In Chili vond het jaarlijkse downhillspektakel dwars door de stad weer plaats. De Tsjech Tomas Slavik was opnieuw de beste op de twee kilometer lange afdaling in Red Bull Vallparaiso, maar vooral de beelden zijn de moeite waard.

20.000 fans waren afgezakt naar deze werelderfgoedsite voor de 16de editie van Red Bull Valparaíso Cerra Abajo in Chili. Zij zagen de Tsjech Tomas Slavík opnieuw een foutloze run afleggen dwars door de stad, goed voor een tweede zege op rij. Hij ging daarmee Matt Walker en thuisrijder Matías Núñez vooraf. De 35 deelnemers en 15 finalisten kunnen de route trouwens niet de dagen vooraf gaan verkennen, want het parcours wordt de dag ervoor opgebouwd.

Het opvallendste deel van de omloop was de sprong vanuit de woonkamer van een huis. Daarna gaat het twee kilometer lang 254,59 m naar beneden en dat aan snelheden van 45 km/u tot zelfs 60 per uur over daken en trappen.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het oktobernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en je krijgt er de Crossgids zomaar bij. Daarin vind je een uitgebreide kalender met alle topcrossen, alle renners en een vooruitblik van Bart Wellens, aangevuld met interviews met alleskunner Mathieu van der Poel ('Winnen went nooit'), Sanne Cant ('Blij met Marianne Vos als concurrente'), Maud Kaptheijns, en Peter Van Santvliet, een masterclass crosstechniek met Erwin Vervecken, het debuutjaar van Sven Nys, de favoriete trainingsparcoursen van de profs, veldritnatie Zwitserland, … Het gewone nummer opent met kleurrijke figuur Bram Tankink, de jonge talenten die afgelopen seizoen doorbraken, de Duitse Monika die voor de Vuelta uit reed, de resultaten van de Continental-verkeersveiligheidsenquête geanalyseerd, Sur Place in het Griekse Loutraki en Spaanse Girona, Bekende Velofiel Bart Schols, fietstests van de Canyon Inflite AL- en Stevens Super Prestige-crossfietsen, en veel meer!