Deze aangepaste Porsche moet een van de leukste auto's ooit zijn waarop we een fietsdrager en fiets zagen staan. Omdat we wel van iets unieks houden, wilden we jou deze leuke combinatie niet onthouden. Wie graag motoren hoort brullen, moet zijn volume wat hoger zetten.

De Amerikaan Allan Thom was ooit een enthousiast beginnende rallyrijder, maar het drukke gezinsleven zorgde voor andere prioriteiten waardoor hij begon met wielrennen. De laatste jaren flakkerde de interesse in auto's terug op en toen hij in contact kwam met collega Leh Keen, een Porsche-fanaat, stapte hij mee in diens project en liet hij door hem een Porsche 911 uit de jaren '80 ombouwen om ermee offroad te kunnen gaan. De Safari 911 was geboren.

De over- en ondersturende luchtgekoelde auto is net zo gek en eigenzinnig als de fiets die ermee wordt vervoerd. De Cannondale Slate is namelijk een gravelfiets met verende Lefty-voorvork en 650b-wielen met dikke banden. Net als de Safari 911 laat hij avontuurlijke ritten toe en springt hij helemaal uit de massa.

De grappige combinatie zorgt voor veel bekijks en kan ook bij ons op een goedkeurende smile rekenen. Wij kregen in elk geval meteen zin om opnieuw wat nieuwe (fiets)paden op te zoeken.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het julinummer met gratis extra Tourgids ligt nu in de winkel, met daarin aanvaller Thomas De Gendt die de bollentrui wil, Dylan Groenewegen die wil sprinten naar het geel, analyses van elke Touretappe en verkenningen van de kasseirit en de spektakelrit naar La Rosière, de 'Rondetafel' met José De Cauwer en Kevin De Weert die de Tour volledig fileren, de vele Colombiaanse Tourtalenten, ... De koers is natuurlijk meer dan de Tour, dus blikken we met Eddy Planckaert vooruit naar de BinckBank Tour, naar de Giro Rosa met Annemiek van Vleuten, ging Erwin Vervecken Fietsen Met Julien Vermote, praat Otto-Jan Ham over zijn fietspassie, ... De actieve fietsfanaat kan uitkijken naar de test van 11 zomershirts, een blik op de nieuwe BMC-modellen, een verslag van de Retro Ronde, tips om zelf te profiteren van de marginal gains van Team Sky, Do's & Don'ts over het gevaar van teken en zadelklachten bij droge hitte, en veel meer!