De kalender van de Cycling Classics France voor 2019 bulkt weer van de pareltjes. Van de Franse Rivièra naar legendarische cols of langs de oceaan, iedereen komt aan zijn trekken. Je kan je zelfs al inschrijven voor de Marmotte GF Series, Grand Trophée, Supergranfondo en andere!

Adembenemende uitzichten zijn een garantie tijdens elk van de dertien afspraken, maar je zal je adem wel degelijk nodig hebben om de finish te bereiken van deze tochten. De gevestigde waarden zijn opnieuw aanwezig op de kalender van Cycling Classics France voor 2019, die bestaat uit de evenementen van de Grand Trophée en Marmotte Granfondo Series, aangevuld met de Supergranfondo Galibier-Izoard en Tour du Mont Blanc. Voor volgend jaar staan er weer wat nieuwigheden op het programma:

BOURGOGNE CYCLO IN UCI GRAN FONDO WORLD SERIES

Het tweede evenement uit de Grand Trophée is de Bourgogne Cyclo, een mooie start voor je granfondoseizoen eind april. Deze cyclo is voor het eerst geselecteerd als het Franse kwalificatie-event voor de UCI Gran Fondo World Series, het officiële WK granfondo dat plaatsvindt in het Poolse Poznan van 5 tot 8 september.

VERRASSINGEN VOOR GRANFONDO VOSGES

Dit nieuwe evenement in de Vogezen trok in 2018 meteen 1600 deelnemers voor zijn eerste editie en dat zal waarschijnlijk nog toenemen in 2019, wanneer er drie vernieuwde routes wachten op je. De cols die de beste commentaren kregen, zoals Haut du Tôt, col de Morbieux en col de la Demoiselle blijven in het parcours, maar er komen een paar verrassingen bij om wat extra pit toe te voegen. Start en finish liggen in La Bresse Hohneck.

SUPERGRANFONDO

Na een succesvolle eerste editie verwelkomt Serre-Chevalier de Supergranfondo in 2019. Het concept blijft hetzelfde: twee monsterklims, de Galibier en Izoard, overwinnen op één dag. Hier werden kampioen grootgemaakt. De lange route start in Serre-Chevalier in de richting van Valloire. Je begint met een dubbele klim van de col du Galibier (2652 m) en dan moet je de vermoeidheid nog uitstellen tot Briançon en Guillestre, waar de Col d'Izoard (2361 m) nog wacht, gevolgd door een technische afdaling terug naar Briançon en de finish in Chantemerle. Monteer maar een klimverzet!

HET AFGELOPEN SEIZOEN

Het seizoen 2018 lokte 25.000 fietsers uit 67 landen naar de Cycling Classics France. Met vrienden en familie of gewoon op hun eentje genoten mannen (91%) en vrouwen (9%) van de Franse en Zwitserse landschappen. Dat leverde prachtige beelden op. Laat je inspireren door het compilatiefilmpje dat je kan bekijken bovenaan dit artikel.

INSCHRIJVINGEN OPEN!

Op 22 oktober openen de inschrijvingen voor de aparte tochten, maar je kan nu al intekenen op combinaties. Die 'bundels' gaan van een combinatie van twee verschillende Marmottes tot de Granfondo Vosges met de 3 Ballons of zelfs alle tochten van de Grand Trophée met een Marmotte er bovenop. Alle info via de link onderaan dit artikel.

Cycling Classics France 2019

APRIL

Zondag 07: GF Gassin Golfe de Saint Tropez
Zaterdag 27: Bourgogne Cyclo (UCI)

MEI 

Zondag 19: Granfondo Vosges en Ronde Tahitienne

JUNI

Zaterdag 01:GF Mt Ventoux Beaumes de Venise
Zaterdag 08: Les 3 Ballons
Zondag 16: Morzine Haut Chablais
Zaterdag 22: Super Granfondo Galibier/Izoard
Zondag 30: La Vaujany

JULI 

Zondag 07: Marmotte Granfondo Alpes
Zaterdag 20: Tour du Mont Blanc

AUGUSTUS

Zaterdag 10: Marmotte GF Valais
Zondag 25: Marmotte Granfondo Pyrénées

SEPTEMBER 

Zaterdag 14: La Picarde Baie de Somme

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het maartnummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel, met daarin Peter Sagan, Tiesj Benoot, Patrick Lefevere, Laurens ten Dam, Ruben Van Gucht op Monumentenjacht bij Andrei Tchmil, een vooruitblik op de vernieuwde AG Driedaagse Brugge-De Panne, een analyse van het vrouwenwielrennen door Lieselot Decroix, ... De actieve fietsliefhebber kan zich klaarstomen voor de Ronde van Vlaanderen Cyclo dankzij onze ultieme trainingsmaand, en kan zich verlekkeren aan een vergelijking tussen de goedkoopste en duurste Specialized, de regenjassentest, Sur Place in Zuid-Tirol, een test van de Cervélo C3, Do's & Don'ts over verantwoord afvallen en het nut van de foamrol, ... En er valt ook wat te winnen: je kan gratis mee op de cycling.be Marmotta-fietstrip naar Oostenrijk, of met Johan Museeuw het mooiste uit het Ronde-parcours verkennen, of je kan meedingen naar de prachtige Canyon Endurace!