Wie zelf de Ronde van Vlaanderen wil rijden, daags voor de profs en op hetzelfde parcours, moet zich nu echt haasten. Er zijn nog slechts 500 startnummers beschikbaar voor We Ride Flanders op zaterdag 31 maart.

De interesse om zelf van de Ronde te proeven was ongezien groot! De deelnamelimiet van 16.000 inschrijvingen zal naar schatting voor het einde van de maand bereikt zijn, sneller dan ooit tevoren. Die limiet werd jaren geleden ingevoerd om het comfort op en rond het parcours te garanderen.

Er is dit jaar keuze uit vier afstanden. Wie volledig het spoor van de profs wil volgen, kiest voor de 237 km met start in Antwerpen. Opmerkelijk: het merendeel van de inschrijvers tot dusver gaat voor dit huzarenstukje, ook dat gebeurde nog nooit. Ook voor de 130 km, traditioneel de populairste afstand, zijn er bijna 5500 gegadigden. Die 130 km start, net als de 74 km en de 170 km vanuit Oudenaarde.

De 170 km, vorig jaar nieuw ingevoerd, kan voorlopig ook al ruim 2500 fietsers warm maken. De aanwezigheid van de Muur in die afstand zal daar niet vreemd aan zijn. Geheel in lijn met de laatste jaren, zal ook dit keer meer dan de helft van de deelnemers uit buitenlanders bestaan. Er zijn totdusver 65 nationaliteiten ingeschreven. De aantrekkingskracht van de Ronde is mondiaal.

Voor de exclusievere formule 'We Ride Flanders Hors Catégorie' zijn er ook nog startnummers beschikbaar. Wie voor deze formule kiest, wordt ontvangen door ex-winnaars van de Ronde van Vlaanderen (Johan Museeuw, Alessandro Ballan, Peter Van Petegem en Nick Nuyens) met een gezond ontbijt in de VIP-tent vlak aan de officiële finish van de profs. Na afloop kan je in deze tent nagenieten van je heroïsche prestatie!

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het februarinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en dat is traditioneel de Teamspecial, met alle topteams, transfers, teamfietsen en ons verdict. De inleiding wordt verzorgd door niemand minder dan Hilaire Van der Schueren, die nog lang niet aan stoppen denkt. Verder: Tom Dumoulin, Nathan Van Hooydonck die de Omloop Het Nieuwsblad verkent, over de finale waar zijn oom Edwig geschiedenis schreef in de Ronde, en vier Belgen die kozen voor een nieuwe ploeg, namelijk Edward Theuns, Victor Campenaerts, Jens Keukeleire en Ben Hermans. We vergeten de cross niet, want Erwin Vervecken ging Fietsen Met Corné van Kessel en Jeremy Powers onthult zijn socialmediageheimen. Ook nog: vijf WorldTourfietsen getest, Rick de Leeuw als Bekende Velofiel, fietsen in Emilia-Romagna, tests van de nieuwste fietsproducten, antwoorden op de fietsvragen 'kun je met MTB-schoenen op de racefiets?' en 'hoe zet je je racepositie over op de MTB?', en veel meer!