Net zoals de profkoers krijgt Dwars door Vlaanderen Cyclo in 2018 een volledig vernieuwd parcours. Smeer je kuiten maar al in, want de Kluisberg en de Knokteberg zorgen voor een uitdagende tocht! Ontdek hier alvast de hellingen en kasseistroken voor zaterdag 17 maart.

Vertrekken doe je op 200 meter van de aankomst van de profs. Van daaruit fiets je richting Vlaamse Ardennen waar voor de langste afstand elf hellingen je opwachten. Het zwaartepunt van deze UCI WorldTour-wedstrijd ligt bij de dubbele beklimming van de Kluisberg en de driedubbele beklimming van de Knokteberg. Jij zal ze gelukkig maar één keer moeten overwinnen. Vorig jaar wist Yves Lampaert zijn medevluchters af te schudden in een kolkende finale richting Waregem. Plaats jij je demarrage op Nokereberg? Of wacht je liever tot de kasseien van de Herlegemstraat? Wat je ook doet, wie over de aankomst fietst in Waregem mag zich een echte flandrien noemen.

Je hebt keuze uit drie afstanden. Wie kiest voor de langste afstand van 154 km mag rekenen op 11 hellingen, 3 kasseistroken en 1250 hoogtemeters. De 120 km doet het met dezelfde hellingen en kasseistroken, maar heeft slechts 950 hoogtemeters. Op het traject van de 75 km vind je 6 hellingen, 2 kasseistroken en 537 hoogtemeters op je pad. Ontdek hieronder alle hellingen en klik op de beklimming om alle info en de Strava-gegevens te ontdekken.

Hellingen Dwars door Vlaanderen Cyclo

1. Tiegem - Schernaai
2. Kluisberg
3. Knokteberg
4. Kortekeer
a) kasseien Mariaborrestraat
b) kasseien Steenbeekdries
5. Taaienberg
6. Bovenstraat
7. Kruisberg-Hotond
8. Varent
9. Tiegem-Vossenhol
10. Holstraat
11. Nokereberg
c) kasseien Herlegemstraat

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het juninummer van cycling.be magazine ligt in de winkel, met op de cover Mark Cavendish die jaagt op het zegerecord van Eddy Merckx in de Tour. Verder: Michal Kwiatkowski, de chocolatier in Jasper Stuyven, het Belgisch kampioenschap volgens Van Avermaet en Gilbert én een parcoursverkenning van dat BK in Binche, Fietsen Met Dylan Teuns, Sofie De Vuyst die terugvocht na een zwaar ongeval, vooruitblik op de Giro Rosa, Mikel Landa, revelatie Remco Evenepoel, ... De actieve wielerfanaat heeft even veel keuze in dit magazine, met de zin en onzin van preventieve hartscreenings, de grote fietsbrillentest, fietsen in Zwitserland, het verhaal van Ludo Dierckxsens in de Mallorca 312, Gran Fondo Il Lombardia, fietsvragen beantwoord over conditie onderhouden op reis en het nut van crossfit, fietstests van de Specialized Stumpjumper en Smets Aero, en veel meer.