Vanaf nu tot en met 21 mei kunnen alle Vlamingen stemmen op hun favoriete fietsgemeenten en -steden. Meedoen loont de moeite, want je kunt aankoopbonnen tot 1500 euro in een fietsenwinkel winnen.

Deze Publieksprijs kadert in het initiatief Fietsgemeente/-stad 2018 waarbij de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) en de Vlaamse overheid steden en gemeenten met een sterk fietsbeleid in de bloemetjes zetten. De drie winnaars, opgedeeld volgens het aantal inwoners, worden op 5 juni tijdens het Fietscongres (met meer dan 300 deelnemers) in Mechelen bekendgemaakt.

Stemmen kan via www.fietsgemeente.be en wekelijks maak je als stemmer kans op een fietsknooppuntenkaart of op een van de geschenkbonnen van fietsenhandelaar Fiets! tot maar liefst 1.500 euro.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het aprilnummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel, met op de cover Greg Van Avermaet in 50 tinten ontleed. Voorts: Philippe Gilbert op Monumentenjacht, de echte kennismaking met de kasseien voor Van Aert, Fietsen Met Dylan van Baarle, Chantal Blaak, Valverde en andere oude knarren in het peloton, Michael Matthews, Jan Raas, Omloop-winnaar Michael Valgren Andersen, … De actieve fietsfanaat blijft niet in de kou, want we testten maar liefst 16 helmen, tekenden een alternatieve Gold Race uit met de minder bekende hellingen, verkenden de Peter van Petegem Classic, trokken naar Innsbruck voor onze Sur Place, spraken met Gert Verheyen en Franky Van der Elst over hun fietspassie, leggen uit hoe je verschillende types beklimmingen aanpakt, testten de BMC Roadmachine, Scott Foil Disc, Canyon Grail en Santa Cruz Blur, leggen uit hoeveel rust je nodig hebt na een zware rit, ...