slaat met deze 'How to buy a mountain bike' weer de nagel op de kop. Wij lagen alvast in een deuk.

Dit verhaal vertelt de verschillende fases die een mountainbiker doorloopt, van de eerste (te goedkope) fiets die niet meteen het verwachte plezier brengt, tot de steile leercurve om de juiste MTB-technieken onder de knie te krijgen, en het verlangen om een steeds duurdere bike te kopen. Er zit zelfs een klein liefdesverhaal in... Wie zich niet herkent in veel van de (grappig uitvergrote) momenten heeft waarschijnlijk nog nooit met de mountainbike gereden - nochtans een aanrader!

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het maartnummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel, met daarin Peter Sagan, Tiesj Benoot, Patrick Lefevere, Laurens ten Dam, Ruben Van Gucht op Monumentenjacht bij Andrei Tchmil, een vooruitblik op de vernieuwde AG Driedaagse Brugge-De Panne, een analyse van het vrouwenwielrennen door Lieselot Decroix, ... De actieve fietsliefhebber kan zich klaarstomen voor de Ronde van Vlaanderen Cyclo dankzij onze ultieme trainingsmaand, en kan zich verlekkeren aan een vergelijking tussen de goedkoopste en duurste Specialized, de regenjassentest, Sur Place in Zuid-Tirol, een test van de Cervélo C3, Do's & Don'ts over verantwoord afvallen en het nut van de foamrol, ... En er valt ook wat te winnen: je kan gratis mee op de cycling.be Marmotta-fietstrip naar Oostenrijk, of met Johan Museeuw het mooiste uit het Ronde-parcours verkennen, of je kan meedingen naar de prachtige Canyon Endurace!