Vanaf nu tot en met 21 mei kunnen alle Vlamingen stemmen op hun favoriete fietsgemeenten en -steden. Meedoen loont de moeite, want je kunt aankoopbonnen tot 1500 euro in een fietsenwinkel winnen.

Deze Publieksprijs kadert in het initiatief Fietsgemeente/-stad 2018 waarbij de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) en de Vlaamse overheid steden en gemeenten met een sterk fietsbeleid in de bloemetjes zetten. De drie winnaars, opgedeeld volgens het aantal inwoners, worden op 5 juni tijdens het Fietscongres (met meer dan 300 deelnemers) in Mechelen bekendgemaakt.

Stemmen kan via www.fietsgemeente.be en wekelijks maak je als stemmer kans op een fietsknooppuntenkaart of op een van de geschenkbonnen van fietsenhandelaar Fiets! tot maar liefst 1.500 euro.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

In het januarinummer van cycling.be magazine kijken we reikhalzend uit naar het BK en WK veldrijden, met Sweeck, Vanthourenhout, Pidcock, Vos, Van Loy, Aerts, Van Aert en andere favorieten. Verder: vier voorjaarstochten, indoortrainers getest, beachracen, koersen in China, ...