Je kunt je vanaf nu inschrijven voor twee topcyclo's in april, allebei maken ze deel uit van de Etixx Classics Tour en vinden dus luttele dagen na de profklassiekers plaats. De Scheldeprijs Cyclo is voer voor sprinters en stoempers op het vlakke, de Brabantse Pijl Cyclo steekt vol nijdige klimmetjes.

Na het klassieke werk in West- en Oost-Vlaanderen trekt de Etixx Classics Tour naar andere wieleroorden. Vanaf nu kan je inschrijven voor de twee volgende tochten op de kalender. Ontdek de sprinter in jezelf tijdens de Scheldeprijs Cyclo of zoek je klimmersbenen in de Brabantse Pijl Cyclo, beide op zaterdag en dus enkele dagen na de respectievelijke klassieker op woensdag. 

De Scheldeprijs voor profs krijgt met Terneuzen vanaf 2018 een gloednieuwe startplaats, maar Schoten blijft de plaats waar het peloton zal strijden om het zo gegeerde diamanten juweel. De Antwerpse gemeente blijft dan ook de uitvalsbasis voor de razendsnelle cyclo waar jij de sprinter in jezelf helemaal kan loslaten. Je verkent er de finale en de kasseien van de Broekstraat op de fiets, met een tocht door de Kempen van 80, 110 of 150 km. Heb jij net als recordhouder Marcel Kittel, sprintbom Mark Cavendish of krachtpatser André Greipel een stevige eindsprint in de benen? Ontdek het op 7 april in Schoten!

Op zaterdag 14 april vormt de Druivenstreek dan weer het decor voor de zesde toertocht van de Etixx Classics Tour; de Brabantse Pijl Cyclo. Net als de profs maak jij er de overgang van de Vlaamse klassiekers naar het langere klimwerk in het zuiden van het land. In een uitdagende tocht van 72, 100 of 150 km overwin jij enkele pittige hellingen zoals de IJskelderlaan, de Smeysberg of 't Schavei. Kom afgezakt naar Heverlee en test je klimmersbenen! Wees er snel bij en schrijf je nu in, zo geniet je van het voordeeltarief!

INSCHRIJVEN KAN VANAF NU

Inschrijven kan je vanaf nu via de link hieronder. Je kan hier meteen ook de volledige Etixx Classics Tour-kalender met alle andere data terugvinden. De Etixx Classics Tour is een reeks van tien "bucket list"-events voor de gepassioneerde fietser uit binnen- en buitenland, waarbij de deelnemers over de parcours van de mooiste en meest gerenommeerde Vlaamse wielerklassiekers fietsen. Steeds de dag vóór of de dag na de profwedstrijd, wat zorgt voor een maximale beleving.

PELOTON

De Etixx Classics Tour maakt deel uit van Peloton. Peloton verzamelt de 40 mooiste en meest spraakmakende Belgische toertochten onder één koepel. Peloton staat voor kwaliteit, fun, uitdaging, veiligheid, gezondheid ... en plaatst de beleving van de deelnemers centraal.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het januarinummer van cycling.be magazine ligt in de winkel, met GRATIS daarbij: Fietsenspecial met de 70 racefietsen en MTB's die in 2018 het mooie weer maken. Verder: WK Valkenburg, Vergeten juniorewereldkampioenen, de social media skills van Mathieu van der Poel, het WK-zilver van Jonathan Page, Fietsen met Eli Iserbyt, Bakelants & co moeten revalideren in het tussenseizoen, Australische vrouwen op Belgisch crossavontuur, Shimano Dura-Ace in de cross, Bekende Velofiel Stoffel Vandoorne, Canarische eilandentour, Eerste hulp bij rollentraining, Winterse fietssnacks, test van de Elite Direto en veel meer!