De klassieke monumenten zorgen voor de meest gegeerde toertochten. De Paris-Roubaix Challenge, dé kasseiklassieker bij uitstek, en de Liège-Bastogne-Liège Challenge, de afsluiter van de voorjaarsklassiekers, zijn twee echte hoogvliegers. Voor beide ritten kun je je nu inschrijven.

Op zaterdag 7 april 2018, exact 24u voor de Hel van het Noorden bij de profs, kun jij op hetzelfde parcours opnieuw de unieke ervaring beleven van de Paris-Roubaix Challenge met mythische kasseistroken zoals Carrefour de L'arbre en Trouée d'Arenberg. Er worden drie routes georganiseerd met een toenemende moeilijkheidsgraad. Variërend van 70 tot 172 km is er een uitdaging voor ieder niveau, waarbij de langste afstand alle 'secteurs pavés' neemt.

Liever je concentreren op je voorbereiding voor deze topklassieker dan je tijd te besteden aan het organiseren van je deelname? Maak het jezelf gemakkelijk en registreer je nu al via een van de door de organisatie erkende touroperators. De Hel van het Noorden is een cyclo die met zijn eigen karakter zeker niet mag ontbreken in je agenda.

NAAR BASTOGNE EN TERUG

Twee weken later, op zaterdag 21 april 2018, krijg je dé uitgelezen kans om net als de profs je eigen Liège-Bastogne-Liège te rijden. De ultieme uitdaging bestaat erin om het volledige parcours van 273 km af te leggen, precies op hetzelfde parcours als bij de profs die een dag later hun opwachting zullen maken. Is die afstand net iets te hoog gegrepen? Ook de tochten van 75 km en 156 km zijn een mooie uitdaging en laten je kennismaken met de belangrijkste kuitenbijters uit de finale van 'La Doyenne'.

Zo krijg je o.a. de Côte de Wanne, Côte de la Roche-aux-Faucons, Côte de La Redoute en de Côte de Saint-Nicolas voor de wielen geschoven waarbij de meest spraakmakende beklimmingen van timing worden voorzien. Voor wie houdt van het betere klimwerk zijn deze hellingen in de Belgische Ardennen absoluut een uitdaging. Neem deel aan de oudste klassieker uit de wielersport, een niet te missen afspraak in het voorjaar!

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het decembernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel! Met daarin Lars van der Haar die op het WK sneller hoopt te zijn dan op het autocircuit tegenover Mathieu van der Poel, Niels Albert die de eerste seizoenshelft analyseert, Fietsen met Laura Verdonschot, Amerikaanse gelukzoeker Andrew Juiliano, de social media skills van Sophie de Boer, Daphny van den Brand en de allereerste vrouwencross in Loenhout, de aantrekkingskracht van de nieuwjaarscross in Baal, de nuchterheid van Thibau Nys, de vijf werken van nieuwe UCI-voorzitter Lappartient, Bekende Velofiel Begijn Le Bleu, ... De actieve fietser wordt weer verwend met gezonde winterdesserts, fietsveiligheid in de winter (met 5 Continental-pakketten die je kunt winnen!), de beste trainingsapps, snowbiken in Gstaad, fietstests van de Kuota Kross 2.0, Superior Bikes en Pinarello Nytro, ... En vergeet vooral niet mee te spelen met de Kerstwedstrijd, want je kunt 30 fietscadeaus winnen!