Oliver Naesen streed in 2017 meerdere malen aan het front, met enkele mooie ereplaatsen in het voorjaar als resultaat. De bekroning kwam er op het BK, waar hij Sep Vanmarcke en Jasper Stuyven naar plek twee en drie verwees. "Ik heb deze winter weer een stap vooruit gezet."

"Het was plezant hé, zo nog eens klappen." Met die woorden sluit Oliver Naesen het interview af. We hebben een gesprek van één uur achter de rug, een ongelooflijke luxe in tijden waarin renners steeds meer worden afgeschermd en het aanvragen van een interview soms meer weg heeft van een verzoek tot gratie. Naesen reed een bijzonder sterk voorjaar in 2017, met onder meer een derde plaats in de E3 Harelbeke, en pakte nadien de Belgische titel. Hij werd meteen beloond met een fikse loonsverhoging en een contractverlenging tot eind 2020. Zijn status binnen de ploeg veranderde, en Naesen kreeg ook inspraak in de aankooppolitiek van het team, dat inging op zijn vraag om de klassieke kern te versterken.

Oliver, ben jij tevreden met je team?
"Enorm. Ik zat vorig jaar vaak geïsoleerd in het slot van een wedstrijd en moest dikwijls andere renners terughalen. We hadden natuurlijk pech met Stijn Vandenbergh, die door ziekte (een longontsteking bij de start van het seizoen, red.) niet op niveau was, maar in haar geheel was de ploeg gewoon te zwak. Nu zijn we veel sterker. Ik had de ploeg een lijstje met vijf namen doorgespeeld, en uiteindelijk ben ik heel blij dat we daarvan Tony Gallopin en Silvan Dillier wisten te strikken (Roelandts koos voor BMC, Vermote trok naar Dimension Data en broer Lawrence Naesen tekende bij Lotto Soudal, red.). Ik ben nog steeds dé kopman, maar nu staan er ook enkele schaduwkopmannen aan mijn zijde. Dat zorgt er niet alleen voor dat ik wat frisser zal zitten in de finale, ik zal voortaan ook weleens de kat uit de boom kunnen kijken."

Lees het volledige interview in het maartnummer van cycling.be magazine, nu in de winkel! Of lees HIER online verder via Blendle.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het maartnummer van cycling.be magazine ligt in de winkel, met daarin: wereldkampioen Peter Sagan op monumentenjacht, Oliver Naesen dromend over een klassieke zege, Fernando Gaviria die niet alleen denkt aan Tourzeges maar ook aan kasseikoersen, vijf outsiders voor het voorjaar, Jolien D'hoore die verder de wereldtop wil bestormen, de vernieuwde Driedaagse Brugge-De Panne, Erwin Vervecken die ging Fietsen Met Tim Merlier, de Parijs-Nice van Frank Vandenbroucke in 1998, onze man op pad met Bauke Mollema en het Monacopeloton, de cols van Parijs-Nice, ... De actieve fietsfan leest over materiaal- en andere tips om de kasseiklassiekers te overleven, trainen voor de Ronde en Luik onder tijdsdruk, hoe je 'typisch mannelijke problemen' na het fietsen vermijdt, een dubbel kasseiweekend met Gent-Wevelgem Cyclo en Johan Museeuw Classic in Harelbeke, tests van de Look 795 Aerolight RS, Argon 18 Gallium Pro Disc, Wahoo Tickr Fit, Polar OH1, en veel meer!