Bram Tankink ziet een uitdaging wel zitten, dus trok hij acht dagen door Nepal met de mountainbike om een fonds op te richten dat de dorpen daar van zonne-energie kan voorzien. Daarvoor moest hij zelfs een geit imiteren...

Van Bram Tankink was al langer geweten dat hij het hart op de tong had, maar nu toont de Nederlander ook aan dat hij het hart op de juiste plaats heeft. De Nederlandse renner trok acht dagen lang met 20 ondernemers en investeerders over de Annapurna, een avontuurlijke mountainbikeroute in Nepal die tot meer dan 5.000 meter hoog gaat. Doel van dit project, genaamd Tank-electrik, was om afgelegen dorpen in Nepal van stroom te voorzien. Sinds de aardbeving in 2015 zit een vierde van de mensen in Nepal immers zonder elektriciteit.

Om daar iets aan te veranderen, is uiteraard veel kapitaal nodig. Kapitaal waar een arm land als Nepal niet meteen over beschikt. Tankink hoopt met deze tocht mensen over de streep te trekken om te gaan investeren in het project. De keuze voor de Annapurna-route is dan ook niet toevallig. Op deze route zijn er immers al enkele kleine centrales op basis van zonne-energie gebouwd. Tankink hoopt met de hulp van enkele investeerders om daar nog 5 trails aan toe te voegen en bovendien ook het toerisme in het land aan te zwengelen.

Hieronder kun je in de tweets van Tankink ontdekken hoe hij een geit imiteerde om langs een yak, een groot rund, te geraken. Maar geniet vooral van zijn foto's en grappige commentaren erbij.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het decembernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel! Met daarin Lars van der Haar die op het WK sneller hoopt te zijn dan op het autocircuit tegenover Mathieu van der Poel, Niels Albert die de eerste seizoenshelft analyseert, Fietsen met Laura Verdonschot, Amerikaanse gelukzoeker Andrew Juiliano, de social media skills van Sophie de Boer, Daphny van den Brand en de allereerste vrouwencross in Loenhout, de aantrekkingskracht van de nieuwjaarscross in Baal, de nuchterheid van Thibau Nys, de vijf werken van nieuwe UCI-voorzitter Lappartient, Bekende Velofiel Begijn Le Bleu, ... De actieve fietser wordt weer verwend met gezonde winterdesserts, fietsveiligheid in de winter (met 5 Continental-pakketten die je kunt winnen!), de beste trainingsapps, snowbiken in Gstaad, fietstests van de Kuota Kross 2.0, Superior Bikes en Pinarello Nytro, ... En vergeet vooral niet mee te spelen met de Kerstwedstrijd, want je kunt 30 fietscadeaus winnen!