Bijna 3000 wielerliefhebbers en het mooie weer maakten van de Brabantse Pijl Cyclo, de zesde manche van de Etixx Classics Tour, een prachtige editie.

Vooraf waren er al veel inschrijvingen, maar door de goede weersvoorspellingen kwamen er nog veel daginschrijvingen bij, goed voor net geen 3000 enthousiaste deelnemers. Bij de start in Heverlee en tijdens de eerste kilometers was het nog wat mistig, maar niet veel later zorgde het zonnetje ervoor dat de renners in korte mouwen de rest van het parcours konden afleggen.

De meeste deelnemers kozen voor de langste route, die van 150 kilometer. Daarnaast waren er ook kortere routes van 76 en 103 kilometer. Toch was het niet enkele genieten, af en toe moest er ook stevig doorgetrapt worden. Bij de langste route moesten de deelnemers maar liefst 13 hellingen verwerken. Volgens de meeste renners was de Smeysberg de meest pittige helling van de middag. Ook 't Schavei was een van de hellingen in het parcours. Afgelopen woensdag mocht Tim Wellens nog juichen op deze slotklim van de Brabantse Pijl. Kortom, het parcours langs Overijse en de Brabantse wegen was mooi, maar best wel zwaar.

Omstreeks 12 uur 's middags kwamen de eerste deelnemers weer binnengereden in Heverlee. Daar konden ze in de zon genieten van een glas Kwaremont of een ander verfrissend drankje. Drie uur later zat het terras aan de vertrek- en aankomstplaats nog vol.

De volgende manche van de Etixx Classics Tour is de Etixx Classic en gaat van start op 21 april. Het volgende evenement van organisator Peloton gaat morgen (zondag 15 april) al van start: de Peter Van Petegem Classic in Brakel.


Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het julinummer met gratis extra Tourgids ligt nu in de winkel, met daarin aanvaller Thomas De Gendt die de bollentrui wil, Dylan Groenewegen die wil sprinten naar het geel, analyses van elke Touretappe en verkenningen van de kasseirit en de spektakelrit naar La Rosière, de 'Rondetafel' met José De Cauwer en Kevin De Weert die de Tour volledig fileren, de vele Colombiaanse Tourtalenten, ... De koers is natuurlijk meer dan de Tour, dus blikken we met Eddy Planckaert vooruit naar de BinckBank Tour, naar de Giro Rosa met Annemiek van Vleuten, ging Erwin Vervecken Fietsen Met Julien Vermote, praat Otto-Jan Ham over zijn fietspassie, ... De actieve fietsfanaat kan uitkijken naar de test van 11 zomershirts, een blik op de nieuwe BMC-modellen, een verslag van de Retro Ronde, tips om zelf te profiteren van de marginal gains van Team Sky, Do's & Don'ts over het gevaar van teken en zadelklachten bij droge hitte, en veel meer!