Zaterdag stond rondom Brouwerij Haacht in Boortmeerbeek de Primus Classic Cyclo op het programma. De gevestigde afsluiter van de Etixx Classics Tour nam de deelnemers mee langs de bekende en minder bekende kuitenbijters in Brabant.

De 1500 deelnemers konden kiezen uit vier verschillende afstanden. 123 km, 97 km, 60 km en een familietocht van 22 km. De langste afstand was veruit de populairste. Onder het toezien van een stralende ochtendzon moesten ondermeer de Sigarenberg, de Pécrot en de Moskesstraat bedwongen worden. Een gezondheidswandeling werd het dus allerminst.

Onderweg werden de deelnemers dan ook van voldoende bevoorrading voorzien. Na de aankomst kregen al de sportievelingen een welverdiende Primus voorgeschoteld en mochten ze een goed gevulde goodie bag in ontvangst nemen. Het was dan ook gezelligheid troef op het prachtige domein van Brouwerij Haacht, waar de cyclo-toeristen samen met hun supporters nadien reikhalzend uitkeken naar de wedstrijd bij de profs.

Een schitterend parcours, een mooi deelnemersveld, een prachtige locatie, een stralende zon en enorm veel sfeer. De Primus Classic Cyclo was andermaal een schot in de roos!

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het novembernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel, met niet alleen Toon Aerts die zijn vaste podiumplek opeist, Niels Albert die de perfecte zandtechniek uitlegt, David van der Poel, Sophie de Boer, en baansprintster Nicky Degrendele, maar ook een gratis extra MTB-special, met daarin techniektips van downhillsensatie Martin Maes, de mooiste MTB-plekjes van Githa Michiels, fietstests van Specialized, Trek, Canyon, Niner, Ednine en BMC, alle geheimen van de nieuwe Shimano XTR 12-speed, de 14 mooiste winteroutfits, de originele Cape Epic, op avontuur in Mongolië, piepende schijfremmen, zadelhoogte op de MTB, nieuwe MTB-spullen, ... Verder: fietsen van noord naar zuid door Portugal, EK veldrijden in Rosmalen, Britse invasie in de Cross, Mike Kluge, en veel meer!