Quick-Step Floors heeft zijn wieleruitrusting voor het seizoen 2018 onthuld. De Belgische WorldTourploeg opteerde voor 'koninklijk blauw' als hoofdkleur, met een 'vlot en elegant design dat trouw blijft aan de erfenis van het team'. Team Sky en AG2R La Mondiale zitten eveneens in het nieuw.

"Het is een zo elegant mogelijk ontwerp dat makkelijk herkenbaar is in een peloton van 200 renners", luidt het. Op het shirt is op de rugzijde plaats voorzien voor de naam van de renner. Nieuw is ook de zogenaamde "Wolfpack"-stempel, naar de bijnaam die ploegleider Brian Holm het team heeft gegeven.

"Het is een heel mooi shirt, elegant en een beetje meer vintage dan de afgelopen jaren", zegt de Luxemburgse kampioen Bob Jungels. "Ik hou ervan! Het is ook leuk dat het Wolfpack-thema deel uitmaakt van het shirt. Het staat symbool voor onze ploeg, onze eenheid en beeldt heel goed uit waar onze selectie echt voor staat."

Vermarc Sport is opnieuw de producent van de outfit. Marc Verbeeck en Patrick Lefevere verlengden trouwens het kledingcontract voor twee jaar.

SKY GAAT VOOR WIT

Team Sky koos deze keer voor een witte Castelli-outfit. Fans en renners waren wel voorstander van de witte Tour-outfit van Sky, waardoor men deze keer besliste om heel het jaar in het wit te rijden. De blauwe streep die over de hele lengte van de rug loopt, was al een herkenbaar deel van de allereerste outfits in 2010 en keert nu terug. Het datapatroon met alle Sky-overwinningen in verwerkt kreeg een update met de zeges van 2017, die nu op de blauwe streep aan de voorkant staan.

AG2R vernieuwde de outfit met een shirt dat er wat frisser en witter uitziet, maar de broek blijft, tot spijt van zowat iedereen, bruin. Oliver Naesen zal er dus op gebrand zijn om zijn BK-titel te verlengen... Dimension Data, Movistar, EF Education First-Drapac en Lotto-Soudal hebben eveneens hun nieuwe kleuren voorgesteld.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het maartnummer van cycling.be magazine ligt in de winkel, met daarin: wereldkampioen Peter Sagan op monumentenjacht, Oliver Naesen dromend over een klassieke zege, Fernando Gaviria die niet alleen denkt aan Tourzeges maar ook aan kasseikoersen, vijf outsiders voor het voorjaar, Jolien D'hoore die verder de wereldtop wil bestormen, de vernieuwde Driedaagse Brugge-De Panne, Erwin Vervecken die ging Fietsen Met Tim Merlier, de Parijs-Nice van Frank Vandenbroucke in 1998, onze man op pad met Bauke Mollema en het Monacopeloton, de cols van Parijs-Nice, ... De actieve fietsfan leest over materiaal- en andere tips om de kasseiklassiekers te overleven, trainen voor de Ronde en Luik onder tijdsdruk, hoe je 'typisch mannelijke problemen' na het fietsen vermijdt, een dubbel kasseiweekend met Gent-Wevelgem Cyclo en Johan Museeuw Classic in Harelbeke, tests van de Look 795 Aerolight RS, Argon 18 Gallium Pro Disc, Wahoo Tickr Fit, Polar OH1, en veel meer!