Net als vorig jaar kunnen Colnago-eigenaars zich uitleven op de Colnago Owners Day Benelux. Van een klassiek stalen ros tot een modern carbon model, zondag 9 september zijn ze welkom in Dessel, waar je meteen de nieuwste Colnago's kan bewonderen én kan meefietsen met de Colnago Owners Ride.

De Colnago Owners Day vindt plaats tijdens de huisshow van Codagex, dus naast de mogelijkheid om al het nieuws voor 2019 te bewonderen van Colnago kan je ook nieuwigheden bewonderen van de andere merken uit het portfolio van Codagex. Verder zal er onder andere wederom een barista aanwezig zijn om iedereen te voorzien van de lekkerste Italiaanse koffie en iedereen is van harte welkom voor een drankje en wat gezelligheid in het Codagex-wielercafé.

Het gratis event vindt plaats op zondag 9 september van 10 tot 19u in Zandbergen 105, 2480 Dessel - de thuisbasis van Benelux-distributeur Codagex. De Codagex huisshow is trouwens niet alleen op zondag, maar eveneens op 8-9 september van 10-19u en 10-12 september van 10-17u

COLNAGO OWNERS RIDE

Ook zal er ook weer een gezamenlijke rit plaatsvinden van +80 km tijdens deze dag. Een leuke rondrit door het mooie Vlaamse landschap onder leiding van Ludo Dierckxsens (ex-profrenner en Belgisch kampioen op Colnago bij Lampre Daikin). Zorg dat je op tijd in fietskleding aanwezig bent om tegen 10u te starten voor de Colnago Owners Ride. Er zullen verschillende groepen gemaakt worden die op verschillende snelheden de tocht rijden. Als je de route zelf nog wilt rijden op een eerder of later tijdstip dan is dat mogelijk, want de uitgepijlde route blijft gedurende de dag nog hangen.

Voor de snelle inschrijvers (t/m 31 augustus 2018) zal er op de dag zelf een goodiebag klaarstaan en een exclusief Colnago Owners Day 2018 wielershirt (t.w.v. 60 euro) klaarliggen in zijn of haar maat. Bijpassende hoogwaardige bib-short om deze kledingset compleet te maken is apart verkrijgbaar tegen 60 euro. Voor mensen die na 31 augustus 2018 inschrijven is het ook nog mogelijk om tegen betaling dit stijlvolle tenue aan te schaffen. Net als de Colnago Owners Day is de Ride ook gratis, maar je moet wel vooraf registreren. Ben je eigenaar van een Colnago, dan kun je genieten van de bewaakte fietsstalling. Je bent trouwens niet verplicht om de rit mee te fietsen met een Colnago.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het julinummer met gratis extra Tourgids ligt nu in de winkel, met daarin aanvaller Thomas De Gendt die de bollentrui wil, Dylan Groenewegen die wil sprinten naar het geel, analyses van elke Touretappe en verkenningen van de kasseirit en de spektakelrit naar La Rosière, de 'Rondetafel' met José De Cauwer en Kevin De Weert die de Tour volledig fileren, de vele Colombiaanse Tourtalenten, ... De koers is natuurlijk meer dan de Tour, dus blikken we met Eddy Planckaert vooruit naar de BinckBank Tour, naar de Giro Rosa met Annemiek van Vleuten, ging Erwin Vervecken Fietsen Met Julien Vermote, praat Otto-Jan Ham over zijn fietspassie, ... De actieve fietsfanaat kan uitkijken naar de test van 11 zomershirts, een blik op de nieuwe BMC-modellen, een verslag van de Retro Ronde, tips om zelf te profiteren van de marginal gains van Team Sky, Do's & Don'ts over het gevaar van teken en zadelklachten bij droge hitte, en veel meer!