De vijfde editie van de Classico Boretti werd gezegend door het mooie weer en een nieuw parcours.

De vier fietstochten werden in een nieuw jasje gestoken voor de jubileumeditie, met onder meer een bevoorrading in het kasteel van Horst. De weergoden waren duidelijk ook blij, want zij bezorgden de deelnemers een nieuwe prachtige dag in de zon. Wie op voorhand inschreef kreeg een wielershirt, waardoor er heel wat bolletjestruitjes à la Julian Alaphilippe rondliepen. Voor iedereen was er pasta voorzien -geheel in het thema Italië-.

Wie de familietocht van 25 kilometer afwerkte, kreeg zelfs een verfrissend ijsje toegestopt. Wie het een stukje competitiever wilde, kan via BinckBank een finishfoto verkrijgen. De foto's zijn te downloaden vanaf morgen. BinckBank zorgde ook voor een BinckBank bezemwagen en een bijhorende mecanicien.

In totaal trokken 2.500 fietsers naar de Clasica Boretti voor de vijfde editie. Tien procent daarvan bleken zelfs Nederlanders te zijn. Een andere leuke vaststelling dat veertien procent van de deelnemers vrouwen waren, een stijging van liefst tien procent!

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het oktobernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en je krijgt er de Crossgids zomaar bij. Daarin vind je een uitgebreide kalender met alle topcrossen, alle renners en een vooruitblik van Bart Wellens, aangevuld met interviews met alleskunner Mathieu van der Poel ('Winnen went nooit'), Sanne Cant ('Blij met Marianne Vos als concurrente'), Maud Kaptheijns, en Peter Van Santvliet, een masterclass crosstechniek met Erwin Vervecken, het debuutjaar van Sven Nys, de favoriete trainingsparcoursen van de profs, veldritnatie Zwitserland, … Het gewone nummer opent met kleurrijke figuur Bram Tankink, de jonge talenten die afgelopen seizoen doorbraken, de Duitse Monika die voor de Vuelta uit reed, de resultaten van de Continental-verkeersveiligheidsenquête geanalyseerd, Sur Place in het Griekse Loutraki en Spaanse Girona, Bekende Velofiel Bart Schols, fietstests van de Canyon Inflite AL- en Stevens Super Prestige-crossfietsen, en veel meer!