Wie zelf de Ronde van Vlaanderen wil rijden, daags voor de profs en op hetzelfde parcours, moet zich nu echt haasten. Er zijn nog slechts 500 startnummers beschikbaar voor We Ride Flanders op zaterdag 31 maart.

De interesse om zelf van de Ronde te proeven was ongezien groot! De deelnamelimiet van 16.000 inschrijvingen zal naar schatting voor het einde van de maand bereikt zijn, sneller dan ooit tevoren. Die limiet werd jaren geleden ingevoerd om het comfort op en rond het parcours te garanderen.

Er is dit jaar keuze uit vier afstanden. Wie volledig het spoor van de profs wil volgen, kiest voor de 237 km met start in Antwerpen. Opmerkelijk: het merendeel van de inschrijvers tot dusver gaat voor dit huzarenstukje, ook dat gebeurde nog nooit. Ook voor de 130 km, traditioneel de populairste afstand, zijn er bijna 5500 gegadigden. Die 130 km start, net als de 74 km en de 170 km vanuit Oudenaarde.

De 170 km, vorig jaar nieuw ingevoerd, kan voorlopig ook al ruim 2500 fietsers warm maken. De aanwezigheid van de Muur in die afstand zal daar niet vreemd aan zijn. Geheel in lijn met de laatste jaren, zal ook dit keer meer dan de helft van de deelnemers uit buitenlanders bestaan. Er zijn totdusver 65 nationaliteiten ingeschreven. De aantrekkingskracht van de Ronde is mondiaal.

Voor de exclusievere formule 'We Ride Flanders Hors Catégorie' zijn er ook nog startnummers beschikbaar. Wie voor deze formule kiest, wordt ontvangen door ex-winnaars van de Ronde van Vlaanderen (Johan Museeuw, Alessandro Ballan, Peter Van Petegem en Nick Nuyens) met een gezond ontbijt in de VIP-tent vlak aan de officiële finish van de profs. Na afloop kan je in deze tent nagenieten van je heroïsche prestatie!

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het meinummer (let op de nieuwe cover en layout!) van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en daarin uiteraard heel wat aandacht voor de Giro d'Italia, met parcours, kanshebbers, Aru, Viviani, het wonderjaar van Pantani én zijn trainingsparcours in Cesenatico, materiaaltests van Campagnolo (de nieuwe 12-speed!), Colnago en De Rosa, … Tiesj Benoot verdiende na zijn voorjaar zijn plaats op de nieuwe cover, Erwin Vervecken ging fietsen met Yves Lampaert, de Baloise Belgium Tour belooft spektakel in de Vlaamse Ardennen en Condroz, ... We stellen de 21 mooiste zomeroutfits voor, onderzoeken hoe je maagklachten vermijdt, trekken de Ardennen in voor vijf tochten van Peloton, ...