Met de Omloop het Nieuwsblad Cyclo wordt op zondag 25 februari 2018 niet alleen de gloednieuwe Etixx Classics Tour op gang geschoten, het is meteen ook dé eerste grote afspraak van het Vlaamse wielervoorjaar, ook voor de recreant. Fans van de oude finale van de Ronde worden verwend...

Een dag na de profs tekenen ook duizenden wielertoeristen present voor hun eerste grote klassieker van het nieuwe fietsseizoen, de Omloop Het Nieuwsblad Cyclo. Na een lange winterslaap voor vele fietsliefhebbers meteen de eerste echte grote test. De deelnemers kunnen kiezen uit drie afstanden zodat iedereen een parcours op zijn maat kan terugvinden.

VERTREKKEN VANUIT GENT OF MEERBEKE - DROOMFINALE VOOR IEDEREEN

De dappere wielertoeristen die kiezen voor de langste afstand (123km) vertrekken, net als de profs, aan 't Kuipke in Gent en krijgen een selectief parcours voor de wielen geschoven. Op het menu 10 bekende hellingen en 4 kasseistroken in de Vlaamse Ardennen op hetzelfde parcours als de profrenners de dag voordien, met o.a. de Eikenberg, MolenbergHaaghoek/Leberg, Tenbosse, Wolvenberg, Berendries en Valkenberg (klik op de hellingen voor meer info). Een deel van deze hellingen worden ook opgenomen in de andere parcours (62km met 4 hellingen of 88km met 7 hellingen). Deelnemers die kiezen voor een van deze afstanden vertrekken vanuit Meerbeke. Met Meerbeke wordt de oude aankomstplaats van de Ronde van Vlaanderen terug van onder het stof gehaald. Hier lag tot 2011 de finish van "Vlaanderens Mooiste".

Alle deelnemers krijgen opnieuw de kans om deze oude finale te rijden en hun laatste krachten aan te spreken bij de passages van de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg alvorens in Meerbeke over de mythische aankomstplaats te rijden van de Omloop het Nieuwsblad.

INSCHRIJVINGEN OPEN VANAF 7 DECEMBER

Op tijd inschrijven is de boodschap als je erbij wil zijn, want om de veiligheid en rijcomfort op en naast het parcours maximaal te kunnen garanderen zijn er slechts 6.000 deelnemers toegelaten. Er snel bij zijn is dus de boodschap als je zeker wil zijn van je startplaats. Inschrijven is mogelijk vanaf donderdag 7 december via de link onderaan, je kan daar meteen ook de volledige kalender met alle data terugvinden.

ETIXX CLASSICS TOUR: FEEL LIKE A PRO

De Etixx Classics Tour is een reeks van tien "bucket list"-events voor de gepassioneerde fietser uit binnen- en buitenland waarbij de deelnemers over de parcours van de mooiste en meest gerenommeerde Vlaamse wielerklassiekers fietsen. Steeds de dag vóór of de dag na de profwedstrijd, wat zorgt voor een maximale beleving.

PELOTON

De Etixx Classics Tour maakt deel uit van Peloton. Peloton verzamelt de 40 mooiste en meest spraakmakende Belgische toertochten onder één koepel. Peloton staat voor kwaliteit, fun, uitdaging, veiligheid, gezondheid, ... en plaatst de beleving van de deelnemers centraal.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het septembernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en uiteraard focussen we op het WK, met interviews met Nibali, Alaphilippe, Wellens (slotklim WK wordt moordend) en Anna van der Breggen, en uiteraard verkenden we het loodzware parcours in Innsbruck. Erwin Vervecken ging Fietsen Met Victor Campenaerts, we bezochten De Ketele en Ghys na hun EK-triomf, overlopen het tussenseizoen van de crossers, … Voor de recreant verkennen we drie prachtige tochten voor de komende weken en stelden we een Aero-dossier samen, met reviews van de Specialized Venge, BMC Timemachine Road en Ridley Noah Fast Disc, en met een informatief bezoekje aan de windtunnel. Verder: Bekende Velofiel Gella Vandecaveye, onze Fietsstage in Oostenrijk, een indrukwekkende prestatie in de Tour du Mont Blanc, test van de Canyon Lux, een prachtige stalen De Rosa met gegraveerde Campa-groep, nieuwtjes van Eurobike, sprintlessen, de beste voeding voor zware zweters, en veel meer!