In Chili vond het jaarlijkse downhillspektakel dwars door de stad weer plaats. De Tsjech Tomas Slavik was opnieuw de beste op de twee kilometer lange afdaling in Red Bull Vallparaiso, maar vooral de beelden zijn de moeite waard.

20.000 fans waren afgezakt naar deze werelderfgoedsite voor de 16de editie van Red Bull Valparaíso Cerra Abajo in Chili. Zij zagen de Tsjech Tomas Slavík opnieuw een foutloze run afleggen dwars door de stad, goed voor een tweede zege op rij. Hij ging daarmee Matt Walker en thuisrijder Matías Núñez vooraf. De 35 deelnemers en 15 finalisten kunnen de route trouwens niet de dagen vooraf gaan verkennen, want het parcours wordt de dag ervoor opgebouwd.

Het opvallendste deel van de omloop was de sprong vanuit de woonkamer van een huis. Daarna gaat het twee kilometer lang 254,59 m naar beneden en dat aan snelheden van 45 km/u tot zelfs 60 per uur over daken en trappen.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het meinummer (let op de nieuwe cover en layout!) van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en daarin uiteraard heel wat aandacht voor de Giro d'Italia, met parcours, kanshebbers, Aru, Viviani, het wonderjaar van Pantani én zijn trainingsparcours in Cesenatico, materiaaltests van Campagnolo (de nieuwe 12-speed!), Colnago en De Rosa, … Tiesj Benoot verdiende na zijn voorjaar zijn plaats op de nieuwe cover, Erwin Vervecken ging fietsen met Yves Lampaert, de Baloise Belgium Tour belooft spektakel in de Vlaamse Ardennen en Condroz, ... We stellen de 21 mooiste zomeroutfits voor, onderzoeken hoe je maagklachten vermijdt, trekken de Ardennen in voor vijf tochten van Peloton, ...