De vijfde editie van de Classico Boretti werd gezegend door het mooie weer en een nieuw parcours.

De vier fietstochten werden in een nieuw jasje gestoken voor de jubileumeditie, met onder meer een bevoorrading in het kasteel van Horst. De weergoden waren duidelijk ook blij, want zij bezorgden de deelnemers een nieuwe prachtige dag in de zon. Wie op voorhand inschreef kreeg een wielershirt, waardoor er heel wat bolletjestruitjes à la Julian Alaphilippe rondliepen. Voor iedereen was er pasta voorzien -geheel in het thema Italië-.

Wie de familietocht van 25 kilometer afwerkte, kreeg zelfs een verfrissend ijsje toegestopt. Wie het een stukje competitiever wilde, kan via BinckBank een finishfoto verkrijgen. De foto's zijn te downloaden vanaf morgen. BinckBank zorgde ook voor een BinckBank bezemwagen en een bijhorende mecanicien.

In totaal trokken 2.500 fietsers naar de Clasica Boretti voor de vijfde editie. Tien procent daarvan bleken zelfs Nederlanders te zijn. Een andere leuke vaststelling dat veertien procent van de deelnemers vrouwen waren, een stijging van liefst tien procent!

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het februarinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en dat is traditioneel de Teamspecial, met alle topteams, transfers, teamfietsen en ons verdict. We verklappen je de belangrijkste transfers, welke renners dit seizoen hun laatste kans moeten grijpen, welke gedaanteverandering Lotto Soudal heeft ondergaan, ... Geraint Thomas vindt dat Froome meer talent heeft dan hijzelf, Jan Bakelants is klaar voor een nieuwe start bij Sunweb, en Jolien D'hoore snijdt een nieuw hoofdstuk aan bij het dominante Boels-Dolmans. We vergeten de cross niet, want Erwin Vervecken ging Fietsen Met Loes Sels, en Mario De Clercq doorgrondt het hedendaagse veldrijden. De actieve fietser ontwaakt uit zijn winterslaap dankzij onze trainingstips voor de eerste toertochten en onze Do's & Don'ts over vermoeidheid overwinnen en indoortrainingen motiverend houden. De tests van de Trek Émonda ALR en BMC Teammachine ALR Disc bewijzen dat alu niet afgeschreven is, de Lapierre Prorace is een moderne en betaalbare hardtail, en nog veel meer materiaaltests!