Bram Tankink ziet een uitdaging wel zitten, dus trok hij acht dagen door Nepal met de mountainbike om een fonds op te richten dat de dorpen daar van zonne-energie kan voorzien. Daarvoor moest hij zelfs een geit imiteren...

Van Bram Tankink was al langer geweten dat hij het hart op de tong had, maar nu toont de Nederlander ook aan dat hij het hart op de juiste plaats heeft. De Nederlandse renner trok acht dagen lang met 20 ondernemers en investeerders over de Annapurna, een avontuurlijke mountainbikeroute in Nepal die tot meer dan 5.000 meter hoog gaat. Doel van dit project, genaamd Tank-electrik, was om afgelegen dorpen in Nepal van stroom te voorzien. Sinds de aardbeving in 2015 zit een vierde van de mensen in Nepal immers zonder elektriciteit.

Om daar iets aan te veranderen, is uiteraard veel kapitaal nodig. Kapitaal waar een arm land als Nepal niet meteen over beschikt. Tankink hoopt met deze tocht mensen over de streep te trekken om te gaan investeren in het project. De keuze voor de Annapurna-route is dan ook niet toevallig. Op deze route zijn er immers al enkele kleine centrales op basis van zonne-energie gebouwd. Tankink hoopt met de hulp van enkele investeerders om daar nog 5 trails aan toe te voegen en bovendien ook het toerisme in het land aan te zwengelen.

Hieronder kun je in de tweets van Tankink ontdekken hoe hij een geit imiteerde om langs een yak, een groot rund, te geraken. Maar geniet vooral van zijn foto's en grappige commentaren erbij.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het julinummer met gratis extra Tourgids ligt nu in de winkel, met daarin aanvaller Thomas De Gendt die de bollentrui wil, Dylan Groenewegen die wil sprinten naar het geel, analyses van elke Touretappe en verkenningen van de kasseirit en de spektakelrit naar La Rosière, de 'Rondetafel' met José De Cauwer en Kevin De Weert die de Tour volledig fileren, de vele Colombiaanse Tourtalenten, ... De koers is natuurlijk meer dan de Tour, dus blikken we met Eddy Planckaert vooruit naar de BinckBank Tour, naar de Giro Rosa met Annemiek van Vleuten, ging Erwin Vervecken Fietsen Met Julien Vermote, praat Otto-Jan Ham over zijn fietspassie, ... De actieve fietsfanaat kan uitkijken naar de test van 11 zomershirts, een blik op de nieuwe BMC-modellen, een verslag van de Retro Ronde, tips om zelf te profiteren van de marginal gains van Team Sky, Do's & Don'ts over het gevaar van teken en zadelklachten bij droge hitte, en veel meer!