Vanaf nu tot en met 21 mei kunnen alle Vlamingen stemmen op hun favoriete fietsgemeenten en -steden. Meedoen loont de moeite, want je kunt aankoopbonnen tot 1500 euro in een fietsenwinkel winnen.

Deze Publieksprijs kadert in het initiatief Fietsgemeente/-stad 2018 waarbij de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) en de Vlaamse overheid steden en gemeenten met een sterk fietsbeleid in de bloemetjes zetten. De drie winnaars, opgedeeld volgens het aantal inwoners, worden op 5 juni tijdens het Fietscongres (met meer dan 300 deelnemers) in Mechelen bekendgemaakt.

Stemmen kan via www.fietsgemeente.be en wekelijks maak je als stemmer kans op een fietsknooppuntenkaart of op een van de geschenkbonnen van fietsenhandelaar Fiets! tot maar liefst 1.500 euro.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het oktobernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en je krijgt er de Crossgids zomaar bij. Daarin vind je een uitgebreide kalender met alle topcrossen, alle renners en een vooruitblik van Bart Wellens, aangevuld met interviews met alleskunner Mathieu van der Poel ('Winnen went nooit'), Sanne Cant ('Blij met Marianne Vos als concurrente'), Maud Kaptheijns, en Peter Van Santvliet, een masterclass crosstechniek met Erwin Vervecken, het debuutjaar van Sven Nys, de favoriete trainingsparcoursen van de profs, veldritnatie Zwitserland, … Het gewone nummer opent met kleurrijke figuur Bram Tankink, de jonge talenten die afgelopen seizoen doorbraken, de Duitse Monika die voor de Vuelta uit reed, de resultaten van de Continental-verkeersveiligheidsenquête geanalyseerd, Sur Place in het Griekse Loutraki en Spaanse Girona, Bekende Velofiel Bart Schols, fietstests van de Canyon Inflite AL- en Stevens Super Prestige-crossfietsen, en veel meer!