Quick-Step Floors heeft zijn wieleruitrusting voor het seizoen 2018 onthuld. De Belgische WorldTourploeg opteerde voor 'koninklijk blauw' als hoofdkleur, met een 'vlot en elegant design dat trouw blijft aan de erfenis van het team'. Team Sky en AG2R La Mondiale zitten eveneens in het nieuw.

"Het is een zo elegant mogelijk ontwerp dat makkelijk herkenbaar is in een peloton van 200 renners", luidt het. Op het shirt is op de rugzijde plaats voorzien voor de naam van de renner. Nieuw is ook de zogenaamde "Wolfpack"-stempel, naar de bijnaam die ploegleider Brian Holm het team heeft gegeven.

"Het is een heel mooi shirt, elegant en een beetje meer vintage dan de afgelopen jaren", zegt de Luxemburgse kampioen Bob Jungels. "Ik hou ervan! Het is ook leuk dat het Wolfpack-thema deel uitmaakt van het shirt. Het staat symbool voor onze ploeg, onze eenheid en beeldt heel goed uit waar onze selectie echt voor staat."

Vermarc Sport is opnieuw de producent van de outfit. Marc Verbeeck en Patrick Lefevere verlengden trouwens het kledingcontract voor twee jaar.

SKY GAAT VOOR WIT

Team Sky koos deze keer voor een witte Castelli-outfit. Fans en renners waren wel voorstander van de witte Tour-outfit van Sky, waardoor men deze keer besliste om heel het jaar in het wit te rijden. De blauwe streep die over de hele lengte van de rug loopt, was al een herkenbaar deel van de allereerste outfits in 2010 en keert nu terug. Het datapatroon met alle Sky-overwinningen in verwerkt kreeg een update met de zeges van 2017, die nu op de blauwe streep aan de voorkant staan.

AG2R vernieuwde de outfit met een shirt dat er wat frisser en witter uitziet, maar de broek blijft, tot spijt van zowat iedereen, bruin. Oliver Naesen zal er dus op gebrand zijn om zijn BK-titel te verlengen... Dimension Data, Movistar, EF Education First-Drapac en Lotto-Soudal hebben eveneens hun nieuwe kleuren voorgesteld.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het decembernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel! Met daarin Lars van der Haar die op het WK sneller hoopt te zijn dan op het autocircuit tegenover Mathieu van der Poel, Niels Albert die de eerste seizoenshelft analyseert, Fietsen met Laura Verdonschot, Amerikaanse gelukzoeker Andrew Juiliano, de social media skills van Sophie de Boer, Daphny van den Brand en de allereerste vrouwencross in Loenhout, de aantrekkingskracht van de nieuwjaarscross in Baal, de nuchterheid van Thibau Nys, de vijf werken van nieuwe UCI-voorzitter Lappartient, Bekende Velofiel Begijn Le Bleu, ... De actieve fietser wordt weer verwend met gezonde winterdesserts, fietsveiligheid in de winter (met 5 Continental-pakketten die je kunt winnen!), de beste trainingsapps, snowbiken in Gstaad, fietstests van de Kuota Kross 2.0, Superior Bikes en Pinarello Nytro, ... En vergeet vooral niet mee te spelen met de Kerstwedstrijd, want je kunt 30 fietscadeaus winnen!