Net zoals de profkoers krijgt Dwars door Vlaanderen Cyclo in 2018 een volledig vernieuwd parcours. Smeer je kuiten maar al in, want de Kluisberg en de Knokteberg zorgen voor een uitdagende tocht! Ontdek hier alvast de hellingen en kasseistroken voor zaterdag 17 maart.

Vertrekken doe je op 200 meter van de aankomst van de profs. Van daaruit fiets je richting Vlaamse Ardennen waar voor de langste afstand elf hellingen je opwachten. Het zwaartepunt van deze UCI WorldTour-wedstrijd ligt bij de dubbele beklimming van de Kluisberg en de driedubbele beklimming van de Knokteberg. Jij zal ze gelukkig maar één keer moeten overwinnen. Vorig jaar wist Yves Lampaert zijn medevluchters af te schudden in een kolkende finale richting Waregem. Plaats jij je demarrage op Nokereberg? Of wacht je liever tot de kasseien van de Herlegemstraat? Wat je ook doet, wie over de aankomst fietst in Waregem mag zich een echte flandrien noemen.

Je hebt keuze uit drie afstanden. Wie kiest voor de langste afstand van 154 km mag rekenen op 11 hellingen, 3 kasseistroken en 1250 hoogtemeters. De 120 km doet het met dezelfde hellingen en kasseistroken, maar heeft slechts 950 hoogtemeters. Op het traject van de 75 km vind je 6 hellingen, 2 kasseistroken en 537 hoogtemeters op je pad. Ontdek hieronder alle hellingen en klik op de beklimming om alle info en de Strava-gegevens te ontdekken.

Hellingen Dwars door Vlaanderen Cyclo

1. Tiegem - Schernaai
2. Kluisberg
3. Knokteberg
4. Kortekeer
a) kasseien Mariaborrestraat
b) kasseien Steenbeekdries
5. Taaienberg
6. Bovenstraat
7. Kruisberg-Hotond
8. Varent
9. Tiegem-Vossenhol
10. Holstraat
11. Nokereberg
c) kasseien Herlegemstraat

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het septembernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en uiteraard focussen we op het WK, met interviews met Nibali, Alaphilippe, Wellens (slotklim WK wordt moordend) en Anna van der Breggen, en uiteraard verkenden we het loodzware parcours in Innsbruck. Erwin Vervecken ging Fietsen Met Victor Campenaerts, we bezochten De Ketele en Ghys na hun EK-triomf, overlopen het tussenseizoen van de crossers, … Voor de recreant verkennen we drie prachtige tochten voor de komende weken en stelden we een Aero-dossier samen, met reviews van de Specialized Venge, BMC Timemachine Road en Ridley Noah Fast Disc, en met een informatief bezoekje aan de windtunnel. Verder: Bekende Velofiel Gella Vandecaveye, onze Fietsstage in Oostenrijk, een indrukwekkende prestatie in de Tour du Mont Blanc, test van de Canyon Lux, een prachtige stalen De Rosa met gegraveerde Campa-groep, nieuwtjes van Eurobike, sprintlessen, de beste voeding voor zware zweters, en veel meer!