De mooiste en meest spraakmakende fietstoertochten in het hele land vind je vanaf nu bij 'Peloton'. Peloton is een concept van Flanders Classics en Golazo, en brengt de veertig allermooiste Belgische toertochten samen, maar altijd staat de beleving centraal.

Peloton wil je de meest complete kalender aanbieden en je enkele onvergetelijke dagen op je fiets bezorgen. Peloton staat voor kwaliteit, fun, uitdaging, veiligheid, gezondheid ... en plaatst jouw beleving centraal. Uiteraard fiets je nooit alleen. Met wellicht zo'n 130.000 deelnemers zal dit voortaan het grootste wielerpeloton van het land zijn. Sluit je nu aan!

Peloton bestaat uit 4 circuits en in totaal zo'n 40 wielertochten:

Proximus Cycling Challenge
15 cyclo's langs de mooiste plekjes van ons land, zowel voor de beginnende als de doorwinterde fietser. Met tochten als de Ename Classic in de Vlaamse Ardennen, de Cibel Fietsdodentocht voor het hele gezin, Landen - Trois-Ponts - Landen en de La Chouffe Classic voor liefhebbers van de Ardense hellingen, komt iedere fietser aan z'n trekken!

Etixx Classics Tour
Rij zelf je favoriete wielerklassiekers, in het spoor van de profs. De dag voor of na de profrenners is het aan de wielertoeristen! Dokker zelf over de kasseien van de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg tijdens de nieuwe finale van de Omloop Het Nieuwsblad Cyclo en beklim de Kemmelberg tijdens Gent-Wevelgem Cyclo. In deze kalender is er één buitenbeentje: de Etixx Classic (ex-Davitamon Classic) uit Nazareth, door verschillende profs uitgeroepen tot hun favoriete trainingsrit. Deze tocht mag dit selecte gezelschap vervoegen. Kortom, tijdens de Etixx Classics voel jij exact wat ook de profs voelen.

Continental Cycling Heroes Tour
Ritten als de Greg Van Avermaet Classic en de Philippe Gilbert Classic houden het succesrecept van de Continental Cycling Heroes Tour ongewijzigd. Ook Sven Nys, Fabian Cancellara en Eddy Merckx zijn van de partij. Rij samen met jouw wielerhelden over hun favoriete trainingsparcours of verken de hellingen en kasseien waar zij hun grootste successen behaalden.

Ronde Van Vlaanderen Series
De Ronde van Vlaanderen Cyclo is al jaren de hoogdag van het Vlaamse en internationale wielertoerisme. De Ronde Van Vlaanderen Series breidt dit concept verder uit en keert onder andere back to the roots met de Ronde van Vlaanderen Retro en biedt, met Vlaanderens Mooiste, een toegankelijke tocht aan voor iedereen. Ook voor liefhebbers van dikkere banden en de bossen in de Vlaamse Ardennen staat er een "RVV Offroad" op het menu. De Ronde van Vlaanderen, het hele jaar door!

Hieronder alvast een preview van de Peloton-kalender tot en met juni, maar binnenkort krijg je meer info over al deze toertochten.

Peloton 2018

Zondag 25.02 Omloop Het Nieuwsblad Cyclo - Gent - Meerbeke *
Zondag 04.03 Ename Classic - Herzele
Zaterdag 10.03 Omloop Van Vlaanderen - Gent

Zondag 11.03 Danilith Nokere Koerse Cyclo - Nokere *
Zaterdag 17.03 Dwars door Vlaanderen Cyclo - Waregem *
Zaterdag 24.03 Gent-Wevelgem Cyclo - Wevelgem
*
Zondag 25.03 Fabian Cancellara Classic - Harelbeke °
Zaterdag 31.03 We Ride Flanders Cyclo - Oudenaarde
Zaterdag 07.04 Scheldeprijs Cyclo - Schoten *
Zaterdag 14.04 Brabantse Pijl Cyclo - Heverlee
*
Zondag 15.04 Peter Van Petegem Classic - Brakel
Zaterdag 21.04 Etixx Classic - Nazareth *
Zaterdag 28.04 Grinta! Challenge - Doornik
Zondag 29.04 Philippe Gilbert Classic - Aywaille °
Dinsdag 01.05 Greg Van Avermaet Classic - Berlare °
Zaterdag 05.05 Tour de Namur Cyclo - Namen
Zaterdag 12.05 Flèche de Wallonie - Spa
Zondag 20.05 Tilff-Bastogne-Tilff - Tilff
Zaterdag 26.05 Landen-Trois Ponts-Landen - Landen
Zaterdag 02.06 La Chouffe Classic - Houffalize
Zaterdag 09.06 Serge Baguet Classic - Lierde

Zondag 10.06 Ronde van Vlaanderen Retro - Oudenaarde
Zaterdag 16.06 Elfstedenronde Cyclo - Brugge *

cursief = Proximus Cycling Challenge
onderstreept = Ronde van Vlaanderen Series
* = Etixx Classics Tour
° = Continental Cycling Heroes Tour

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het septembernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en uiteraard focussen we op het WK, met interviews met Nibali, Alaphilippe, Wellens (slotklim WK wordt moordend) en Anna van der Breggen, en uiteraard verkenden we het loodzware parcours in Innsbruck. Erwin Vervecken ging Fietsen Met Victor Campenaerts, we bezochten De Ketele en Ghys na hun EK-triomf, overlopen het tussenseizoen van de crossers, … Voor de recreant verkennen we drie prachtige tochten voor de komende weken en stelden we een Aero-dossier samen, met reviews van de Specialized Venge, BMC Timemachine Road en Ridley Noah Fast Disc, en met een informatief bezoekje aan de windtunnel. Verder: Bekende Velofiel Gella Vandecaveye, onze Fietsstage in Oostenrijk, een indrukwekkende prestatie in de Tour du Mont Blanc, test van de Canyon Lux, een prachtige stalen De Rosa met gegraveerde Campa-groep, nieuwtjes van Eurobike, sprintlessen, de beste voeding voor zware zweters, en veel meer!