Quick-Step Floors heeft zijn wieleruitrusting voor het seizoen 2018 onthuld. De Belgische WorldTourploeg opteerde voor 'koninklijk blauw' als hoofdkleur, met een 'vlot en elegant design dat trouw blijft aan de erfenis van het team'. Team Sky en AG2R La Mondiale zitten eveneens in het nieuw.

"Het is een zo elegant mogelijk ontwerp dat makkelijk herkenbaar is in een peloton van 200 renners", luidt het. Op het shirt is op de rugzijde plaats voorzien voor de naam van de renner. Nieuw is ook de zogenaamde "Wolfpack"-stempel, naar de bijnaam die ploegleider Brian Holm het team heeft gegeven.

"Het is een heel mooi shirt, elegant en een beetje meer vintage dan de afgelopen jaren", zegt de Luxemburgse kampioen Bob Jungels. "Ik hou ervan! Het is ook leuk dat het Wolfpack-thema deel uitmaakt van het shirt. Het staat symbool voor onze ploeg, onze eenheid en beeldt heel goed uit waar onze selectie echt voor staat."

Vermarc Sport is opnieuw de producent van de outfit. Marc Verbeeck en Patrick Lefevere verlengden trouwens het kledingcontract voor twee jaar.

SKY GAAT VOOR WIT

Team Sky koos deze keer voor een witte Castelli-outfit. Fans en renners waren wel voorstander van de witte Tour-outfit van Sky, waardoor men deze keer besliste om heel het jaar in het wit te rijden. De blauwe streep die over de hele lengte van de rug loopt, was al een herkenbaar deel van de allereerste outfits in 2010 en keert nu terug. Het datapatroon met alle Sky-overwinningen in verwerkt kreeg een update met de zeges van 2017, die nu op de blauwe streep aan de voorkant staan.

AG2R vernieuwde de outfit met een shirt dat er wat frisser en witter uitziet, maar de broek blijft, tot spijt van zowat iedereen, bruin. Oliver Naesen zal er dus op gebrand zijn om zijn BK-titel te verlengen... Dimension Data, Movistar, EF Education First-Drapac en Lotto-Soudal hebben eveneens hun nieuwe kleuren voorgesteld.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het septembernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en uiteraard focussen we op het WK, met interviews met Nibali, Alaphilippe, Wellens (slotklim WK wordt moordend) en Anna van der Breggen, en uiteraard verkenden we het loodzware parcours in Innsbruck. Erwin Vervecken ging Fietsen Met Victor Campenaerts, we bezochten De Ketele en Ghys na hun EK-triomf, overlopen het tussenseizoen van de crossers, … Voor de recreant verkennen we drie prachtige tochten voor de komende weken en stelden we een Aero-dossier samen, met reviews van de Specialized Venge, BMC Timemachine Road en Ridley Noah Fast Disc, en met een informatief bezoekje aan de windtunnel. Verder: Bekende Velofiel Gella Vandecaveye, onze Fietsstage in Oostenrijk, een indrukwekkende prestatie in de Tour du Mont Blanc, test van de Canyon Lux, een prachtige stalen De Rosa met gegraveerde Campa-groep, nieuwtjes van Eurobike, sprintlessen, de beste voeding voor zware zweters, en veel meer!