In het Meetjesland heeft zondag de Volvo Cycling Classic plaatsgevonden, onderdeel van Proximus Cycling Challenge. Dat gebeurde in ideale omstandigheden onder een stralend zonnetje.

De 2.500 deelnemers konden kiezen uit 6 afstanden: 25 km familietocht, 45, 60, 90, 120 en 150 km. Ongeveer 1.000 vrouwen sloten aan bij het Grootste Vrouwenpeloton. De dames werden verwend met koffie en gebak, een glaasje bubbels, een deugddoende massage en bike yoga.

Bij de 1.500 overige deelnemers was 90 km veruit de meest populaire afstand. De site van Volvo Car Gent vormde het decor van een aangename fietstocht over biljartvlakke wegen in het Meetjesland. De kortere routes maakten een lus langs onder andere het Provinciaal Domein Puyenbroeck. Tijdens de langere routes zetten we via Zelzate en Kaprijke koers naar onze noorderburen.

Op de vele jaagpaden en dijken konden de snelle benen getest worden. Bovendien kon je onderweg genieten van een prachtig uitzicht langs het water. Volvo opende z'n deuren zodat iedereen die wou de kans kreeg om een kijkje te nemen achter de schermen van deze autoproducent.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het novembernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel, met niet alleen Toon Aerts die zijn vaste podiumplek opeist, Niels Albert die de perfecte zandtechniek uitlegt, David van der Poel, Sophie de Boer, en baansprintster Nicky Degrendele, maar ook een gratis extra MTB-special, met daarin techniektips van downhillsensatie Martin Maes, de mooiste MTB-plekjes van Githa Michiels, fietstests van Specialized, Trek, Canyon, Niner, Ednine en BMC, alle geheimen van de nieuwe Shimano XTR 12-speed, de 14 mooiste winteroutfits, de originele Cape Epic, op avontuur in Mongolië, piepende schijfremmen, zadelhoogte op de MTB, nieuwe MTB-spullen, ... Verder: fietsen van noord naar zuid door Portugal, EK veldrijden in Rosmalen, Britse invasie in de Cross, Mike Kluge, en veel meer!