Bandenfabrikant Continental wordt hoofdpartner van de Ronde van Vlaanderen Cyclo en Safety Partner van het Peloton Cycling Team. Continental versterkt daarmee zijn aanwezigheid in de Belgische fietswereld en profileert zich nog sterker als veiligheidspartner, ook voor al wie fietst.

Zo werd Continental eerder dit jaar nog officiële partner van de Ronde van Frankrijk en vorig jaar reeds title partner van de Continental Cycling Heroes Tour, een reeks van vijf toertochten gekoppeld aan wielerhelden van nu en weleer. In totaal verkenden meer dan 15.000 fietsers het favoriete parcours van o.m. Greg Van Avermaet en Philippe Gilbert. De Continental Cycling Heroes Tour werd vorige week nog beloond met een nominatie voor de 'Belgian Sponsorship Awards' in de categorie 'Best Sponsorship Activation'.

"We zijn bijzonder trots op deze nominatie en vooral blij met de categorie waarin de nominatie valt," aldus Thomas Vanautgaerden, marketing communicatiemanager bij Continental Benelux, "omdat we overtuigd zijn van de combinatie van een sterke merkvisibiliteit als titelpartner én een inhoudelijke activatie op de events die we sponsoren."

"We komen met relevante inhoud om onze doelgroep - de vele fietsers die ons land rijk is - te tonen dat Continental meer is dan alleen bandenproducent, dat we van een grotere verkeersveiligheid echt een streven maken. Dat uit zich nog het meest in 'Vision Zero', ons initiatief om op korte termijn het aantal verkeersongevallen tot nul te herleiden. Daar willen we nadruk op leggen in al onze marketingactiviteiten. Met de Continental Cycling Heroes Tour en nu ook de Tour de France en We Ride Flanders, hebben we daarvoor alle tools in handen."

De Ronde van Vlaanderen Cyclo, de grootste wielertoeristenklassieker ter wereld die gekoppeld is aan een UCI WorldTour-monument, wordt het nieuwe vlaggenschip van de samenwerking. De klassieker trekt jaarlijks 16.000 fietsers uit de hele wereld aan. Het Peloton Cycling Team is de belangrijkste aanbieder van Belgische toertochten voor wielertoeristen én moet op termijn de grootste wielerclub van het land worden.

"Met de Ronde van Vlaanderen Cyclo én Peloton Cycling Team bereikt Continental een groot deel van de actieve en sportieve fietsers in België. Samen met Continental wordt er in 2018 massaal ingezet op veiligheid en hoffelijkheid", zegt Christophe Impens, CEO van Peloton, de gloednieuwe organisatie die de Continental Cycling Heroes Tour en de Ronde van Vlaanderen Cyclo organiseert: "Niemand wil dat er ongevallen of andere incidenten gebeuren tijdens toertochten. Samen met onze partner Continental willen we zowel sensibiliseren als allerlei concrete maatregelen nemen om de veiligheid te verhogen."

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het juninummer van cycling.be magazine ligt in de winkel, met op de cover Mark Cavendish die jaagt op het zegerecord van Eddy Merckx in de Tour. Verder: Michal Kwiatkowski, de chocolatier in Jasper Stuyven, het Belgisch kampioenschap volgens Van Avermaet en Gilbert én een parcoursverkenning van dat BK in Binche, Fietsen Met Dylan Teuns, Sofie De Vuyst die terugvocht na een zwaar ongeval, vooruitblik op de Giro Rosa, Mikel Landa, revelatie Remco Evenepoel, ... De actieve wielerfanaat heeft even veel keuze in dit magazine, met de zin en onzin van preventieve hartscreenings, de grote fietsbrillentest, fietsen in Zwitserland, het verhaal van Ludo Dierckxsens in de Mallorca 312, Gran Fondo Il Lombardia, fietsvragen beantwoord over conditie onderhouden op reis en het nut van crossfit, fietstests van de Specialized Stumpjumper en Smets Aero, en veel meer.