Bram Tankink ziet een uitdaging wel zitten, dus trok hij acht dagen door Nepal met de mountainbike om een fonds op te richten dat de dorpen daar van zonne-energie kan voorzien. Daarvoor moest hij zelfs een geit imiteren...

Van Bram Tankink was al langer geweten dat hij het hart op de tong had, maar nu toont de Nederlander ook aan dat hij het hart op de juiste plaats heeft. De Nederlandse renner trok acht dagen lang met 20 ondernemers en investeerders over de Annapurna, een avontuurlijke mountainbikeroute in Nepal die tot meer dan 5.000 meter hoog gaat. Doel van dit project, genaamd Tank-electrik, was om afgelegen dorpen in Nepal van stroom te voorzien. Sinds de aardbeving in 2015 zit een vierde van de mensen in Nepal immers zonder elektriciteit.

Om daar iets aan te veranderen, is uiteraard veel kapitaal nodig. Kapitaal waar een arm land als Nepal niet meteen over beschikt. Tankink hoopt met deze tocht mensen over de streep te trekken om te gaan investeren in het project. De keuze voor de Annapurna-route is dan ook niet toevallig. Op deze route zijn er immers al enkele kleine centrales op basis van zonne-energie gebouwd. Tankink hoopt met de hulp van enkele investeerders om daar nog 5 trails aan toe te voegen en bovendien ook het toerisme in het land aan te zwengelen.

Hieronder kun je in de tweets van Tankink ontdekken hoe hij een geit imiteerde om langs een yak, een groot rund, te geraken. Maar geniet vooral van zijn foto's en grappige commentaren erbij.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het maartnummer van cycling.be magazine ligt in de winkel, met daarin: wereldkampioen Peter Sagan op monumentenjacht, Oliver Naesen dromend over een klassieke zege, Fernando Gaviria die niet alleen denkt aan Tourzeges maar ook aan kasseikoersen, vijf outsiders voor het voorjaar, Jolien D'hoore die verder de wereldtop wil bestormen, de vernieuwde Driedaagse Brugge-De Panne, Erwin Vervecken die ging Fietsen Met Tim Merlier, de Parijs-Nice van Frank Vandenbroucke in 1998, onze man op pad met Bauke Mollema en het Monacopeloton, de cols van Parijs-Nice, ... De actieve fietsfan leest over materiaal- en andere tips om de kasseiklassiekers te overleven, trainen voor de Ronde en Luik onder tijdsdruk, hoe je 'typisch mannelijke problemen' na het fietsen vermijdt, een dubbel kasseiweekend met Gent-Wevelgem Cyclo en Johan Museeuw Classic in Harelbeke, tests van de Look 795 Aerolight RS, Argon 18 Gallium Pro Disc, Wahoo Tickr Fit, Polar OH1, en veel meer!