De vijfde editie van de Classico Boretti werd gezegend door het mooie weer en een nieuw parcours.

De vier fietstochten werden in een nieuw jasje gestoken voor de jubileumeditie, met onder meer een bevoorrading in het kasteel van Horst. De weergoden waren duidelijk ook blij, want zij bezorgden de deelnemers een nieuwe prachtige dag in de zon. Wie op voorhand inschreef kreeg een wielershirt, waardoor er heel wat bolletjestruitjes à la Julian Alaphilippe rondliepen. Voor iedereen was er pasta voorzien -geheel in het thema Italië-.

Wie de familietocht van 25 kilometer afwerkte, kreeg zelfs een verfrissend ijsje toegestopt. Wie het een stukje competitiever wilde, kan via BinckBank een finishfoto verkrijgen. De foto's zijn te downloaden vanaf morgen. BinckBank zorgde ook voor een BinckBank bezemwagen en een bijhorende mecanicien.

In totaal trokken 2.500 fietsers naar de Clasica Boretti voor de vijfde editie. Tien procent daarvan bleken zelfs Nederlanders te zijn. Een andere leuke vaststelling dat veertien procent van de deelnemers vrouwen waren, een stijging van liefst tien procent!

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het decembernummer ligt nu in de winkel en brengt heel wat lekkers mee: je kan niet alleen meer dan 1300 euro aan kerstcadeaus winnen, maar we kruipen ook in het hoofd van Wout van Aert, gaan fietsen met Katie Compton, maken een verre verplaatsing van een cross in België naar Tsjechië, blikken terug met Roland Liboton en Hennie Stamsnijder, spreken met Annemarie Worst, kijken terug op het wielerjaar 2018 en overlopen de veranderingen die er aankomen in 2019. Verder: de velofiel in Saartje Vandendriessche, de eerste tubeless raceband van Continental, tips en recepten voor lekker warme wintervoeding, tests van de Look 795 Blade RS Disc en Cannondale System Six, tips om een verstuikte enkel te verzorgen en een krakend bracket te verhelpen, materiaaltests, en veel meer!