Bandenfabrikant Continental wordt hoofdpartner van de Ronde van Vlaanderen Cyclo en Safety Partner van het Peloton Cycling Team. Continental versterkt daarmee zijn aanwezigheid in de Belgische fietswereld en profileert zich nog sterker als veiligheidspartner, ook voor al wie fietst.

Zo werd Continental eerder dit jaar nog officiële partner van de Ronde van Frankrijk en vorig jaar reeds title partner van de Continental Cycling Heroes Tour, een reeks van vijf toertochten gekoppeld aan wielerhelden van nu en weleer. In totaal verkenden meer dan 15.000 fietsers het favoriete parcours van o.m. Greg Van Avermaet en Philippe Gilbert. De Continental Cycling Heroes Tour werd vorige week nog beloond met een nominatie voor de 'Belgian Sponsorship Awards' in de categorie 'Best Sponsorship Activation'.

"We zijn bijzonder trots op deze nominatie en vooral blij met de categorie waarin de nominatie valt," aldus Thomas Vanautgaerden, marketing communicatiemanager bij Continental Benelux, "omdat we overtuigd zijn van de combinatie van een sterke merkvisibiliteit als titelpartner én een inhoudelijke activatie op de events die we sponsoren."

"We komen met relevante inhoud om onze doelgroep - de vele fietsers die ons land rijk is - te tonen dat Continental meer is dan alleen bandenproducent, dat we van een grotere verkeersveiligheid echt een streven maken. Dat uit zich nog het meest in 'Vision Zero', ons initiatief om op korte termijn het aantal verkeersongevallen tot nul te herleiden. Daar willen we nadruk op leggen in al onze marketingactiviteiten. Met de Continental Cycling Heroes Tour en nu ook de Tour de France en We Ride Flanders, hebben we daarvoor alle tools in handen."

De Ronde van Vlaanderen Cyclo, de grootste wielertoeristenklassieker ter wereld die gekoppeld is aan een UCI WorldTour-monument, wordt het nieuwe vlaggenschip van de samenwerking. De klassieker trekt jaarlijks 16.000 fietsers uit de hele wereld aan. Het Peloton Cycling Team is de belangrijkste aanbieder van Belgische toertochten voor wielertoeristen én moet op termijn de grootste wielerclub van het land worden.

"Met de Ronde van Vlaanderen Cyclo én Peloton Cycling Team bereikt Continental een groot deel van de actieve en sportieve fietsers in België. Samen met Continental wordt er in 2018 massaal ingezet op veiligheid en hoffelijkheid", zegt Christophe Impens, CEO van Peloton, de gloednieuwe organisatie die de Continental Cycling Heroes Tour en de Ronde van Vlaanderen Cyclo organiseert: "Niemand wil dat er ongevallen of andere incidenten gebeuren tijdens toertochten. Samen met onze partner Continental willen we zowel sensibiliseren als allerlei concrete maatregelen nemen om de veiligheid te verhogen."

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het maartnummer van cycling.be magazine ligt in de winkel, met daarin: wereldkampioen Peter Sagan op monumentenjacht, Oliver Naesen dromend over een klassieke zege, Fernando Gaviria die niet alleen denkt aan Tourzeges maar ook aan kasseikoersen, vijf outsiders voor het voorjaar, Jolien D'hoore die verder de wereldtop wil bestormen, de vernieuwde Driedaagse Brugge-De Panne, Erwin Vervecken die ging Fietsen Met Tim Merlier, de Parijs-Nice van Frank Vandenbroucke in 1998, onze man op pad met Bauke Mollema en het Monacopeloton, de cols van Parijs-Nice, ... De actieve fietsfan leest over materiaal- en andere tips om de kasseiklassiekers te overleven, trainen voor de Ronde en Luik onder tijdsdruk, hoe je 'typisch mannelijke problemen' na het fietsen vermijdt, een dubbel kasseiweekend met Gent-Wevelgem Cyclo en Johan Museeuw Classic in Harelbeke, tests van de Look 795 Aerolight RS, Argon 18 Gallium Pro Disc, Wahoo Tickr Fit, Polar OH1, en veel meer!