De Cibel-Cebon Fietsdodentocht heeft ruim vierduizend fietsers naar het zonovergoten Bornem gelokt.

Het prachtige warme weer zorgde ervoor dat veel fietsers de slimme beslissing namen om vroeg te starten. Zij konden onder meer kiezen voor een nieuwe afstand, zestig kilometer, op de familietocht. De 100 kilometer bleef evenwel de populairste afstand.

De hitte was welgekomen uiteraard, maar dorst kon er zeker voldoende gelest worden. Er waren twee bevoorradingen, zo passeerde iedere fietser bij brouwerij Palm. Achteraf kon het terras in Bornem rekenen op heel wat zonnekloppers, die de inspanning doorspoelden.

De kinderen renden intussen rond bij de twee springkastelen van Chiquita, terwijl de ouders een sampling van Zespri's Kiwi's verorberden. In totaal genoten 4250 fietsers van het goede weer, het prachtige parcours langs kastelen en de sportieve deugden van het stalen ros.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het julinummer met gratis extra Tourgids ligt nu in de winkel, met daarin aanvaller Thomas De Gendt die de bollentrui wil, Dylan Groenewegen die wil sprinten naar het geel, analyses van elke Touretappe en verkenningen van de kasseirit en de spektakelrit naar La Rosière, de 'Rondetafel' met José De Cauwer en Kevin De Weert die de Tour volledig fileren, de vele Colombiaanse Tourtalenten, ... De koers is natuurlijk meer dan de Tour, dus blikken we met Eddy Planckaert vooruit naar de BinckBank Tour, naar de Giro Rosa met Annemiek van Vleuten, ging Erwin Vervecken Fietsen Met Julien Vermote, praat Otto-Jan Ham over zijn fietspassie, ... De actieve fietsfanaat kan uitkijken naar de test van 11 zomershirts, een blik op de nieuwe BMC-modellen, een verslag van de Retro Ronde, tips om zelf te profiteren van de marginal gains van Team Sky, Do's & Don'ts over het gevaar van teken en zadelklachten bij droge hitte, en veel meer!