De Cibel-Cebon Fietsdodentocht heeft ruim vierduizend fietsers naar het zonovergoten Bornem gelokt.

Het prachtige warme weer zorgde ervoor dat veel fietsers de slimme beslissing namen om vroeg te starten. Zij konden onder meer kiezen voor een nieuwe afstand, zestig kilometer, op de familietocht. De 100 kilometer bleef evenwel de populairste afstand.

De hitte was welgekomen uiteraard, maar dorst kon er zeker voldoende gelest worden. Er waren twee bevoorradingen, zo passeerde iedere fietser bij brouwerij Palm. Achteraf kon het terras in Bornem rekenen op heel wat zonnekloppers, die de inspanning doorspoelden.

De kinderen renden intussen rond bij de twee springkastelen van Chiquita, terwijl de ouders een sampling van Zespri's Kiwi's verorberden. In totaal genoten 4250 fietsers van het goede weer, het prachtige parcours langs kastelen en de sportieve deugden van het stalen ros.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het oktobernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en je krijgt er de Crossgids zomaar bij. Daarin vind je een uitgebreide kalender met alle topcrossen, alle renners en een vooruitblik van Bart Wellens, aangevuld met interviews met alleskunner Mathieu van der Poel ('Winnen went nooit'), Sanne Cant ('Blij met Marianne Vos als concurrente'), Maud Kaptheijns, en Peter Van Santvliet, een masterclass crosstechniek met Erwin Vervecken, het debuutjaar van Sven Nys, de favoriete trainingsparcoursen van de profs, veldritnatie Zwitserland, … Het gewone nummer opent met kleurrijke figuur Bram Tankink, de jonge talenten die afgelopen seizoen doorbraken, de Duitse Monika die voor de Vuelta uit reed, de resultaten van de Continental-verkeersveiligheidsenquête geanalyseerd, Sur Place in het Griekse Loutraki en Spaanse Girona, Bekende Velofiel Bart Schols, fietstests van de Canyon Inflite AL- en Stevens Super Prestige-crossfietsen, en veel meer!