De Etixx Classics Tour is een reeks van tien 'bucket list'-toertochten voor de gepassioneerde fietser over de parcours van de mooiste en meest gerenommeerde Vlaamse wielerklassiekers. Om helemaal in de sfeer van de koers te zitten, vindt elk evenement steeds de dag vóór of na de profwedstrijd plaats.

De opener van de Etixx Classics Tour is de Omloop het Nieuwsblad Cyclo op zondag 25 februari. Meteen een klassieker om u tegen te zeggen, nog meer nu de finale over het oude parcours van de Ronde van Vlaanderen loopt. De passages over de Muur van Geraardsbergen, de Bosberg en de finish in Meerbeke bezorgen elke fietser zonder meer kippenvel.

Na Meerbeke gaan we de profs volgen op het parcours van Danilith Nokere Koerse in Nokere en Dwars door Vlaanderen in Waregem, twee mooie omlopen die nodig zullen zijn om op zaterdag 24 maart de Kemmelberg en andere bulten uit het Heuvelland te kunnen trotseren tijdens de Gent-Wevelgem Cyclo.

ETIXX FUELS YOUR GOAL

Etixx sports nutrition is de trotse titelpartner van de Etixx Classics Tour. Mario Debel, CEO van Etixx Sports nutrition: "Als fervent wielertoerist ben ik enthousiast om deze samenwerking voor drie jaar aan te gaan en op deze manier ook de Etixx-producten in de kijker te zetten. De manier om alle sportievelingen te overtuigen van het belang van sportvoeding bij de voorbereiding en het halen van de finish. Voor de keuze van het juiste Etixx-product, raad ik iedereen aan advies in te winnen bij zijn of haar apotheker."

ETIXX CLASSIC

In de kalender van de Etixx Classics Tour vinden we ook één buitenbeentje terug: de Etixx Classic (ex-Davitamon Classic) uit Nazareth. Door verschillende profs uitgeroepen tot hun favoriete trainingsrit, én de op één na grootste toertocht van ons land. Deze prachtige organisatie mag dit selecte gezelschap vervoegen.

Jo Delbaere, bestuurslid van WTC De Wielervrienden, licht de samenwerking toe: "We krijgen na elke editie de vraag van deelnemers om de Etixx Classic terug jaarlijks te organiseren zoals de eerste vijf edities. Maar dat kunnen wij als bescheiden wielertoeristenclub met 100% vrijwilligers niet elk jaar waarmaken, het evenement is daarvoor te groot geworden. Peloton biedt ons de professionele hulp die welgekomen is. Samen met hen gaan we in de toekomst absoluut dezelfde kwaliteit blijven garanderen. Wijzelf, onze leden en onze hoofdsponsor zijn ook erg blij met de erkenning dat de Etixx Classic in die nieuwe Etixx Classics Tour naast toertochten van profkoersen komt te staan." De volledige kalender die een totaal van 10 klassieke ritten bundelt kun je terugvinden op de website van de Etixx Classics Tour.

PELOTON

De Etixx Classics Tour maakt deel uit van Peloton. Peloton verzamelt de 40 mooiste en meest spraakmakende Belgische toertochten onder één koepel. Peloton staat voor kwaliteit, fun, uitdaging, veiligheid, gezondheid ... en plaatst de beleving van de deelnemers centraal.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het oktobernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en je krijgt er de Crossgids zomaar bij. Daarin vind je een uitgebreide kalender met alle topcrossen, alle renners en een vooruitblik van Bart Wellens, aangevuld met interviews met alleskunner Mathieu van der Poel ('Winnen went nooit'), Sanne Cant ('Blij met Marianne Vos als concurrente'), Maud Kaptheijns, en Peter Van Santvliet, een masterclass crosstechniek met Erwin Vervecken, het debuutjaar van Sven Nys, de favoriete trainingsparcoursen van de profs, veldritnatie Zwitserland, … Het gewone nummer opent met kleurrijke figuur Bram Tankink, de jonge talenten die afgelopen seizoen doorbraken, de Duitse Monika die voor de Vuelta uit reed, de resultaten van de Continental-verkeersveiligheidsenquête geanalyseerd, Sur Place in het Griekse Loutraki en Spaanse Girona, Bekende Velofiel Bart Schols, fietstests van de Canyon Inflite AL- en Stevens Super Prestige-crossfietsen, en veel meer!