Bijna 3000 wielerliefhebbers en het mooie weer maakten van de Brabantse Pijl Cyclo, de zesde manche van de Etixx Classics Tour, een prachtige editie.

Vooraf waren er al veel inschrijvingen, maar door de goede weersvoorspellingen kwamen er nog veel daginschrijvingen bij, goed voor net geen 3000 enthousiaste deelnemers. Bij de start in Heverlee en tijdens de eerste kilometers was het nog wat mistig, maar niet veel later zorgde het zonnetje ervoor dat de renners in korte mouwen de rest van het parcours konden afleggen.

De meeste deelnemers kozen voor de langste route, die van 150 kilometer. Daarnaast waren er ook kortere routes van 76 en 103 kilometer. Toch was het niet enkele genieten, af en toe moest er ook stevig doorgetrapt worden. Bij de langste route moesten de deelnemers maar liefst 13 hellingen verwerken. Volgens de meeste renners was de Smeysberg de meest pittige helling van de middag. Ook 't Schavei was een van de hellingen in het parcours. Afgelopen woensdag mocht Tim Wellens nog juichen op deze slotklim van de Brabantse Pijl. Kortom, het parcours langs Overijse en de Brabantse wegen was mooi, maar best wel zwaar.

Omstreeks 12 uur 's middags kwamen de eerste deelnemers weer binnengereden in Heverlee. Daar konden ze in de zon genieten van een glas Kwaremont of een ander verfrissend drankje. Drie uur later zat het terras aan de vertrek- en aankomstplaats nog vol.

De volgende manche van de Etixx Classics Tour is de Etixx Classic en gaat van start op 21 april. Het volgende evenement van organisator Peloton gaat morgen (zondag 15 april) al van start: de Peter Van Petegem Classic in Brakel.


Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het decembernummer ligt nu in de winkel en brengt heel wat lekkers mee: je kan niet alleen meer dan 1300 euro aan kerstcadeaus winnen, maar we kruipen ook in het hoofd van Wout van Aert, gaan fietsen met Katie Compton, maken een verre verplaatsing van een cross in België naar Tsjechië, blikken terug met Roland Liboton en Hennie Stamsnijder, spreken met Annemarie Worst, kijken terug op het wielerjaar 2018 en overlopen de veranderingen die er aankomen in 2019. Verder: de velofiel in Saartje Vandendriessche, de eerste tubeless raceband van Continental, tips en recepten voor lekker warme wintervoeding, tests van de Look 795 Blade RS Disc en Cannondale System Six, tips om een verstuikte enkel te verzorgen en een krakend bracket te verhelpen, materiaaltests, en veel meer!