Deze aangepaste Porsche moet een van de leukste auto's ooit zijn waarop we een fietsdrager en fiets zagen staan. Omdat we wel van iets unieks houden, wilden we jou deze leuke combinatie niet onthouden. Wie graag motoren hoort brullen, moet zijn volume wat hoger zetten.

De Amerikaan Allan Thom was ooit een enthousiast beginnende rallyrijder, maar het drukke gezinsleven zorgde voor andere prioriteiten waardoor hij begon met wielrennen. De laatste jaren flakkerde de interesse in auto's terug op en toen hij in contact kwam met collega Leh Keen, een Porsche-fanaat, stapte hij mee in diens project en liet hij door hem een Porsche 911 uit de jaren '80 ombouwen om ermee offroad te kunnen gaan. De Safari 911 was geboren.

De over- en ondersturende luchtgekoelde auto is net zo gek en eigenzinnig als de fiets die ermee wordt vervoerd. De Cannondale Slate is namelijk een gravelfiets met verende Lefty-voorvork en 650b-wielen met dikke banden. Net als de Safari 911 laat hij avontuurlijke ritten toe en springt hij helemaal uit de massa.

De grappige combinatie zorgt voor veel bekijks en kan ook bij ons op een goedkeurende smile rekenen. Wij kregen in elk geval meteen zin om opnieuw wat nieuwe (fiets)paden op te zoeken.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het oktobernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en je krijgt er de Crossgids zomaar bij. Daarin vind je een uitgebreide kalender met alle topcrossen, alle renners en een vooruitblik van Bart Wellens, aangevuld met interviews met alleskunner Mathieu van der Poel ('Winnen went nooit'), Sanne Cant ('Blij met Marianne Vos als concurrente'), Maud Kaptheijns, en Peter Van Santvliet, een masterclass crosstechniek met Erwin Vervecken, het debuutjaar van Sven Nys, de favoriete trainingsparcoursen van de profs, veldritnatie Zwitserland, … Het gewone nummer opent met kleurrijke figuur Bram Tankink, de jonge talenten die afgelopen seizoen doorbraken, de Duitse Monika die voor de Vuelta uit reed, de resultaten van de Continental-verkeersveiligheidsenquête geanalyseerd, Sur Place in het Griekse Loutraki en Spaanse Girona, Bekende Velofiel Bart Schols, fietstests van de Canyon Inflite AL- en Stevens Super Prestige-crossfietsen, en veel meer!