De inschrijvingen voor de Look Marmotte Granfondo Series zijn open. Vanaf nu kun je je registreren voor de legendarische Look Marmotte Granfondo Alpes, Pyrénées of Valais, de nieuwste, Zwitserse aanwinst in de reeks.

De bekendste telg uit de Look Marmotte Granfondo Series is uiteraard de Look Marmotte Granfondo Alpes - let op: op 8 juli in 2018! - met passages over de Col du Glandon, Télégraphe, Galibier en aankomst op Alpe d'Huez. Elk jaar maken duizenden enthousiastelingen hiervan hun grootste doel van het fietsseizoen.

Maar ook de twee andere verdienen die status. De Look Marmotte Granfondo Pyrénées op 26 augustus heeft op een iets kortere afstand zelfs 500 hoogtemeters extra ten opzichte van zijn oudere broer en moet ook qua mythische beklimmingen niet onderdoen, met twee keer de Tourmalet, Hourquette d'Ancizan (schitterende naam, trouwens), Col d'Aspin en aankomst bovenop Luz Ardiden.

De jongste aanwinst is de Look Marmotte Granfondo Valais op 11 augustus in het Zwitserse Verbier. Met zijn 130 kilometer mag je hem niet onderschatten, want er zitten een indrukwekkende 4500 hoogtemeters in vervat. Na enkele 'kleinere' cols, o.a. Crans Montana, Vercorin (7,9 km aan 9,9%!), Saint-Martin, ... krijg je als afsluiter de Col de la Croix-de-Coeur met de top op 2174 meter en de laatste zes kilometer over onverhard. Start is in Crans-Montana en aankomst in Verbier.

Is dat allemaal nog niet zwaar genoeg, dan is er de Tour des Stations op dezelfde dag, met start in Martigny en 220 kilometer en 7400 hoogtemeters verder de aankomst in Verbier. Die kun je zelfs in een ploeg van drie afwerken in relaisvorm.

De organisatie stelde de inschrijvingen open en biedt bovendien talloze mogelijkheden om inschrijvingen te combineren zodat je je voor meerdere events aan een voordeeltarief inschrijft. Je kunt zelfs combineren met de nieuwe Supergranfondo Galibier-Izoard, één of meerdere granfondo's uit de Grand Trophée (bv. 3 Ballons), de zware Tour du Mont Blanc, ...

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het julinummer met gratis extra Tourgids ligt nu in de winkel, met daarin aanvaller Thomas De Gendt die de bollentrui wil, Dylan Groenewegen die wil sprinten naar het geel, analyses van elke Touretappe en verkenningen van de kasseirit en de spektakelrit naar La Rosière, de 'Rondetafel' met José De Cauwer en Kevin De Weert die de Tour volledig fileren, de vele Colombiaanse Tourtalenten, ... De koers is natuurlijk meer dan de Tour, dus blikken we met Eddy Planckaert vooruit naar de BinckBank Tour, naar de Giro Rosa met Annemiek van Vleuten, ging Erwin Vervecken Fietsen Met Julien Vermote, praat Otto-Jan Ham over zijn fietspassie, ... De actieve fietsfanaat kan uitkijken naar de test van 11 zomershirts, een blik op de nieuwe BMC-modellen, een verslag van de Retro Ronde, tips om zelf te profiteren van de marginal gains van Team Sky, Do's & Don'ts over het gevaar van teken en zadelklachten bij droge hitte, en veel meer!