Zaterdag stond rondom Brouwerij Haacht in Boortmeerbeek de Primus Classic Cyclo op het programma. De gevestigde afsluiter van de Etixx Classics Tour nam de deelnemers mee langs de bekende en minder bekende kuitenbijters in Brabant.

De 1500 deelnemers konden kiezen uit vier verschillende afstanden. 123 km, 97 km, 60 km en een familietocht van 22 km. De langste afstand was veruit de populairste. Onder het toezien van een stralende ochtendzon moesten ondermeer de Sigarenberg, de Pécrot en de Moskesstraat bedwongen worden. Een gezondheidswandeling werd het dus allerminst.

Onderweg werden de deelnemers dan ook van voldoende bevoorrading voorzien. Na de aankomst kregen al de sportievelingen een welverdiende Primus voorgeschoteld en mochten ze een goed gevulde goodie bag in ontvangst nemen. Het was dan ook gezelligheid troef op het prachtige domein van Brouwerij Haacht, waar de cyclo-toeristen samen met hun supporters nadien reikhalzend uitkeken naar de wedstrijd bij de profs.

Een schitterend parcours, een mooi deelnemersveld, een prachtige locatie, een stralende zon en enorm veel sfeer. De Primus Classic Cyclo was andermaal een schot in de roos!

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het septembernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en uiteraard focussen we op het WK, met interviews met Nibali, Alaphilippe, Wellens (slotklim WK wordt moordend) en Anna van der Breggen, en uiteraard verkenden we het loodzware parcours in Innsbruck. Erwin Vervecken ging Fietsen Met Victor Campenaerts, we bezochten De Ketele en Ghys na hun EK-triomf, overlopen het tussenseizoen van de crossers, … Voor de recreant verkennen we drie prachtige tochten voor de komende weken en stelden we een Aero-dossier samen, met reviews van de Specialized Venge, BMC Timemachine Road en Ridley Noah Fast Disc, en met een informatief bezoekje aan de windtunnel. Verder: Bekende Velofiel Gella Vandecaveye, onze Fietsstage in Oostenrijk, een indrukwekkende prestatie in de Tour du Mont Blanc, test van de Canyon Lux, een prachtige stalen De Rosa met gegraveerde Campa-groep, nieuwtjes van Eurobike, sprintlessen, de beste voeding voor zware zweters, en veel meer!