In de aanloop naar zijn honderdste verjaardag lanceerde Lazer op Eurobike zijn gloednieuwe en interessant geprijsde Century-helm, het resultaat van een eeuw expertise. Daarnaast vervolledigde de gereputeerde helmen- en brillenfabrikant ook zijn Compact-gamma.

Hoofdbescherming, comfort, aerodynamica of visibiliteit? Lazer sloot geen compromissen en verenigde al deze cruciale eigenschappen in zijn nieuwe Century-helm. Dankzij de innovatieve Twistcap kunnen de gebruikers hun geventileerde helm in een handomdraai omtoveren in een aero-exemplaar. Zo kunnen ze ofwel 3 % aerodynamica winnen, ofwel 11 % ventilatievermogen. De achttien ventilatieopeningen en de interne luchtkanalen genereren een verkoelende luchtstroom die het rijcomfort aanzienlijk bevordert.

Aan de voorzijde vertoont de Century-helm gelijkenissen met de Bullet-aerohelm, maar de achterzijde is uniek in haar soort door de integratie van een oplaadbaar ledlampje. Het spreekt voor zich dat dit de zichtbaarheid van de gebruiker sterk ten goede komt. De Lazer Century is zowel verkrijgbaar met MIPS-systeem (255 gram, 179,95 euro) als zonder MIPS-systeem (225 gram, 159,95 euro), en dat in verschillende kleuren. Vanaf oktober ligt hij in de winkel.

Voorts besloot Lazer meteen ook vier aanvullingen op het budgetvriendelijke Compact-gamma te introduceren: een DLX, een DLX MIPS, een DLX W voor kleinere hoofden en een DLX W MIPS. De DLX-helm is een stijlvolle 'unisizer' voor personen met een hoofdomtrek tussen 54 en 61 centimeter (334 gram, 44,95 euro). De MIPS-versie biedt gebruikers extra bescherming tegen rotatiekrachten bij een eventuele impact (364 gram, 64,95 euro). De DLX W is geschikt voor personen met een hoofdomtrek tussen 50 en 57 centimeter (304 gram in niet-MIPS-versie en 334 gram in MIPS-versie). Al deze nieuwe Compact-helmen bevatten 21 ventilatieopeningen. Dankzij het gepatenteerde Turnfit TS+-systeem passen ze perfect op ieder hoofd.

detail
Lazer besloot meteen ook vier aanvullingen op het budgetvriendelijke Compact-gamma te introduceren.


Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het novembernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel, met niet alleen Toon Aerts die zijn vaste podiumplek opeist, Niels Albert die de perfecte zandtechniek uitlegt, David van der Poel, Sophie de Boer, en baansprintster Nicky Degrendele, maar ook een gratis extra MTB-special, met daarin techniektips van downhillsensatie Martin Maes, de mooiste MTB-plekjes van Githa Michiels, fietstests van Specialized, Trek, Canyon, Niner, Ednine en BMC, alle geheimen van de nieuwe Shimano XTR 12-speed, de 14 mooiste winteroutfits, de originele Cape Epic, op avontuur in Mongolië, piepende schijfremmen, zadelhoogte op de MTB, nieuwe MTB-spullen, ... Verder: fietsen van noord naar zuid door Portugal, EK veldrijden in Rosmalen, Britse invasie in de Cross, Mike Kluge, en veel meer!