Peloton, dat is de Proximus Cycling Challenge, de Etixx Classics Tour, de Continental Cycling Heroes Tour en de Ronde van Vlaanderen Series. Maar sinds vrijdag heeft Peloton ook zijn eigen Peloton Cycling Team, met tal van voordelen, en het Peloton Café in het Centrum Ronde van Vlaanderen.

Peloton omvat een veertigtal adembenemende tochten in België, maar de koepelorganisatie van Proximus Cycling Challenge, Etixx Classics Tour, Continental Cycling Heroes Tour en Ronde van Vlaanderen Series wil vooral gepassioneerde fietsers, ongeacht hun conditieniveau, samenbrengen om te stoempen op de pedalen, nieuwe wegen te ontdekken, af te zien, na te genieten...

Het Peloton Cycling Team biedt iedereen de kans om deel uit te maken van het grootste recreatieve wielerpeloton van het land. Met tal van unieke voordelen, een 24u/24u verzekering en een prachtige wieleroutfit kun je meteen van start. Het Peloton Cycling Team zorgt ook voor ontmoetingen met eensgezinden, zowel online als offline. Bijvoorbeeld in het Peloton Café in Oudenaarde. Of waarom niet ietsje verder, zoals in het Peloton-hotel in Bormio aan de voet van de Passo Dello Stelvio?

OUTFIT, GRATIS TOCHTEN EN VEEL MEER

Voor omgerekend 14 euro per maand geniet je als lid van het Peloton Cycling Team van heel wat voordelen. Het begint al bij een prachtige teamoutfit die wordt ontworpen en gemaakt door de Italianen van Sportful. De Bodyfit Pro 2 Jersey (waarde 80 euro) en Bodyfit Classic Bibshort (waarde 100 euro) zijn twee onmisbare stukken in je kleerkast die comfort met Italiaanse flair verenigen. Het gaat om dezelfde outfit als die van drievoudig wereldkampioen Peter Sagan, want de Bodyfit-lijn is het topmateriaal bij Sportful dat ook door de profploegen wordt gebruikt.

Daar houdt het uiteraard niet bij op, want je bent als teamlid automatisch ook aangesloten bij Cycling Vlaanderen (waarde 30 euro), geniet van een persoonlijke fietsverzekering, fietspechbijstand (handig als je verkleumd in de regen met pech aan de kant staat), je leest 12 maanden cycling.be magazine (waarde 54 euro), krijgt twee gratis deelnames op Peloton-events (waarde 30 euro), 10% korting op onderhoud en herstellingen bij alle winkels van partner Fiets!, een Energy Lab-trainingsschema van 10 weken (waarde 10 euro), een leuk cadeau van Continental, een mooie korting bij buitenlandse hotelpartners (vb. Hotel Funivia in Bormio), ... Om het seizoen goed af te sluiten, kun je meerijden met de End of Season Peloton Cycling Team Ride, inclusief workshops en een leuke goodie bag. Hier ontmoet je nog eens al je "ploegmaten" voor je in winterslaap gaat.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het septembernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en uiteraard focussen we op het WK, met interviews met Nibali, Alaphilippe, Wellens (slotklim WK wordt moordend) en Anna van der Breggen, en uiteraard verkenden we het loodzware parcours in Innsbruck. Erwin Vervecken ging Fietsen Met Victor Campenaerts, we bezochten De Ketele en Ghys na hun EK-triomf, overlopen het tussenseizoen van de crossers, … Voor de recreant verkennen we drie prachtige tochten voor de komende weken en stelden we een Aero-dossier samen, met reviews van de Specialized Venge, BMC Timemachine Road en Ridley Noah Fast Disc, en met een informatief bezoekje aan de windtunnel. Verder: Bekende Velofiel Gella Vandecaveye, onze Fietsstage in Oostenrijk, een indrukwekkende prestatie in de Tour du Mont Blanc, test van de Canyon Lux, een prachtige stalen De Rosa met gegraveerde Campa-groep, nieuwtjes van Eurobike, sprintlessen, de beste voeding voor zware zweters, en veel meer!