De Cibel-Cebon Fietsdodentocht heeft ruim vierduizend fietsers naar het zonovergoten Bornem gelokt.

Het prachtige warme weer zorgde ervoor dat veel fietsers de slimme beslissing namen om vroeg te starten. Zij konden onder meer kiezen voor een nieuwe afstand, zestig kilometer, op de familietocht. De 100 kilometer bleef evenwel de populairste afstand.

De hitte was welgekomen uiteraard, maar dorst kon er zeker voldoende gelest worden. Er waren twee bevoorradingen, zo passeerde iedere fietser bij brouwerij Palm. Achteraf kon het terras in Bornem rekenen op heel wat zonnekloppers, die de inspanning doorspoelden.

De kinderen renden intussen rond bij de twee springkastelen van Chiquita, terwijl de ouders een sampling van Zespri's Kiwi's verorberden. In totaal genoten 4250 fietsers van het goede weer, het prachtige parcours langs kastelen en de sportieve deugden van het stalen ros.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het februarinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en dat is traditioneel de Teamspecial, met alle topteams, transfers, teamfietsen en ons verdict. We verklappen je de belangrijkste transfers, welke renners dit seizoen hun laatste kans moeten grijpen, welke gedaanteverandering Lotto Soudal heeft ondergaan, ... Geraint Thomas vindt dat Froome meer talent heeft dan hijzelf, Jan Bakelants is klaar voor een nieuwe start bij Sunweb, en Jolien D'hoore snijdt een nieuw hoofdstuk aan bij het dominante Boels-Dolmans. We vergeten de cross niet, want Erwin Vervecken ging Fietsen Met Loes Sels, en Mario De Clercq doorgrondt het hedendaagse veldrijden. De actieve fietser ontwaakt uit zijn winterslaap dankzij onze trainingstips voor de eerste toertochten en onze Do's & Don'ts over vermoeidheid overwinnen en indoortrainingen motiverend houden. De tests van de Trek Émonda ALR en BMC Teammachine ALR Disc bewijzen dat alu niet afgeschreven is, de Lapierre Prorace is een moderne en betaalbare hardtail, en nog veel meer materiaaltests!