De inschrijvingen voor de Look Marmotte Granfondo Series zijn open. Vanaf nu kun je je registreren voor de legendarische Look Marmotte Granfondo Alpes, Pyrénées of Valais, de nieuwste, Zwitserse aanwinst in de reeks.

De bekendste telg uit de Look Marmotte Granfondo Series is uiteraard de Look Marmotte Granfondo Alpes - let op: op 8 juli in 2018! - met passages over de Col du Glandon, Télégraphe, Galibier en aankomst op Alpe d'Huez. Elk jaar maken duizenden enthousiastelingen hiervan hun grootste doel van het fietsseizoen.

Maar ook de twee andere verdienen die status. De Look Marmotte Granfondo Pyrénées op 26 augustus heeft op een iets kortere afstand zelfs 500 hoogtemeters extra ten opzichte van zijn oudere broer en moet ook qua mythische beklimmingen niet onderdoen, met twee keer de Tourmalet, Hourquette d'Ancizan (schitterende naam, trouwens), Col d'Aspin en aankomst bovenop Luz Ardiden.

De jongste aanwinst is de Look Marmotte Granfondo Valais op 11 augustus in het Zwitserse Verbier. Met zijn 130 kilometer mag je hem niet onderschatten, want er zitten een indrukwekkende 4500 hoogtemeters in vervat. Na enkele 'kleinere' cols, o.a. Crans Montana, Vercorin (7,9 km aan 9,9%!), Saint-Martin, ... krijg je als afsluiter de Col de la Croix-de-Coeur met de top op 2174 meter en de laatste zes kilometer over onverhard. Start is in Crans-Montana en aankomst in Verbier.

Is dat allemaal nog niet zwaar genoeg, dan is er de Tour des Stations op dezelfde dag, met start in Martigny en 220 kilometer en 7400 hoogtemeters verder de aankomst in Verbier. Die kun je zelfs in een ploeg van drie afwerken in relaisvorm.

De organisatie stelde de inschrijvingen open en biedt bovendien talloze mogelijkheden om inschrijvingen te combineren zodat je je voor meerdere events aan een voordeeltarief inschrijft. Je kunt zelfs combineren met de nieuwe Supergranfondo Galibier-Izoard, één of meerdere granfondo's uit de Grand Trophée (bv. 3 Ballons), de zware Tour du Mont Blanc, ...

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het maartnummer van cycling.be magazine ligt in de winkel, met daarin: wereldkampioen Peter Sagan op monumentenjacht, Oliver Naesen dromend over een klassieke zege, Fernando Gaviria die niet alleen denkt aan Tourzeges maar ook aan kasseikoersen, vijf outsiders voor het voorjaar, Jolien D'hoore die verder de wereldtop wil bestormen, de vernieuwde Driedaagse Brugge-De Panne, Erwin Vervecken die ging Fietsen Met Tim Merlier, de Parijs-Nice van Frank Vandenbroucke in 1998, onze man op pad met Bauke Mollema en het Monacopeloton, de cols van Parijs-Nice, ... De actieve fietsfan leest over materiaal- en andere tips om de kasseiklassiekers te overleven, trainen voor de Ronde en Luik onder tijdsdruk, hoe je 'typisch mannelijke problemen' na het fietsen vermijdt, een dubbel kasseiweekend met Gent-Wevelgem Cyclo en Johan Museeuw Classic in Harelbeke, tests van de Look 795 Aerolight RS, Argon 18 Gallium Pro Disc, Wahoo Tickr Fit, Polar OH1, en veel meer!