Steven de Jongh is maandag in het ziekenhuis weer bij bewustzijn gekomen. Dat meldt zijn team Trek-Segafredo. De 44-jarige ploegleider was na een fietstochtje in Spanje vermist en werd gewond en buiten bewustzijn langs de kant van de weg teruggevonden. Hoe ernstig zijn verwondingen zijn en wat er precies gebeurd is, is nog niet bekend.

De 44-jarige De Jongh werd naar het ziekenhuis afgevoerd. "Hij ademt en heeft een hartslag, later meer nieuws", twitterde zijn vrouw. Nadat de vrouw van De Jongh aan de alarmbel had getrokken, startte de Spaanse politie een zoekactie op, waarbij een helikopter werd ingezet.

"Op dit moment vragen we vriendelijk om de privacy van zijn vrouw en familie te respecteren. Het team laat weten als er meer te melden is", aldus de leiding van Trek-Segafredo.     

De Jongh stopte in 2009 op 35-jarige leeftijd als wielrenner en ging als ploegleider bij Team Sky aan de slag. Als profrenner reed hij voor TVM, Rabobank, Quick-Step en Sky. Zijn belangrijkste successen behaalde hij in Belgische eendagskoersen: in 2003 won hij de E3 Prijs, in 2005 Nokere Koerse, in 2004 en 2008 Kuurne-Brussel-Kuurne.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

In het januarinummer van cycling.be magazine kijken we reikhalzend uit naar het BK en WK veldrijden, met Sweeck, Vanthourenhout, Pidcock, Vos, Van Loy, Aerts, Van Aert en andere favorieten. Verder: vier voorjaarstochten, indoortrainers getest, beachracen, koersen in China, ...