De derde editie van de Rochefort Classic, de 12de manche van de Proximus Cycling Challenge, zal de 1800 deelnemers nog lang in het geheugen gegrift blijven staan.

De weergoden waren de organisatie dit jaar wél gunstig gezind. Dankzij het uitstekende fietsweer zakten er heel wat fietsliefhebbers uit heel België af naar Rochefort. Dit in combinatie met het bijzonder mooie, maar pittige parcours werd het een fietsdag om nog lang te herinneren.

Heel wat deelnemers waren na afloop niets dan lof over de prachtige steek. De 122 en 161 km waren veruit de populairste afstanden. Midden augustus zit het duidelijk snor met jullie fietsconditie! Na afloop stroomden de terrasjes vol en werd er duchtig nagepraat tijdens de aprés-bike.

De volgende tocht van de Proximus Cycling Challenge is de Géants des Ardennes op 18 augustus.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het februarinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en dat is traditioneel de Teamspecial, met alle topteams, transfers, teamfietsen en ons verdict. We verklappen je de belangrijkste transfers, welke renners dit seizoen hun laatste kans moeten grijpen, welke gedaanteverandering Lotto Soudal heeft ondergaan, ... Geraint Thomas vindt dat Froome meer talent heeft dan hijzelf, Jan Bakelants is klaar voor een nieuwe start bij Sunweb, en Jolien D'hoore snijdt een nieuw hoofdstuk aan bij het dominante Boels-Dolmans. We vergeten de cross niet, want Erwin Vervecken ging Fietsen Met Loes Sels, en Mario De Clercq doorgrondt het hedendaagse veldrijden. De actieve fietser ontwaakt uit zijn winterslaap dankzij onze trainingstips voor de eerste toertochten en onze Do's & Don'ts over vermoeidheid overwinnen en indoortrainingen motiverend houden. De tests van de Trek Émonda ALR en BMC Teammachine ALR Disc bewijzen dat alu niet afgeschreven is, de Lapierre Prorace is een moderne en betaalbare hardtail, en nog veel meer materiaaltests!