Het parcours van de Waalse Pijl werd weer stevig onder handen genomen. Valverde en zijn belagers krijgen dit jaar een stevig middenstuk, met onder andere de Redoute die doet denken aan die andere Ardennenklassieker. Ontdek hier alle info en Strava-segmenten van de beklimmingen!

Na Waremme, Marche-en-Famenne en Binche start La Flèche Wallonne dit jaar in Serain, net onder Luik. Dat inspireerde de organisatie meteen om ook een aantal hellingen uit Luik-Bastenaken-Luik toe te voegen, zodat het totaal terug stijgt van negen naar elf beklimmingen. De Côte de Villers-le-Bouillet wordt vervangen door de Vecquée, de fameuze Redoute en de Mont, waardoor de Côte d'Amay een paar plaatsjes opschuift vooraleer de renners zich voor de eerste keer over de Muur moeten hijsen. Daarna krijgen we twee lussen met telkens de Côte d'Ereffe en de in 2015 ingevoerde Côte de Cherave, een korte maar steile helling op amper vijf kilometer van de slotklim die toch voor wat extra vuurwerk zorgde. Daarna krijgen we het slotakkoord op de Muur van Hoei.

PHILIPPE GILBERT LAAT JE KENNISMAKEN MET ZIJN HELLINGEN

Wil jij ook de Redoute en de Muur van Hoei in één parcours hebben, dan moet je zondag 29 april in je agenda aanstippen, want dan staat Philippe Gilbert je op te wachten aan het Centre sportif in Aywaille voor de tweede manche van de Continental Cycling Heroes Tour. De Philippe Gilbert Classic laat je kennismaken met de bekendste hellingen van de Waalse klassiekers, met naast die twee kleppers ook nog de Roche aux Faucons, Thier Riga, Côte de Niaster, ... Je hebt de keuze tussen 86, 112 en 146 km.

METEEN SPEKTAKEL VOOR DE VROUWEN

Ook de vrouwen rijden hun Flèche Wallonne, maar zij starten al in Hoei. Van daaruit gaat het naar Durbuy en terug, waarna ze vanaf kilometer 70 aan het eerste van de twee lokale circuits beginnen. Na 118,5 kilometer en twee beklimmingen van Côte d'EreffeCôte de Cherave en de Muur van Hoei sprinten ze op de top van die laatste voor de zege.

Klik hieronder op elke helling om het profiel, kaartje, de info en het Strava-segment van iedere klim te zien.

Hellingen Waalse Pijl

1. Côte de la Vecquée (na 65 km) 
2. Côte de la Redoute (82 km) 
3. Côte de Mont (100 km) 
4. Côte d'Amay (126,5 km) 
5. Mur de Huy (140,5 km)
6. Côte d'Ereffe (153 km)
7. Côte de Cherave (164 km)
8. Mur de Huy (169,5 km)
9. Côte d'Ereffe (182 km)
10. Côte de Cherave (193 km)
11. Mur de Huy (198,5 km)

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het decembernummer ligt nu in de winkel en brengt heel wat lekkers mee: je kan niet alleen meer dan 1300 euro aan kerstcadeaus winnen, maar we kruipen ook in het hoofd van Wout van Aert, gaan fietsen met Katie Compton, maken een verre verplaatsing van een cross in België naar Tsjechië, blikken terug met Roland Liboton en Hennie Stamsnijder, spreken met Annemarie Worst, kijken terug op het wielerjaar 2018 en overlopen de veranderingen die er aankomen in 2019. Verder: de velofiel in Saartje Vandendriessche, de eerste tubeless raceband van Continental, tips en recepten voor lekker warme wintervoeding, tests van de Look 795 Blade RS Disc en Cannondale System Six, tips om een verstuikte enkel te verzorgen en een krakend bracket te verhelpen, materiaaltests, en veel meer!