Bram Tankink ziet een uitdaging wel zitten, dus trok hij acht dagen door Nepal met de mountainbike om een fonds op te richten dat de dorpen daar van zonne-energie kan voorzien. Daarvoor moest hij zelfs een geit imiteren...

Van Bram Tankink was al langer geweten dat hij het hart op de tong had, maar nu toont de Nederlander ook aan dat hij het hart op de juiste plaats heeft. De Nederlandse renner trok acht dagen lang met 20 ondernemers en investeerders over de Annapurna, een avontuurlijke mountainbikeroute in Nepal die tot meer dan 5.000 meter hoog gaat. Doel van dit project, genaamd Tank-electrik, was om afgelegen dorpen in Nepal van stroom te voorzien. Sinds de aardbeving in 2015 zit een vierde van de mensen in Nepal immers zonder elektriciteit.

Om daar iets aan te veranderen, is uiteraard veel kapitaal nodig. Kapitaal waar een arm land als Nepal niet meteen over beschikt. Tankink hoopt met deze tocht mensen over de streep te trekken om te gaan investeren in het project. De keuze voor de Annapurna-route is dan ook niet toevallig. Op deze route zijn er immers al enkele kleine centrales op basis van zonne-energie gebouwd. Tankink hoopt met de hulp van enkele investeerders om daar nog 5 trails aan toe te voegen en bovendien ook het toerisme in het land aan te zwengelen.

Hieronder kun je in de tweets van Tankink ontdekken hoe hij een geit imiteerde om langs een yak, een groot rund, te geraken. Maar geniet vooral van zijn foto's en grappige commentaren erbij.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het oktobernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en je krijgt er de Crossgids zomaar bij. Daarin vind je een uitgebreide kalender met alle topcrossen, alle renners en een vooruitblik van Bart Wellens, aangevuld met interviews met alleskunner Mathieu van der Poel ('Winnen went nooit'), Sanne Cant ('Blij met Marianne Vos als concurrente'), Maud Kaptheijns, en Peter Van Santvliet, een masterclass crosstechniek met Erwin Vervecken, het debuutjaar van Sven Nys, de favoriete trainingsparcoursen van de profs, veldritnatie Zwitserland, … Het gewone nummer opent met kleurrijke figuur Bram Tankink, de jonge talenten die afgelopen seizoen doorbraken, de Duitse Monika die voor de Vuelta uit reed, de resultaten van de Continental-verkeersveiligheidsenquête geanalyseerd, Sur Place in het Griekse Loutraki en Spaanse Girona, Bekende Velofiel Bart Schols, fietstests van de Canyon Inflite AL- en Stevens Super Prestige-crossfietsen, en veel meer!