In Chili vond het jaarlijkse downhillspektakel dwars door de stad weer plaats. De Tsjech Tomas Slavik was opnieuw de beste op de twee kilometer lange afdaling in Red Bull Vallparaiso, maar vooral de beelden zijn de moeite waard.

20.000 fans waren afgezakt naar deze werelderfgoedsite voor de 16de editie van Red Bull Valparaíso Cerra Abajo in Chili. Zij zagen de Tsjech Tomas Slavík opnieuw een foutloze run afleggen dwars door de stad, goed voor een tweede zege op rij. Hij ging daarmee Matt Walker en thuisrijder Matías Núñez vooraf. De 35 deelnemers en 15 finalisten kunnen de route trouwens niet de dagen vooraf gaan verkennen, want het parcours wordt de dag ervoor opgebouwd.

Het opvallendste deel van de omloop was de sprong vanuit de woonkamer van een huis. Daarna gaat het twee kilometer lang 254,59 m naar beneden en dat aan snelheden van 45 km/u tot zelfs 60 per uur over daken en trappen.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het julinummer met gratis extra Tourgids ligt nu in de winkel, met daarin aanvaller Thomas De Gendt die de bollentrui wil, Dylan Groenewegen die wil sprinten naar het geel, analyses van elke Touretappe en verkenningen van de kasseirit en de spektakelrit naar La Rosière, de 'Rondetafel' met José De Cauwer en Kevin De Weert die de Tour volledig fileren, de vele Colombiaanse Tourtalenten, ... De koers is natuurlijk meer dan de Tour, dus blikken we met Eddy Planckaert vooruit naar de BinckBank Tour, naar de Giro Rosa met Annemiek van Vleuten, ging Erwin Vervecken Fietsen Met Julien Vermote, praat Otto-Jan Ham over zijn fietspassie, ... De actieve fietsfanaat kan uitkijken naar de test van 11 zomershirts, een blik op de nieuwe BMC-modellen, een verslag van de Retro Ronde, tips om zelf te profiteren van de marginal gains van Team Sky, Do's & Don'ts over het gevaar van teken en zadelklachten bij droge hitte, en veel meer!