Een gps-fietscomputer die helemaal is afgestemd op touring en avontuur, uitgerust met Garmin-rijhulpsystemen voor fietsers: de Edge Explore is de ideale tool om nieuwe oorden te verkennen.

"Pittoreske landwegjes, interessante nieuwe winkels en restaurants in de omgeving ...: niets ontsnapt de nieuwe Edge Explore", verzekert Dan Bartel, vicevoorzitter van Global Consumer Sales bij Garmin. "De gloednieuwe gps-fietscomputer is uitgerust met de Garmin Cycle Map, een interactieve kaart die de regio als haar broekzak kent en die je moeiteloos naar je bestemming gidst. De bochten worden weergegeven op je scherm, en je krijgt een extra verwittiging wanneer er een scherpe bocht nadert. Als je van je route afwijkt, brengt de Edge Explore je opnieuw op het juiste pad en leidt hij je indien gewenst opnieuw naar je vertrekpunt."

Voor je vertrek kan je met Course Creator, dat deel uitmaakt van Garmin Connect, je fietsroutes plannen en downloaden. Deze tool maakt gebruik van Trendline, waarmee je trajecten kan selecteren op basis van hun populariteit bij andere fietsers. De gegevens van miljarden gefietste kilometers worden automatisch opgeslagen in Garmin Connect, zodat je altijd over de beste routes beschikt. Door de configureerbare gegevens op het Connect IQ-platform te downloaden, kan je de gegevens van de Garmin Connect-community personaliseren.

Ook op het vlak van veiligheid biedt de Edge Explore een belangrijke meerwaarde. Het toestel is immers compatibel met de Varia-fietstools. Denk bijvoorbeeld aan de intelligente UT800-koplamp of de RTL510-radar, die je via een alarm op je scherm verwittigt dat er een auto nadert (vanaf een afstand van 140 meter, zowel overdag als 's nachts). Dankzij de ingebouwde bijstand- en detectiesystemen ontvangen je urgentiecontacten bij een eventueel incident automatisch een bericht met je exacte locatie. Tot slot kunnen je vrienden, familieleden en andere fietsers je op elk moment lokaliseren via GroupTrack en LiveTrack (met compatibele smartphone).

Een laatste troef van de Edge Explore is het 3"-hogeresolutietouchscreen dat altijd en overal perfect leesbaar blijft, ongeacht of het zonovergoten, zwaar bewolkt of miezerig weer is. Je telefoon kan met een gerust hart in je achterzak blijven, want sms'jes verschijnen automatisch op je scherm. Bovendien kan je met de fietser-tot-fietserboodschapfunctie vooraf geschreven berichten versturen naar andere fietsers die een compatibel toestel gebruiken (compatibel met de Edge 520 Plus, 820, 1030 en Explore). De Edge Explore heeft een autonomie tot 12 uur en zal in de loop van het derde kwartaal van 2018 te koop zijn voor 249,99 euro.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het julinummer met gratis extra Tourgids ligt nu in de winkel, met daarin aanvaller Thomas De Gendt die de bollentrui wil, Dylan Groenewegen die wil sprinten naar het geel, analyses van elke Touretappe en verkenningen van de kasseirit en de spektakelrit naar La Rosière, de 'Rondetafel' met José De Cauwer en Kevin De Weert die de Tour volledig fileren, de vele Colombiaanse Tourtalenten, ... De koers is natuurlijk meer dan de Tour, dus blikken we met Eddy Planckaert vooruit naar de BinckBank Tour, naar de Giro Rosa met Annemiek van Vleuten, ging Erwin Vervecken Fietsen Met Julien Vermote, praat Otto-Jan Ham over zijn fietspassie, ... De actieve fietsfanaat kan uitkijken naar de test van 11 zomershirts, een blik op de nieuwe BMC-modellen, een verslag van de Retro Ronde, tips om zelf te profiteren van de marginal gains van Team Sky, Do's & Don'ts over het gevaar van teken en zadelklachten bij droge hitte, en veel meer!