De derde editie van de Rochefort Classic, de 12de manche van de Proximus Cycling Challenge, zal de 1800 deelnemers nog lang in het geheugen gegrift blijven staan.

De weergoden waren de organisatie dit jaar wél gunstig gezind. Dankzij het uitstekende fietsweer zakten er heel wat fietsliefhebbers uit heel België af naar Rochefort. Dit in combinatie met het bijzonder mooie, maar pittige parcours werd het een fietsdag om nog lang te herinneren.

Heel wat deelnemers waren na afloop niets dan lof over de prachtige steek. De 122 en 161 km waren veruit de populairste afstanden. Midden augustus zit het duidelijk snor met jullie fietsconditie! Na afloop stroomden de terrasjes vol en werd er duchtig nagepraat tijdens de aprés-bike.

De volgende tocht van de Proximus Cycling Challenge is de Géants des Ardennes op 18 augustus.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het decembernummer ligt nu in de winkel en brengt heel wat lekkers mee: je kan niet alleen meer dan 1300 euro aan kerstcadeaus winnen, maar we kruipen ook in het hoofd van Wout van Aert, gaan fietsen met Katie Compton, maken een verre verplaatsing van een cross in België naar Tsjechië, blikken terug met Roland Liboton en Hennie Stamsnijder, spreken met Annemarie Worst, kijken terug op het wielerjaar 2018 en overlopen de veranderingen die er aankomen in 2019. Verder: de velofiel in Saartje Vandendriessche, de eerste tubeless raceband van Continental, tips en recepten voor lekker warme wintervoeding, tests van de Look 795 Blade RS Disc en Cannondale System Six, tips om een verstuikte enkel te verzorgen en een krakend bracket te verhelpen, materiaaltests, en veel meer!