De organisatie van de BinckBank Tour heeft heel wat moois in petto voor recreanten die zich graag eens een dag prof willen wanen. Op het menu: een toertocht en een teamtijdrit in Nederland en een klimtijdrit in Les Lacs de l'Eau d'Heure.

De sterren van de BinckBank Tour zijn de renners, maar ook u kan zich tijdens de Belgisch-Nederlandse wielerronde helemaal laten onderdompelen in de sfeer van de profs. Een toertocht door Friesland aan de vooravond van de eerste etappe, een ploegentijdrit op het parcours van de individuele tijdrit voor de profs en een 15,4 kilometer lange klimtijdrit op de slotdag van de Binckbank Tour: aan unieke sportieve uitdagingen geen gebrek!


BinckBank Toertocht

De eerste etappe van de BinckBank Tour voert de renners dwars door Friesland, van het gezellige Heerenveen naar het pittoreske Bolsward. Aan de vooravond van de openingsrit van de WorldTour-rittenwedstrijd door de Lage Landen kunnen wielerfans zelf in het zadel kruipen en genieten van een unieke fietstocht. In samenwerking met de organisatie van de Fietselfstedentocht stippelde de BinckBank Tour een verrassend parcours uit, dwars door de Friese natuur. Een sportieve tocht door heerlijk Hollands groen en langs het overal aanwezige water in het charmante merengebied. Deelnemers kunnen kiezen uit een route van 50 en 100 kilometer en zullen ook een tijdje over het officiële parcours van de eerste etappe rijden. Aan de aankomst in Bolsward kunnen ze na een verfrissende douche vanop de eerste rij genieten van de ploegenpresentatie van de renners.

Wanneer? Zondag 12 augustus 2018
Waar? Start en finish op het Marktplein in Bolsward (Friesland)
Tarieven? 20 euro per persoon (daginschrijving: 25 euro) / 40 euro per persoon voor businessteams
Meer info? www.binckbanktoertocht.nl


BinckBank Tour TeamTijdrit

Op dinsdag 14 augustus, de tweede dag van de BinckBank Tour, daagt BinckBank je uit voor een race tegen de klok. Samen met drie fietsvrienden kan je deelnemen aan de TeamTijdrit in Venray. Alle ploegen krijgen een parcours van 13 kilometer voor de wielen geschoven, waarop enkele uren later de wereldtop van het wielrennen zijn individuele tijdrit zal betwisten. Ideaal om je tijdrijderscapaciteiten eens te vergelijken met die van de profs. Het concept van de ploegentijdrit is uniek. Zo wordt het parcours volledig afgesloten en verkeersvrij gehouden. De ploegen van vier renners worden onderverdeeld in drie verschillende categorieën: vrouwen, mannen en gemengde teams. De snelste teams worden nadien gehuldigd op het officiële podium en kunnen nagenieten van hun prestatie in het VIP Tourcafé. Daarnaast krijgen ze een wielertrui als blijvend aandenken aan hun overwinning.

Wanneer? Dinsdag 14 augustus 2018
Waar? Start en finish in Venray (Nederlands-Limburg)
Tarieven? 50 euro per team van vier personen / 350 euro per bedrijventeam van vier personen
Meer info? www.binckbanktoertocht.nl


BinckBank Tour Klimtijdrit

De kers op de taart van dit sportieve drieluik is de BinckBank Tour Klimtijdrit, die plaatsvindt op de laatste dag van de Belgisch-Nederlandse wielerronde. Altijd al eens willen weten of er een dartele klimgeit in je schuilt die zich kan meten met de profs? Ga de uitdaging aan en kom het te weten op het 15,4 kilometer lange parcours met drie kuitenbijters aan Les Lacs de l'Eau d'Heure. Alvorens je de energiereserves volledig uitput, kan je desgewenst genieten van een vipbrunch, waarbij je de kans krijgt om de renners van dichtbij te zien in de vipzone met exclusief uitzicht op het startpodium. Bovendien kan je je tussen 10 en 18u uitleven in het nabijgelegen bikepark met big air, uniek mountainbikeparcours, technische afdaling, enzovoort. Tot slot kan je je stalen ros piekfijn opblinken in de beschikbare bike wash. Schrijf jezelf snel in, want de plaatsen zijn beperkt!

Wanneer? Zondag 19 augustus 2018
Waar? Start en finish aan het Bike Park des Lacs in Boussu-Lez-Walcourt (Henegouwen)
Tarieven? 10 euro per persoon voor klimtijdrit / 70 euro per persoon voor klimtijdrit + vipbrunch
Meer info? http://www.sport.be/binckbanktour/2018/nl/klimtijdrit/


Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het oktobernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en je krijgt er de Crossgids zomaar bij. Daarin vind je een uitgebreide kalender met alle topcrossen, alle renners en een vooruitblik van Bart Wellens, aangevuld met interviews met alleskunner Mathieu van der Poel ('Winnen went nooit'), Sanne Cant ('Blij met Marianne Vos als concurrente'), Maud Kaptheijns, en Peter Van Santvliet, een masterclass crosstechniek met Erwin Vervecken, het debuutjaar van Sven Nys, de favoriete trainingsparcoursen van de profs, veldritnatie Zwitserland, … Het gewone nummer opent met kleurrijke figuur Bram Tankink, de jonge talenten die afgelopen seizoen doorbraken, de Duitse Monika die voor de Vuelta uit reed, de resultaten van de Continental-verkeersveiligheidsenquête geanalyseerd, Sur Place in het Griekse Loutraki en Spaanse Girona, Bekende Velofiel Bart Schols, fietstests van de Canyon Inflite AL- en Stevens Super Prestige-crossfietsen, en veel meer!