Zin in een prachtige en uitdagende fietsvakantie op amper vier uur rijden van Brussel, waarmee je meteen ook je steentje bijdraagt aan de strijd tegen diabetes? Aarzel niet en schrijf je in voor Climbing for Life, dat van 6 tot 8 september plaatsvindt in en rond Gérardmer.

Voor de derde keer op rij slaat Climbing for Life zijn tenten op in de Vogezen. De natuurrijke omgeving rond Gérardmer is een paradijs voor fietsliefhebbers. Bij wijze van aperitief kan je op donderdag 6 september al deelnemen aan een klimtijdrit van 2 kilometer op de pittige Côte de la Mauselaine (10,3 % gemiddeld, met pieken tot 13 %). Op vrijdag 7 september volgt de Tour des Grand Vosges, waarbij je kan kiezen tussen drie verschillende afstanden (53 km met 1483 hoogtemeters; 89 km met 1638 hoogtemeters of 116 km met 2376 hoogtemeters), met de Col du Haut de la Côte, Haut du Tôt, Col de Peutet, de Col de Genot, Col du Mont de Fourche, de Col de Morbieux, de Col des Hayes en de Col de la Grosse Pierre als voornaamste hindernissen.
 
De apotheose van de driedaagse beproeving is de Tour des Grands Ballons, die plaatsvindt op zaterdag 8 september (49 km met 1542 hoogtemeters; 110 km met 2247 hoogtemeters of 141 km met 3437 hoogtemeters). Zoals de naam doet vermoeden, beklim je met de Grand Ballon en de Petit Ballon twee gereputeerde Vogezenmonumenten. Voorts zullen ook de Col de la Grosse Pierre, de Col de Bramont, de Col du Platzerwasel en de Col de la Schlucht voor verzuring in de kuiten zorgen. Afsluiten doe je met een smakelijke pasta party en een feestelijke after-bike party.
Climbing for Life is de voorbije jaren uitgegroeid tot een vaste afspraak voor recreanten en fietshebbers. Het jaarlijkse evenement koppelt sportplezier aan sociale bewogenheid door de geleverde inspanningen telkens in het teken van de strijd tegen een vervelende ziekte te plaatsen. Dit jaar is dat diabetes, dat momenteel 1 op de 12 volwassen Belgen treft. Door diabetes actief onder de aandacht te brengen en aan te tonen dat sportieve prestaties - mits de nodige medische begeleiding - perfect haalbaar zijn voor mensen met diabetes type 1 of type 2, hoopt organisator Golazo onderzoek naar en preventie van diabetes een duwtje in de rug te kunnen geven.
Surf naar de website van Climbing for Life voor inschrijvingen en gedetailleerde info over het programma en het parcours.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het juninummer van cycling.be magazine ligt in de winkel, met op de cover Mark Cavendish die jaagt op het zegerecord van Eddy Merckx in de Tour. Verder: Michal Kwiatkowski, de chocolatier in Jasper Stuyven, het Belgisch kampioenschap volgens Van Avermaet en Gilbert én een parcoursverkenning van dat BK in Binche, Fietsen Met Dylan Teuns, Sofie De Vuyst die terugvocht na een zwaar ongeval, vooruitblik op de Giro Rosa, Mikel Landa, revelatie Remco Evenepoel, ... De actieve wielerfanaat heeft even veel keuze in dit magazine, met de zin en onzin van preventieve hartscreenings, de grote fietsbrillentest, fietsen in Zwitserland, het verhaal van Ludo Dierckxsens in de Mallorca 312, Gran Fondo Il Lombardia, fietsvragen beantwoord over conditie onderhouden op reis en het nut van crossfit, fietstests van de Specialized Stumpjumper en Smets Aero, en veel meer.