Bijna 3000 wielerliefhebbers en het mooie weer maakten van de Brabantse Pijl Cyclo, de zesde manche van de Etixx Classics Tour, een prachtige editie.

Vooraf waren er al veel inschrijvingen, maar door de goede weersvoorspellingen kwamen er nog veel daginschrijvingen bij, goed voor net geen 3000 enthousiaste deelnemers. Bij de start in Heverlee en tijdens de eerste kilometers was het nog wat mistig, maar niet veel later zorgde het zonnetje ervoor dat de renners in korte mouwen de rest van het parcours konden afleggen.

De meeste deelnemers kozen voor de langste route, die van 150 kilometer. Daarnaast waren er ook kortere routes van 76 en 103 kilometer. Toch was het niet enkele genieten, af en toe moest er ook stevig doorgetrapt worden. Bij de langste route moesten de deelnemers maar liefst 13 hellingen verwerken. Volgens de meeste renners was de Smeysberg de meest pittige helling van de middag. Ook 't Schavei was een van de hellingen in het parcours. Afgelopen woensdag mocht Tim Wellens nog juichen op deze slotklim van de Brabantse Pijl. Kortom, het parcours langs Overijse en de Brabantse wegen was mooi, maar best wel zwaar.

Omstreeks 12 uur 's middags kwamen de eerste deelnemers weer binnengereden in Heverlee. Daar konden ze in de zon genieten van een glas Kwaremont of een ander verfrissend drankje. Drie uur later zat het terras aan de vertrek- en aankomstplaats nog vol.

De volgende manche van de Etixx Classics Tour is de Etixx Classic en gaat van start op 21 april. Het volgende evenement van organisator Peloton gaat morgen (zondag 15 april) al van start: de Peter Van Petegem Classic in Brakel.


Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het aprilnummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel, met op de cover Greg Van Avermaet in 50 tinten ontleed. Voorts: Philippe Gilbert op Monumentenjacht, de echte kennismaking met de kasseien voor Van Aert, Fietsen Met Dylan van Baarle, Chantal Blaak, Valverde en andere oude knarren in het peloton, Michael Matthews, Jan Raas, Omloop-winnaar Michael Valgren Andersen, … De actieve fietsfanaat blijft niet in de kou, want we testten maar liefst 16 helmen, tekenden een alternatieve Gold Race uit met de minder bekende hellingen, verkenden de Peter van Petegem Classic, trokken naar Innsbruck voor onze Sur Place, spraken met Gert Verheyen en Franky Van der Elst over hun fietspassie, leggen uit hoe je verschillende types beklimmingen aanpakt, testten de BMC Roadmachine, Scott Foil Disc, Canyon Grail en Santa Cruz Blur, leggen uit hoeveel rust je nodig hebt na een zware rit, ...