Vanaf nu tot en met 21 mei kunnen alle Vlamingen stemmen op hun favoriete fietsgemeenten en -steden. Meedoen loont de moeite, want je kunt aankoopbonnen tot 1500 euro in een fietsenwinkel winnen.

Deze Publieksprijs kadert in het initiatief Fietsgemeente/-stad 2018 waarbij de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) en de Vlaamse overheid steden en gemeenten met een sterk fietsbeleid in de bloemetjes zetten. De drie winnaars, opgedeeld volgens het aantal inwoners, worden op 5 juni tijdens het Fietscongres (met meer dan 300 deelnemers) in Mechelen bekendgemaakt.

Stemmen kan via www.fietsgemeente.be en wekelijks maak je als stemmer kans op een fietsknooppuntenkaart of op een van de geschenkbonnen van fietsenhandelaar Fiets! tot maar liefst 1.500 euro.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het julinummer met gratis extra Tourgids ligt nu in de winkel, met daarin aanvaller Thomas De Gendt die de bollentrui wil, Dylan Groenewegen die wil sprinten naar het geel, analyses van elke Touretappe en verkenningen van de kasseirit en de spektakelrit naar La Rosière, de 'Rondetafel' met José De Cauwer en Kevin De Weert die de Tour volledig fileren, de vele Colombiaanse Tourtalenten, ... De koers is natuurlijk meer dan de Tour, dus blikken we met Eddy Planckaert vooruit naar de BinckBank Tour, naar de Giro Rosa met Annemiek van Vleuten, ging Erwin Vervecken Fietsen Met Julien Vermote, praat Otto-Jan Ham over zijn fietspassie, ... De actieve fietsfanaat kan uitkijken naar de test van 11 zomershirts, een blik op de nieuwe BMC-modellen, een verslag van de Retro Ronde, tips om zelf te profiteren van de marginal gains van Team Sky, Do's & Don'ts over het gevaar van teken en zadelklachten bij droge hitte, en veel meer!