Net zoals de profkoers krijgt Dwars door Vlaanderen Cyclo in 2018 een volledig vernieuwd parcours. Smeer je kuiten maar al in, want de Kluisberg en de Knokteberg zorgen voor een uitdagende tocht! Ontdek hier alvast de hellingen en kasseistroken voor zaterdag 17 maart.

Vertrekken doe je op 200 meter van de aankomst van de profs. Van daaruit fiets je richting Vlaamse Ardennen waar voor de langste afstand elf hellingen je opwachten. Het zwaartepunt van deze UCI WorldTour-wedstrijd ligt bij de dubbele beklimming van de Kluisberg en de driedubbele beklimming van de Knokteberg. Jij zal ze gelukkig maar één keer moeten overwinnen. Vorig jaar wist Yves Lampaert zijn medevluchters af te schudden in een kolkende finale richting Waregem. Plaats jij je demarrage op Nokereberg? Of wacht je liever tot de kasseien van de Herlegemstraat? Wat je ook doet, wie over de aankomst fietst in Waregem mag zich een echte flandrien noemen.

Je hebt keuze uit drie afstanden. Wie kiest voor de langste afstand van 154 km mag rekenen op 11 hellingen, 3 kasseistroken en 1250 hoogtemeters. De 120 km doet het met dezelfde hellingen en kasseistroken, maar heeft slechts 950 hoogtemeters. Op het traject van de 75 km vind je 6 hellingen, 2 kasseistroken en 537 hoogtemeters op je pad. Ontdek hieronder alle hellingen en klik op de beklimming om alle info en de Strava-gegevens te ontdekken.

Hellingen Dwars door Vlaanderen Cyclo

1. Tiegem - Schernaai
2. Kluisberg
3. Knokteberg
4. Kortekeer
a) kasseien Mariaborrestraat
b) kasseien Steenbeekdries
5. Taaienberg
6. Bovenstraat
7. Kruisberg-Hotond
8. Varent
9. Tiegem-Vossenhol
10. Holstraat
11. Nokereberg
c) kasseien Herlegemstraat

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het maartnummer van cycling.be magazine ligt in de winkel, met daarin: wereldkampioen Peter Sagan op monumentenjacht, Oliver Naesen dromend over een klassieke zege, Fernando Gaviria die niet alleen denkt aan Tourzeges maar ook aan kasseikoersen, vijf outsiders voor het voorjaar, Jolien D'hoore die verder de wereldtop wil bestormen, de vernieuwde Driedaagse Brugge-De Panne, Erwin Vervecken die ging Fietsen Met Tim Merlier, de Parijs-Nice van Frank Vandenbroucke in 1998, onze man op pad met Bauke Mollema en het Monacopeloton, de cols van Parijs-Nice, ... De actieve fietsfan leest over materiaal- en andere tips om de kasseiklassiekers te overleven, trainen voor de Ronde en Luik onder tijdsdruk, hoe je 'typisch mannelijke problemen' na het fietsen vermijdt, een dubbel kasseiweekend met Gent-Wevelgem Cyclo en Johan Museeuw Classic in Harelbeke, tests van de Look 795 Aerolight RS, Argon 18 Gallium Pro Disc, Wahoo Tickr Fit, Polar OH1, en veel meer!