De Cibel-Cebon Fietsdodentocht heeft ruim vierduizend fietsers naar het zonovergoten Bornem gelokt.

Het prachtige warme weer zorgde ervoor dat veel fietsers de slimme beslissing namen om vroeg te starten. Zij konden onder meer kiezen voor een nieuwe afstand, zestig kilometer, op de familietocht. De 100 kilometer bleef evenwel de populairste afstand.

De hitte was welgekomen uiteraard, maar dorst kon er zeker voldoende gelest worden. Er waren twee bevoorradingen, zo passeerde iedere fietser bij brouwerij Palm. Achteraf kon het terras in Bornem rekenen op heel wat zonnekloppers, die de inspanning doorspoelden.

De kinderen renden intussen rond bij de twee springkastelen van Chiquita, terwijl de ouders een sampling van Zespri's Kiwi's verorberden. In totaal genoten 4250 fietsers van het goede weer, het prachtige parcours langs kastelen en de sportieve deugden van het stalen ros.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het decembernummer ligt nu in de winkel en brengt heel wat lekkers mee: je kan niet alleen meer dan 1300 euro aan kerstcadeaus winnen, maar we kruipen ook in het hoofd van Wout van Aert, gaan fietsen met Katie Compton, maken een verre verplaatsing van een cross in Belgiƫ naar Tsjechiƫ, blikken terug met Roland Liboton en Hennie Stamsnijder, spreken met Annemarie Worst, kijken terug op het wielerjaar 2018 en overlopen de veranderingen die er aankomen in 2019. Verder: de velofiel in Saartje Vandendriessche, de eerste tubeless raceband van Continental, tips en recepten voor lekker warme wintervoeding, tests van de Look 795 Blade RS Disc en Cannondale System Six, tips om een verstuikte enkel te verzorgen en een krakend bracket te verhelpen, materiaaltests, en veel meer!