De derde editie van de Rochefort Classic, de 12de manche van de Proximus Cycling Challenge, zal de 1800 deelnemers nog lang in het geheugen gegrift blijven staan.

De weergoden waren de organisatie dit jaar wél gunstig gezind. Dankzij het uitstekende fietsweer zakten er heel wat fietsliefhebbers uit heel België af naar Rochefort. Dit in combinatie met het bijzonder mooie, maar pittige parcours werd het een fietsdag om nog lang te herinneren.

Heel wat deelnemers waren na afloop niets dan lof over de prachtige steek. De 122 en 161 km waren veruit de populairste afstanden. Midden augustus zit het duidelijk snor met jullie fietsconditie! Na afloop stroomden de terrasjes vol en werd er duchtig nagepraat tijdens de aprés-bike.

De volgende tocht van de Proximus Cycling Challenge is de Géants des Ardennes op 18 augustus.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het julinummer met gratis extra Tourgids ligt nu in de winkel, met daarin aanvaller Thomas De Gendt die de bollentrui wil, Dylan Groenewegen die wil sprinten naar het geel, analyses van elke Touretappe en verkenningen van de kasseirit en de spektakelrit naar La Rosière, de 'Rondetafel' met José De Cauwer en Kevin De Weert die de Tour volledig fileren, de vele Colombiaanse Tourtalenten, ... De koers is natuurlijk meer dan de Tour, dus blikken we met Eddy Planckaert vooruit naar de BinckBank Tour, naar de Giro Rosa met Annemiek van Vleuten, ging Erwin Vervecken Fietsen Met Julien Vermote, praat Otto-Jan Ham over zijn fietspassie, ... De actieve fietsfanaat kan uitkijken naar de test van 11 zomershirts, een blik op de nieuwe BMC-modellen, een verslag van de Retro Ronde, tips om zelf te profiteren van de marginal gains van Team Sky, Do's & Don'ts over het gevaar van teken en zadelklachten bij droge hitte, en veel meer!