In Chili vond het jaarlijkse downhillspektakel dwars door de stad weer plaats. De Tsjech Tomas Slavik was opnieuw de beste op de twee kilometer lange afdaling in Red Bull Vallparaiso, maar vooral de beelden zijn de moeite waard.

20.000 fans waren afgezakt naar deze werelderfgoedsite voor de 16de editie van Red Bull Valparaíso Cerra Abajo in Chili. Zij zagen de Tsjech Tomas Slavík opnieuw een foutloze run afleggen dwars door de stad, goed voor een tweede zege op rij. Hij ging daarmee Matt Walker en thuisrijder Matías Núñez vooraf. De 35 deelnemers en 15 finalisten kunnen de route trouwens niet de dagen vooraf gaan verkennen, want het parcours wordt de dag ervoor opgebouwd.

Het opvallendste deel van de omloop was de sprong vanuit de woonkamer van een huis. Daarna gaat het twee kilometer lang 254,59 m naar beneden en dat aan snelheden van 45 km/u tot zelfs 60 per uur over daken en trappen.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

In het januarinummer van cycling.be magazine kijken we reikhalzend uit naar het BK en WK veldrijden, met Sweeck, Vanthourenhout, Pidcock, Vos, Van Loy, Aerts, Van Aert en andere favorieten. Verder: vier voorjaarstochten, indoortrainers getest, beachracen, koersen in China, ...