De klassieke monumenten zorgen voor de meest gegeerde toertochten. De Paris-Roubaix Challenge, dé kasseiklassieker bij uitstek, en de Liège-Bastogne-Liège Challenge, de afsluiter van de voorjaarsklassiekers, zijn twee echte hoogvliegers. Voor beide ritten kun je je nu inschrijven.

Op zaterdag 7 april 2018, exact 24u voor de Hel van het Noorden bij de profs, kun jij op hetzelfde parcours opnieuw de unieke ervaring beleven van de Paris-Roubaix Challenge met mythische kasseistroken zoals Carrefour de L'arbre en Trouée d'Arenberg. Er worden drie routes georganiseerd met een toenemende moeilijkheidsgraad. Variërend van 70 tot 172 km is er een uitdaging voor ieder niveau, waarbij de langste afstand alle 'secteurs pavés' neemt.

Liever je concentreren op je voorbereiding voor deze topklassieker dan je tijd te besteden aan het organiseren van je deelname? Maak het jezelf gemakkelijk en registreer je nu al via een van de door de organisatie erkende touroperators. De Hel van het Noorden is een cyclo die met zijn eigen karakter zeker niet mag ontbreken in je agenda.

NAAR BASTOGNE EN TERUG

Twee weken later, op zaterdag 21 april 2018, krijg je dé uitgelezen kans om net als de profs je eigen Liège-Bastogne-Liège te rijden. De ultieme uitdaging bestaat erin om het volledige parcours van 273 km af te leggen, precies op hetzelfde parcours als bij de profs die een dag later hun opwachting zullen maken. Is die afstand net iets te hoog gegrepen? Ook de tochten van 75 km en 156 km zijn een mooie uitdaging en laten je kennismaken met de belangrijkste kuitenbijters uit de finale van 'La Doyenne'.

Zo krijg je o.a. de Côte de Wanne, Côte de la Roche-aux-Faucons, Côte de La Redoute en de Côte de Saint-Nicolas voor de wielen geschoven waarbij de meest spraakmakende beklimmingen van timing worden voorzien. Voor wie houdt van het betere klimwerk zijn deze hellingen in de Belgische Ardennen absoluut een uitdaging. Neem deel aan de oudste klassieker uit de wielersport, een niet te missen afspraak in het voorjaar!

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het julinummer met gratis extra Tourgids ligt nu in de winkel, met daarin aanvaller Thomas De Gendt die de bollentrui wil, Dylan Groenewegen die wil sprinten naar het geel, analyses van elke Touretappe en verkenningen van de kasseirit en de spektakelrit naar La Rosière, de 'Rondetafel' met José De Cauwer en Kevin De Weert die de Tour volledig fileren, de vele Colombiaanse Tourtalenten, ... De koers is natuurlijk meer dan de Tour, dus blikken we met Eddy Planckaert vooruit naar de BinckBank Tour, naar de Giro Rosa met Annemiek van Vleuten, ging Erwin Vervecken Fietsen Met Julien Vermote, praat Otto-Jan Ham over zijn fietspassie, ... De actieve fietsfanaat kan uitkijken naar de test van 11 zomershirts, een blik op de nieuwe BMC-modellen, een verslag van de Retro Ronde, tips om zelf te profiteren van de marginal gains van Team Sky, Do's & Don'ts over het gevaar van teken en zadelklachten bij droge hitte, en veel meer!