De vijfde editie van de Classico Boretti werd gezegend door het mooie weer en een nieuw parcours.

De vier fietstochten werden in een nieuw jasje gestoken voor de jubileumeditie, met onder meer een bevoorrading in het kasteel van Horst. De weergoden waren duidelijk ook blij, want zij bezorgden de deelnemers een nieuwe prachtige dag in de zon. Wie op voorhand inschreef kreeg een wielershirt, waardoor er heel wat bolletjestruitjes à la Julian Alaphilippe rondliepen. Voor iedereen was er pasta voorzien -geheel in het thema Italië-.

Wie de familietocht van 25 kilometer afwerkte, kreeg zelfs een verfrissend ijsje toegestopt. Wie het een stukje competitiever wilde, kan via BinckBank een finishfoto verkrijgen. De foto's zijn te downloaden vanaf morgen. BinckBank zorgde ook voor een BinckBank bezemwagen en een bijhorende mecanicien.

In totaal trokken 2.500 fietsers naar de Clasica Boretti voor de vijfde editie. Tien procent daarvan bleken zelfs Nederlanders te zijn. Een andere leuke vaststelling dat veertien procent van de deelnemers vrouwen waren, een stijging van liefst tien procent!

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het julinummer met gratis extra Tourgids ligt nu in de winkel, met daarin aanvaller Thomas De Gendt die de bollentrui wil, Dylan Groenewegen die wil sprinten naar het geel, analyses van elke Touretappe en verkenningen van de kasseirit en de spektakelrit naar La Rosière, de 'Rondetafel' met José De Cauwer en Kevin De Weert die de Tour volledig fileren, de vele Colombiaanse Tourtalenten, ... De koers is natuurlijk meer dan de Tour, dus blikken we met Eddy Planckaert vooruit naar de BinckBank Tour, naar de Giro Rosa met Annemiek van Vleuten, ging Erwin Vervecken Fietsen Met Julien Vermote, praat Otto-Jan Ham over zijn fietspassie, ... De actieve fietsfanaat kan uitkijken naar de test van 11 zomershirts, een blik op de nieuwe BMC-modellen, een verslag van de Retro Ronde, tips om zelf te profiteren van de marginal gains van Team Sky, Do's & Don'ts over het gevaar van teken en zadelklachten bij droge hitte, en veel meer!