Het WK veldrijden in Valkenburg staat pas begin februari op het programma en toch is iedereen er nu al over bezig. Ben jij daardoor al benieuwd geworden naar het parcours op de Cauberg? Oud-wereldkampioen Groenendaal ging het alvast verkennen voor Shimano. Bekijk het filmpje hier!

Richard Groenendaal: "Het is heel afwisselend, het is ruim. Na de start krijg je gelijk een mooi pad in het bos. Op en af, het is vrij technisch. Daarna weer een stuk waar iedereen kan herstellen." De oud-wereldkampioen, tegenwoordig werkzaam voor Shimano Europe, denkt dat de meeste crossers in hun strijd om de regenboogtrui zullen kiezen voor modderbanden op het heuvelachtige parcours. "Die heb je zeker nodig voor de stukken bergop, maar ook voor de schuine kanten."

Als favorieten noemt Groenendaal bij de mannen Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Lars van der Haar, bij de vrouwen Marianne Vos, Pauline Ferrand-Prévot en Sanne Cant. "Bij de dames kun je namen blijven noemen die in aanmerking komen voor het podium."

Kom je ook naar de UCI wereldkampioenschappen cyclo-cross op 3 en 4 februari? Breng dan zeker een bezoek aan de Shimano-truck voor een praatje, goodies, 'meet and greets' met bekende (ex-)renners of ga er met je vrienden op de foto in de photobooth. Je kan er ook de nieuwe DURA-ACE R9100 en ULTEGRA R8000 testen.

Lees alles over het WK veldrijden in het januarinummer van cycling.be magazine, vanaf 4 januari in de winkel!

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

In het januarinummer van cycling.be magazine kijken we reikhalzend uit naar het BK en WK veldrijden, met Sweeck, Vanthourenhout, Pidcock, Vos, Van Loy, Aerts, Van Aert en andere favorieten. Verder: vier voorjaarstochten, indoortrainers getest, beachracen, koersen in China, ...