De derde editie van de Rochefort Classic, de 12de manche van de Proximus Cycling Challenge, zal de 1800 deelnemers nog lang in het geheugen gegrift blijven staan.

De weergoden waren de organisatie dit jaar wél gunstig gezind. Dankzij het uitstekende fietsweer zakten er heel wat fietsliefhebbers uit heel België af naar Rochefort. Dit in combinatie met het bijzonder mooie, maar pittige parcours werd het een fietsdag om nog lang te herinneren.

Heel wat deelnemers waren na afloop niets dan lof over de prachtige steek. De 122 en 161 km waren veruit de populairste afstanden. Midden augustus zit het duidelijk snor met jullie fietsconditie! Na afloop stroomden de terrasjes vol en werd er duchtig nagepraat tijdens de aprés-bike.

De volgende tocht van de Proximus Cycling Challenge is de Géants des Ardennes op 18 augustus.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het oktobernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en je krijgt er de Crossgids zomaar bij. Daarin vind je een uitgebreide kalender met alle topcrossen, alle renners en een vooruitblik van Bart Wellens, aangevuld met interviews met alleskunner Mathieu van der Poel ('Winnen went nooit'), Sanne Cant ('Blij met Marianne Vos als concurrente'), Maud Kaptheijns, en Peter Van Santvliet, een masterclass crosstechniek met Erwin Vervecken, het debuutjaar van Sven Nys, de favoriete trainingsparcoursen van de profs, veldritnatie Zwitserland, … Het gewone nummer opent met kleurrijke figuur Bram Tankink, de jonge talenten die afgelopen seizoen doorbraken, de Duitse Monika die voor de Vuelta uit reed, de resultaten van de Continental-verkeersveiligheidsenquête geanalyseerd, Sur Place in het Griekse Loutraki en Spaanse Girona, Bekende Velofiel Bart Schols, fietstests van de Canyon Inflite AL- en Stevens Super Prestige-crossfietsen, en veel meer!