In Chili vond het jaarlijkse downhillspektakel dwars door de stad weer plaats. De Tsjech Tomas Slavik was opnieuw de beste op de twee kilometer lange afdaling in Red Bull Vallparaiso, maar vooral de beelden zijn de moeite waard.

20.000 fans waren afgezakt naar deze werelderfgoedsite voor de 16de editie van Red Bull Valparaíso Cerra Abajo in Chili. Zij zagen de Tsjech Tomas Slavík opnieuw een foutloze run afleggen dwars door de stad, goed voor een tweede zege op rij. Hij ging daarmee Matt Walker en thuisrijder Matías Núñez vooraf. De 35 deelnemers en 15 finalisten kunnen de route trouwens niet de dagen vooraf gaan verkennen, want het parcours wordt de dag ervoor opgebouwd.

Het opvallendste deel van de omloop was de sprong vanuit de woonkamer van een huis. Daarna gaat het twee kilometer lang 254,59 m naar beneden en dat aan snelheden van 45 km/u tot zelfs 60 per uur over daken en trappen.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het februarinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en dat is traditioneel de Teamspecial, met alle topteams, transfers, teamfietsen en ons verdict. De inleiding wordt verzorgd door niemand minder dan Hilaire Van der Schueren, die nog lang niet aan stoppen denkt. Verder: Tom Dumoulin, Nathan Van Hooydonck die de Omloop Het Nieuwsblad verkent, over de finale waar zijn oom Edwig geschiedenis schreef in de Ronde, en vier Belgen die kozen voor een nieuwe ploeg, namelijk Edward Theuns, Victor Campenaerts, Jens Keukeleire en Ben Hermans. We vergeten de cross niet, want Erwin Vervecken ging Fietsen Met Corné van Kessel en Jeremy Powers onthult zijn socialmediageheimen. Ook nog: vijf WorldTourfietsen getest, Rick de Leeuw als Bekende Velofiel, fietsen in Emilia-Romagna, tests van de nieuwste fietsproducten, antwoorden op de fietsvragen 'kun je met MTB-schoenen op de racefiets?' en 'hoe zet je je racepositie over op de MTB?', en veel meer!